Gyorsan beilleszkedett a hétvégén befogott kecske az új otthonában. 

Szombaton egy kalandos mentőakció során hogyan fogtak be egy nagyra nőtt kecskebakot, amely évek óta élt vadon a tatabányai Turul-szobor alatt és a közeli barlangokban.

A befogásra azért volt szükség, mert az öregedő állat nem jutott mindig könnyen élelemhez, valamint a nagyra nőtt, nagy szarvú állat időnként meg is rémítette a környéken futó és túrázó embereket. A kecskét végül egy helyi férfi segítségével fogták be, aki az elmúlt hat hónapban folyamatosan etette az állatot.

Meki az úr a házban: három ember kell a megmentett kecske megfogásához

Fotó: Facebook

A befogás után Meki egy mentett állatok számára létrehozott farmra került Töreki erdejében. A Dharma állatmenhely vezetője, Czinkóczky Csaba vasárnap rövid beszámolót küldött a 444-nek arról, hogy hogyan érzi magát a kecske az új környezetében, ahol 39 másik kecskével fog ezentúl együtt élni.

„Meki azonnal elfoglalta a pajtát, aztán nagy kegyesen egyesével engedte be a többieket. Mint egy oroszlánkirály érkezett, olyan fenséges megjelenése van, hosszú szakálla lobog a szélben, a kecskéinknek szó szerint leesett az álluk amikor meglátták. Meg pár napig hagyjuk őket ismerkedni es csak azután mehet le a többiekkel a 40 hektárnyi területre bandázni, nem szeretnénk ha meglógna.”

A befogott kecske méretét jól leírja, hogy a farmon a nagyobb bakokat kétembereseknek hívják, mivel két ember kell a megfogásukhoz. Meki lett az első háromemberes kecskéjük.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Miért is nem élhet tovább minálunk egy állat szabadon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.