A 24.hu megszerezte a szerződést, kiderült, hogy rezsi és bérleti díjat is fizet a nagynevű étterem. Így feltehetően az egyéb szolgáltatásokon akarnak keresni. 

A szerződés értelmében a Gundel négy helyiséget bérel: egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”, ahhoz kapcsolódó raktárakkal, dolgozói helyiségekkel, egy napi 300 adag étel kiadására alkalmas dolgozói éttermet, ami 225 négyzetméter alapterületű, a 120 négyzetméteres miniszterelnökségi konyhát, illetve egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű 107 négyzetméteres épületrészt.

Más, kisebb helyiségekkel együtt 691 négyzetmétert bérel a Gundel, mindezért havonta 2 millió forint + áfát fizet, ami piaci forrásaink szerint „korrekt”, „életszerű” ár.

A bérleti díjat minden év január elsején a KSH inflációs indexének előző évre közzétett adata alapján módosíthatják. Defláció esetén viszont nem lesz olcsóbb a bérlemény. Ez szintén olyan pont, amely nem ad kibúvót a Gundelnek, hosszú távon sem lesz olcsóbb a terület bérlése. A Gundel ezen felül 400 ezer forint plusz áfát fizet a rezsiért havonta átalányként.

Itt a Gundel-szerződés: 10 évre állapodtak meg, 2 millióért bérelnek helyiségeket a Karmelitában

Fotó: Miniszterelnökség 

Látatlanban is nagy bevételre számíthatnak, mert öt évre szerződtek a Várgondnoksággal. És ez még egyszer öt évre meghosszabbítható, amennyiben ezt kérvényezi a Gundel, és a Miniszterelnökségnek sincs kifogása a folytatás ellen.

Érdekesség, hogy a cateringszerződések még nem készültek el, tehát valamennyire vakon ugrott a Gundel a miniszterelnökségi menza üzemeltetésébe. Ez azért is bátor húzás, mert a nagy múltú étterem az egyik legrosszabb éve után kötött szerződést: a Gundel Kft. mérlegében a 2017-es számok nem mutatnak valami fényesen. A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet, amit korábban csak 2014-ben múltak alul. Akkor 132 milliós mínusszal zártak.

(24.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Na ezt a csomagot nevezik keresztfinanszírozásnak.Azért kapja Orbán olcsón a káposztás cvekedlit,hogy ugyanez az Orbán majd busásan kifizeti őket a repi," egyéb szolgálatokért".Más országban ez tipikusan gazdasági bűntett,ott Orbán valóban olcsó börtönkaját kapna,és még dobozt is hajtogatna.Ugyanis a közpénzzel szélhámoskodik már ismét,aminek a végén persze ő olcsón zabál!!! Az pedig nem mentség,hogy már a komcsik is ez csinálták.Többek között nem ezért zavartuk el őket? Vagy nem is mentek el a KISZ titkárok,volt párttitkárok...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet

Na akkor most orbanek kitomik oket is az adonkbol.
toniczibor
---Itt találszz meztelen lányok a városodban : My.Su/Meztelen
Eladott Ország
Tízezrek… Mit tízezrek! Százezrek, sőt milliók fogják megostromolni a Várat, hogy Orbánnal költhessék el szerény ebédjét. Annyian lesznek, hogy el sem fognak férni a Várban, még talán szegény Orbánt és csapatát is kiszorítják onnan. És akkor hol fog ebédelni szegény Orbán és csapata ilyen olcsón? Ennyiből még a börtönkosztot se lehet kihozni. De mitől ilyen olcsó a kaja a miniszterelnökségen, ha még otthon se lehetne kihozni 300-ból egy csülkös bablevest, vagy 260-ból egy somlói galuskát? Hát a mi adóforintjainkból, polgártársaim. Nem elég, hogy magas fizetést adunk a méltóságos uraknak, még az ebédjüket is velünk fizettetik meg. Pedig, ha már a fizetésüket nem akarják erre költeni, telne akár a lopott pénzből is, de azt inkább Ibizán költik el.Teljesen egyértelmű, hogy a Gundel nem veszíthet ezen az üzleten, elvégre profitorientált vállalkozás. A reklámértékét vagy nem gondolták végig vagy nem is foglalkoztak vele. Vagyis máshol be kell hozniuk a veszteséget. Nem tudom hány fogadás van egy héten a miniszterelnökségen, de gondolom van vagy 2-3. Ennek a cateringjét is a Gundel biztosítja, azokat az árakat viszont már nem látjuk. Valószínűleg a fogpiszkáló is ezer forintnál kezdődik a szték meg lehet vagy 20000 (lehet, hogy alábecsültem). Ráadásul ezek után pl a külügy is a Gundelt bízza majd meg a cateringgel, ahol nagyságrendileg több lehet a fogadások száma. Vagyis az olcsó húsnak drága lesz a leve, amit persze mi fogunk megfizetni. Ahol külön figyelmet fordítanak a tálalásra is, reméljük a csúti egyélőistent hamarosan itt üdvözölhetjük:...
uploads.disquscdn.com/images/5e4679fd316f64a0bf346d6a30442c1e2acaca063aa05db876ba8c0f42c1b361.jpg?w=600&h=340
lugas
Lehet tovább visítani, cirkuszt csinálni ! Szánalmasok !
Edmond Dantes
Na ezt a csomagot nevezik keresztfinanszírozásnak.Azért kapja Orbán olcsón a káposztás cvekedlit,hogy ugyanez az Orbán majd busásan kifizeti őket a repi," egyéb szolgálatokért".Más országban ez tipikusan gazdasági bűntett,ott Orbán valóban olcsó börtönkaját kapna,és még dobozt is hajtogatna.Ugyanis a közpénzzel szélhámoskodik már ismét,aminek a végén persze ő olcsón zabál!!! Az pedig nem mentség,hogy már a komcsik is ez csinálták.Többek között nem ezért zavartuk el őket? Vagy nem is mentek el a KISZ titkárok,volt párttitkárok...?
Lepényleső
Tíz évre? Csoda,hogy menekül az ország népe?
RonaGyuri
Unortodox kalkuláció

Én kezdem félteni a Gundel plafonját

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője interjút adott 24.hu-nak , amiben kijelntette, hogy: „A menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok.”! =))
Ami már így is véleményes, de hozzátette: „A menza önmagában is enyhén nyereséges lenne”!
Ami lássuk be – ha konyítasz valamit a kalkulációhoz ez evidencia – egyszerűen egy durva nagy hazugság. Csak a bérleti díj direkt vetítése – ahogy az az általa említett bérleti díj, rezsi megváltás és napi adag számokból elemi számtani tudással kiszámítható – 380Ft adagonként!!! =))
Eladott Ország
@sziralisa: tegnap, 17:25, Ahol külön figyelmet fordítanak a tálalásra is, reméljük a csúti egyélőistent és bűnöző bandáját hamarosan itt üdvözölhetjük:...
uploads.disquscdn.com/images/5e4679fd316f64a0bf346d6a30442c1e2acaca063aa05db876ba8c0f42c1b361.jpg?w=600&h=340
Az Országházban és a Képviselői Irodaházban nem a Gundel Étterem főz. Egyúttal nem kellene összehasonlítani azokat az adminisztratív dolgozókat, akiknek a Képviselői Irodaház a munkahelyük, azokkal, akik a Miniszterelnökség menzáján étkeznek.
sziralisa
@Eladott Ország: Majd ha megtanulsz gyalázkodásmentesen írni, beszélhetünk, addig is Isten áldjon!
Eladott Ország
@sziralisa: Leszarlak, én nem kívánok veled egy szót sem váltani! Takarodjál a picsába a fidesz szemináriumba, te szarházi, fideszes barom! Lábszag van! Eljön a börtönévek ideje hamarosan!
uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4dca3ba6dd72ac548b382d0149aead08514c5c88f57a9cfe7132729920.jpg?w=600&h=509
dudasj.ath.cx/home/images/stories/newsh/11876_copy_o.jpg
sziralisa
@Eladott Ország: Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem és mindenkivel a szegénységi bizonyítványodat. Ennyi volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.