Amikor ismeretlen emberekkel találkozol, legyen az a párod baráti köre vagy egy új munkahely, biztos, hogy egy célod van. Méghozzá az, hogy a többiek nyitottak legyenek veled szemben, és hamar megkedveljenek téged. Az első benyomás ilyenkor nagyon fontos, de ha az alábbi tuti tippeket beveted, két perc alatt mindenki azonnal szimpatikusnak fog tartani téged.

Hogyan kedveltesd meg magad 2 perc alatt? Íme méhány trükk

Fotó: Pixabay.com

1. A nyitottság fontos

A nyitott hozzáállást tükrözi a nyílt testbeszéd is, így erre fontos odafigyelned, ha új emberekkel találkozol. Amikor ugyanis valaki összekulcsolt karokkal, kissé begörnyedt háttal áll vagy ül, az emberek automatikusan elfordulnak tőle, mert zárkózottnak látják. A pozitív testbeszéd sokat számít: a szakértők szerint ilyenkor állj kihúzott háttal, és a karjaid legyenek a tested mellett. Ami pedig a beszédet illeti, érdemes kíváncsibbnak lenni, és kérdezni a többiekből, hogy lássák rajtad az érdeklődést.

2. Nézz a szemébe!

A szemkontaktus sokat elárul: ha valaki beszélgetés közben a szemedbe néz, azt adja tudtodra, hogy valóban érdekli, mit akarsz mondani. Ezért a találkozás kezdetén figyelj oda arra, hogy amikor beszélsz, bemutatkozol, vagy csak szimplán kezet fogtok, mindig nézz a másik szemébe. Ha elkalandozik a tekinteted, mögötte az ajtót nézed vagy a cipődet, azt fogja hinni, hogy nem is akarsz vele társalogni.

3. Mindenki a mosolyra emlékszik

Egy amerikai kutatás szerint az emberek 48 százaléka szerint a mosoly az, amire mindenki a legjobban visszaemlékszik egy találkozás után. Ezt pedig érdemes megjegyezned! Amikor legközelebb bemutatkozol az új társaságban, mosolyogj, és próbálj meg minél barátságosabban nézni a többiekre. Így ugyanis rögtön emlékezni fognak arra, mennyire kedves voltál velük.

4. A másik neve

Az emberek sokkal közelebb érzik magukat ahhoz, aki gyakran kimondja a nevüket. Ezért is érdemes a beszélgetésbe belecsempészni valahogy a másik fél nevét, akár az elköszönésnél. Sokkal megbízhatóbbnak és figyelmesebbnek fogsz tűnni a szemében, és meglátod, legközelebb már mosolyogva fog üdvözölni téged a folyosón.

A problémák hátterében

Igazából az idegenekkel való társalgás evolúciós okokból tölt el téged is félelemmel. Az agyad nem akarja, hogy ismeretlenekkel társalogj; azt akarja, hogy biztonságban legyél. Az ősemberek időszakában is az volt az elv, hogy ha a törzsön kívüli, idegen emberrel találkoztak össze, elkerülték egymást, mert akár halál is lehetett ennek a vége. Ezért van az, hogy nem szívesen beszélgetsz olyanokkal, akiket nem ismersz. Ez a pszichológiai tény viszont alátámasztja azt, hogy nincs veled semmi baj, és teljesen érthető, ha ilyen szociális helyzetekben izgulsz. De a jó hír, hogy ezt gyakorlással fejlesztheted!

Joy.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. June 18., 18:37
Nem mindennapi élmény egy repülőn – videó
Szórakozás - 2019. June 18., 18:21
Cinthya Dictatort hivatalosan is felvállalta új pasiját