Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője nyilatkozott a 24.hu-nak.  A vendéglátóipari szakember sok kérdésre válaszolt, ami az elmúlt napokban izgatta a közvéleményt. 

A profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.

Az ügyvezető szerint a receptek alapelve hasonló, de a hozzávalók különbözőek lesznek a városligeti étteremben és a miniszterelnökség menzáján. A Gundel Étteremben például szabadon tartott biocsirkéket hasznának, a menzán pedig egyszerű csirkéket. A portál rákérdezett, hogy mi indokolja, hogy csak 290 forint a somlói a Karmelitában.

Például az, hogy most a Gundelben ülünk, gyönyörű környezetben, ahol felszolgálók szolgálnak ki és Zsolnay készlettel terítünk. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal. Ez így mind együtt indokolja az árkülönbséget.

A különbséget tehát szerinte a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja.

Elárulta az ügyvezető, miért csak 290 forintba kerül a somlói Orbán menzáján

Fotó: Miniszterelnökség

Azt nem árulta el, mennyit keres a Gundel a menzán, csak annyit mondott: nem buknak rajta, és ha csak arra pályáztak volna, az is „enyhén nyereséges lenne". Az ügyvezetőt sokkolta, ahogy a gundeles sztorit fogadta a nyilvánosság. Szerinte több ezer negatív komment érkezett, amelyből több a munkatársait sértegette. 

(24.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
hat ez tenyleg egy oltari nagy hablaty, de mint tudjuk, Robert bacsi ota mar a csalok is bevettek magukat a hospitality es catering bizniszbe, - de ez meg raadasul olyan hulye is, hogy elszolja magat,...Valoban meg lehet azt csinalni, hogy tartunk egy vonalat az uzletben, ami kevesbbe veszteseges, vagy eppen csak nullszaldos, de ez a hulye azt is bevallotta, hogy viszont a nagy esemenyek alkalmaval meg jol megfogjak nyomni a cerkajukat a szamla vegosszegenel. Es nehogy mar ugy legyen, hogy nem indultak volna el, ha nem lenne a profitos resze is: nem tehettek mast, mert nagy valoszinuseggel a puhost otthon a putriban vasvillaval (is) kergette a vadbarom apja, ha nem ette meg a tokfozeleket a Zsolnaibol, es ezert a nagyzasi maniajaban orban kotelezte oket arra, hogy induljanak ... A puhos a frissen felkapaszkodott bunko sznobok erzesvilagan megy keresztul: semmi massal nem tudja igazolni a letet, csak ha mindenbol a legjobbat rakja maga kore- a 4 milliardos iroda, a Var, a meregdraga maganrepulo, a legpatinasabb magyar etterem, mint uzemi konyha (sic! Ember tragediaja, szeklab-faragas) , meg ugy egyaltalan.
Miert nem kert arajanlatot a Nancsi nenitol? A meno kozepreteg odajar, be sem lehet jutni a konyhajara...Nade a nagyzasi mani, az 5 megallos kisvasut, makovecz-borzalom a pottyantos mellett,...
Szegeny Magyarorszag...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Csaba1234: Mert az államadósság mértéke CSUPÁN a GDP-hez mérten csökken. Ez azt jelenti, hogy a nominál összeg nemhogy csökkent volna, de az idők során még nőtt is. A GDP növekedésének pedig hatalmas, kb. 10%-os éves lendületet jelent az EU által hazánkba utalt pénz nagysága. Ha ezt levonod, akkor a GDP brutális csökkenése máris a valós helyzetébe emeli az államadósság értékét.
És így máris nem olyan szép a leányzó fekvése. Ez, a számokkal való trükközés az, amit az O1G adminisztráció a leginkább eltanult Vezérünk régibarátjától, de mondhatjuk, hogy új keresztpapájától.
namihami
@Azalea: És oda is a Gundel főzi, szàllítja, tálalja, mosogatja és a 2,5 milliós bérleti díjat fizeti?
Rockxy
Közgazdász szakemberek kimutatták, hogy aki a gundel zsebében kotorász, annak folyamatosan növekszik a jövedelme.
Sőt!
Aki bárkinek és akárkinek kotorász de nemcsak a zsebében, hanem a pénztárcájában is, az olyan boldog lesz, mint holnap egy túzok.
Hát nem megéri a kotorászás?
Mindenkinek és bárkinek javasolnám.
barátilag...
karma1
@Azalea: Hulye. Nezd meg mekkora Bekescsaba, es hol van a Parlamenthez kepest. Az nagyon jo dolog, ha Bekescsaban TENYLEG ennyibe kerul a kaja (amit kotve hiszek) - legyen jo a bekescsabai embereknek, mert megerdemlik. De itt most nem errol beszelunk.
A masik dolog: peksegben nem arulnak cukrasz kesztermekeket, mert az mar profilbovites. Mas, kenyes tejipari termekeket hasznalnak fel, aminek szigoru NEBIH eloirasai vannak (tej, tejszin tarolasa, peldaul, hutopult - ami NINCS alapvetoen egy peksegben).
Ha pedig mar ilyen okos vagy, akkor fenykepezz le egy ilyen menut, a Google ad neked egy browser elerhetoseget, amin be tudod linkelni ide a hsz-edbe is azt a merhetetlenul olcso etlapot.
Desischado
@Azalea: Téves lájk! Az nem a gundel! És hiába a mosakodás ezt nem fogják tudni magukról levakarni! Mutyi szaga van az egésznek!
human
@Csaba1234: 8 évvel ezelőt 120%-os államadósság??? Ha azt akarod, hogy legalább szóba álljanak veled, ne gyere már ilyen nyilvánvaló hazugsággal. 80,5% volt.
Én is mondok neked két számot. Mindkettő hiteles szám:
2010-es államadósság Eur-ban: 75425 millió Eur
2016-os államadósság Eur-ban: 84447 millió Eur
Tehát közel 10 milliárd Euróval , azaz 3200 milliárd forinttal voltunk 2016-ban jobban eladósodva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.