A 24.hu megszerezte a szerződést, kiderült, hogy rezsi és bérleti díjat is fizet a nagynevű étterem. Így feltehetően az egyéb szolgáltatásokon akarnak keresni. 

A szerződés értelmében a Gundel négy helyiséget bérel: egy 217 négyzetméteres „bázis konyhát”, ahhoz kapcsolódó raktárakkal, dolgozói helyiségekkel, egy napi 300 adag étel kiadására alkalmas dolgozói éttermet, ami 225 négyzetméter alapterületű, a 120 négyzetméteres miniszterelnökségi konyhát, illetve egy rendezvény tálalókonyha megnevezésű 107 négyzetméteres épületrészt.

Más, kisebb helyiségekkel együtt 691 négyzetmétert bérel a Gundel, mindezért havonta 2 millió forint + áfát fizet, ami piaci forrásaink szerint „korrekt”, „életszerű” ár.

A bérleti díjat minden év január elsején a KSH inflációs indexének előző évre közzétett adata alapján módosíthatják. Defláció esetén viszont nem lesz olcsóbb a bérlemény. Ez szintén olyan pont, amely nem ad kibúvót a Gundelnek, hosszú távon sem lesz olcsóbb a terület bérlése. A Gundel ezen felül 400 ezer forint plusz áfát fizet a rezsiért havonta átalányként.

Itt a Gundel-szerződés: 10 évre állapodtak meg, 2 millióért bérelnek helyiségeket a Karmelitában

Fotó: Miniszterelnökség 

Látatlanban is nagy bevételre számíthatnak, mert öt évre szerződtek a Várgondnoksággal. És ez még egyszer öt évre meghosszabbítható, amennyiben ezt kérvényezi a Gundel, és a Miniszterelnökségnek sincs kifogása a folytatás ellen.

Érdekesség, hogy a cateringszerződések még nem készültek el, tehát valamennyire vakon ugrott a Gundel a miniszterelnökségi menza üzemeltetésébe. Ez azért is bátor húzás, mert a nagy múltú étterem az egyik legrosszabb éve után kötött szerződést: a Gundel Kft. mérlegében a 2017-es számok nem mutatnak valami fényesen. A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet, amit korábban csak 2014-ben múltak alul. Akkor 132 milliós mínusszal zártak.

(24.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@lugas: a szánalmas te vagy...meg orbánod...és hát a Gundel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A mérlegadatok szerint 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 109 milliós veszteséggel zárták az évet

Na akkor most orbanek kitomik oket is az adonkbol.
toniczibor
---Itt találszz meztelen lányok a városodban : My.Su/Meztelen
Eladott Ország
Tízezrek… Mit tízezrek! Százezrek, sőt milliók fogják megostromolni a Várat, hogy Orbánnal költhessék el szerény ebédjét. Annyian lesznek, hogy el sem fognak férni a Várban, még talán szegény Orbánt és csapatát is kiszorítják onnan. És akkor hol fog ebédelni szegény Orbán és csapata ilyen olcsón? Ennyiből még a börtönkosztot se lehet kihozni. De mitől ilyen olcsó a kaja a miniszterelnökségen, ha még otthon se lehetne kihozni 300-ból egy csülkös bablevest, vagy 260-ból egy somlói galuskát? Hát a mi adóforintjainkból, polgártársaim. Nem elég, hogy magas fizetést adunk a méltóságos uraknak, még az ebédjüket is velünk fizettetik meg. Pedig, ha már a fizetésüket nem akarják erre költeni, telne akár a lopott pénzből is, de azt inkább Ibizán költik el.Teljesen egyértelmű, hogy a Gundel nem veszíthet ezen az üzleten, elvégre profitorientált vállalkozás. A reklámértékét vagy nem gondolták végig vagy nem is foglalkoztak vele. Vagyis máshol be kell hozniuk a veszteséget. Nem tudom hány fogadás van egy héten a miniszterelnökségen, de gondolom van vagy 2-3. Ennek a cateringjét is a Gundel biztosítja, azokat az árakat viszont már nem látjuk. Valószínűleg a fogpiszkáló is ezer forintnál kezdődik a szték meg lehet vagy 20000 (lehet, hogy alábecsültem). Ráadásul ezek után pl a külügy is a Gundelt bízza majd meg a cateringgel, ahol nagyságrendileg több lehet a fogadások száma. Vagyis az olcsó húsnak drága lesz a leve, amit persze mi fogunk megfizetni. Ahol külön figyelmet fordítanak a tálalásra is, reméljük a csúti egyélőistent hamarosan itt üdvözölhetjük:...
https://uploads.disquscdn.com/images/5e4679fd...
lugas
Lehet tovább visítani, cirkuszt csinálni ! Szánalmasok !
Edmond Dantes
Na ezt a csomagot nevezik keresztfinanszírozásnak.Azért kapja Orbán olcsón a káposztás cvekedlit,hogy ugyanez az Orbán majd busásan kifizeti őket a repi," egyéb szolgálatokért".Más országban ez tipikusan gazdasági bűntett,ott Orbán valóban olcsó börtönkaját kapna,és még dobozt is hajtogatna.Ugyanis a közpénzzel szélhámoskodik már ismét,aminek a végén persze ő olcsón zabál!!! Az pedig nem mentség,hogy már a komcsik is ez csinálták.Többek között nem ezért zavartuk el őket? Vagy nem is mentek el a KISZ titkárok,volt párttitkárok...?
Horizont
@lugas: a szánalmas te vagy...meg orbánod...és hát a Gundel!
fideszes gyökér
Szegény miniszterelnök úr ilyen ócska kaját kénytelen zabálni.
Nem is csodálom, hogy akkorára dagadt, mint egy anyakoca.
Lepényleső
Tíz évre? Csoda,hogy menekül az ország népe?
RonaGyuri
Unortodox kalkuláció

Én kezdem félteni a Gundel plafonját

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője interjút adott 24.hu-nak , amiben kijelntette, hogy: „A menza maga is vállalható, nem bukunk rajta, de hogy mennyit lehet keresni vele, az üzleti titok.”! =))
Ami már így is véleményes, de hozzátette: „A menza önmagában is enyhén nyereséges lenne”!
Ami lássuk be – ha konyítasz valamit a kalkulációhoz ez evidencia – egyszerűen egy durva nagy hazugság. Csak a bérleti díj direkt vetítése – ahogy az az általa említett bérleti díj, rezsi megváltás és napi adag számokból elemi számtani tudással kiszámítható – 380Ft adagonként!!! =))
Eladott Ország
@sziralisa: tegnap, 17:25, Ahol külön figyelmet fordítanak a tálalásra is, reméljük a csúti egyélőistent és bűnöző bandáját hamarosan itt üdvözölhetjük:...
https://uploads.disquscdn.com/images/5e4679fd...
Az Országházban és a Képviselői Irodaházban nem a Gundel Étterem főz. Egyúttal nem kellene összehasonlítani azokat az adminisztratív dolgozókat, akiknek a Képviselői Irodaház a munkahelyük, azokkal, akik a Miniszterelnökség menzáján étkeznek.
sziralisa
@Eladott Ország: Majd ha megtanulsz gyalázkodásmentesen írni, beszélhetünk, addig is Isten áldjon!
Eladott Ország
@sziralisa: Leszarlak, én nem kívánok veled egy szót sem váltani! Takarodjál a picsába a fidesz szemináriumba, te szarházi, fideszes barom! Lábszag van! Eljön a börtönévek ideje hamarosan!
https://uploads.disquscdn.com/images/d86a9a4d...
http://dudasj.ath.cx/home/images/stories/news...
sziralisa
@Eladott Ország: Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem és mindenkivel a szegénységi bizonyítványodat. Ennyi volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. January 24., 16:50
Ennyi országban jártak tavaly Ördög Nóráék