Hadházy Ákos levelezni kezdett a közmédia vezetésével. Válasz helyett helyre tették. 

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a képviselők bármilyen állami szervezet vagy közintézmény területére beléphetnek, és a gyakorlat az elmúlt években nagyjából az volt, hogy a felkeresett intézmények vezetői leültek válaszolni a politikusok kérdéseire, még ha nem is voltak mindig borzasztóan készségesek.

Hadházy először december 10-én írt levelet Németh Zsoltnak, az M1 csatornaigazgatójának és a hírhamisító Papp Dánielnek, az MTVA megbízott vezérigazgatójának, hogy találkozni szeretne velük, és a közmédiáról beszélgetni. Hadházy több időpontot is felkínált a vezetőknek, de azok mindketten azt válaszolták, hogy munkahelyi feladataik mennyisége miatt nincs idejük találkozni vele, illetve hogy szerintük Hadházy korábban negatív dolgokat mondott a közmédiával kapcsolatban.

Kerülje a közmédia munkatársait – kérte az MTVA-s vezető az ellenzéki politikustól

Fotó: Facebook

Ez a levelezés még azelőtt ment le, hogy december 16-án és 17-én az MTVA épületénél megjelent országgyűlési képviselőket, köztük Hadházy Ákost, az intézmény fegyveres biztonsági szolgálata erőszakkal távolította el a területről, miután azok bementek a közmédia székházába.

December 17-én, az MTVA-nál történt erőszak után Hadházy újabb levelet írt, ekkor már csak Papp Dániel megbízott vezérigazgatónak, hogy akkor javasoljon ő időpontot a találkozóra, mert személyesen szeretne beszélgetni vele a közmédia ügyeiről.

Papp erre a levélre a napokban válaszolt, és a következőket írja:

december 16-án és december 17-én az ellenzéki képviselők „megfélemlítették, fenyegették, inzultálták az MTVA munkatárait, nyilvánosságra hozták személyes adataikat”;

emiatt Papp Dánielnek nem csak kollégái kaptak fenyegetéseket, hanem az ő családját is zaklatták;

ezeknek ellenére ők továbbra is hajlandóak írásban válaszolni Hadházy kérdéseire;

esetleg forduljon az NMHH-hoz vagy az országgyűlés kulturális bizottságához;

Ezeken kívül Papp Dániel még a következőket írja:

„Tisztelettel kérem Önt, hogy (...) a jogszabályi előírások betartása érdekében kerülje munkatársaim közvetett vagy közvetlen megkeresését. Nyomatékkal kérem a törvényi szabályozás figyelembevételét tartalmi ügyekben, ahol munkatársaim zaklatása politikai nyomásgyakorlásnak minősül a tartalomkészítők munkájára!”

(444)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nagy szolgálatot tennének Hadházyhoz hasonlóan azok, akik TOLJÁK a SZEKERÉT annak, aki a semmibe vonszolja magával az országot!
Rockxy
Hülye ötletei vannak a hatházinak.
Ha mindenképpen ártani akar a fidesznek egészen más dolgokat kéne csinálnia.
De nem adok ötletet pénzér se. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.