Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője nyilatkozott a 24.hu-nak. A vendéglátóipari szakember sok kérdésre válaszolt, ami az elmúlt napokban izgatta a közvéleményt.
A profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.
Az ügyvezető szerint a receptek alapelve hasonló, de a hozzávalók különbözőek lesznek a városligeti étteremben és a miniszterelnökség menzáján. A Gundel Étteremben például szabadon tartott biocsirkéket hasznának, a menzán pedig egyszerű csirkéket. A portál rákérdezett, hogy mi indokolja, hogy csak 290 forint a somlói a Karmelitában.
Például az, hogy most a Gundelben ülünk, gyönyörű környezetben, ahol felszolgálók szolgálnak ki és Zsolnay készlettel terítünk. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal. Ez így mind együtt indokolja az árkülönbséget.
A különbséget tehát szerinte a helyszín, a séf, az alapanyagok és az ételek elkészítése, tálalása adja.
Fotó: Miniszterelnökség
Azt nem árulta el, mennyit keres a Gundel a menzán, csak annyit mondott: nem buknak rajta, és ha csak arra pályáztak volna, az is „enyhén nyereséges lenne". Az ügyvezetőt sokkolta, ahogy a gundeles sztorit fogadta a nyilvánosság. Szerinte több ezer negatív komment érkezett, amelyből több a munkatársait sértegette.
(24.hu)
Miert nem kert arajanlatot a Nancsi nenitol? A meno kozepreteg odajar, be sem lehet jutni a konyhajara...Nade a nagyzasi mani, az 5 megallos kisvasut, makovecz-borzalom a pottyantos mellett,...
Szegeny Magyarorszag...