A közszféra szakszervezetei délelőtt döntik el, milyen formában csatlakoznak az országos sztrájkbizottsághoz.

A Pedagógusok Szakszervezete hétfői közleményében azt írta, hogy vezetői döntés értelmében részt vesznek a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma keretén belül megalakuló Országos Sztrájkbizottság munkájában, de az ágazati sztrájkról csak később döntenek.

A szakszervezetek január 8-án vitték el követeléseiket a Miniszterelnökségre, és ugyan a megadott öt napon belül választ kaptak, de Varga Mihály üzenetei értékelhetetlenek – mondta a Népszavának Kordás László, a a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) vezetője.

Ma eldőlhet, lesz-e országos sztrájk

A pénzügyminiszter gyakorlatilag azt közölte, hogy nem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel, a javaslataikat vigyék a meglévő egyeztető fórumok elé és próbáljanak meg megállapodni a munkáltatókkal.

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának vezetője szerint a kormány csak az időt akarja húzni, az országos sztrájkbizottság hivatalos megalakítása után ugyanis köteles lesz kijelölni a saját tárgyalódelegációját.

Cikk- és címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

(Népszava)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Érdemi sztrájkot úgy lehetne véghezvinni, ha a sztrájktörvényt figyelmen kívül hagyva – azt ugyanis Orbánék pont azért írták, hogy ne lehessen sztrájkolni – egyszerűen nem vennék fel a munkát az emberek. Mi értelme van figyelembe venni egy olyan törvényt, amelynek puszta léte ellehetetlenít egy országos sztrájkot? A játékszabályokat Orbán Viktor írta, jó lenne már ezt végre felfogni. Amennyiben érdemi változásokat akarunk, ezeket a játékszabályokat el kell felejteni. Amint ez megtörténik, végre valós ellenállásról és valós követelésekről beszélhetünk.
A pedagógusoknak meg külön sztrájkolni teljesen felesleges, annyi eredménye lesz, mint az egészségügyiek sztrájkjának, szolidaritás hiányában elhal ez is. Csak egy általános országos sztrájk hozhat eredményt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Eladott Ország: Egyetértek veled. Országos, egységes, bénító sztrájk kell, és nem orbán törvénye szerint. Csak azt nem tudom, lesz e eredmény? És nemcsak a rabszolgatörvény, hanem a rezsim leváltására kell törekedni. És nem orbán szabályai szerint kell játszani, különben nem arathat sikert.
Yoda69
@Eladott Ország: Abszolut egyetertek. Ha most a szakszervezetek nem allnak a sarkukra, es hagyjak elmenni ezt az eselyt, nem lesz tobb ilyen nagyon hosszu ideig, es a fideSS siman behuzza az EU parlamenti es az onkormanyzati valasztast.
Eladott Ország
@Yoda69: Ezzel a gátlástalan bűnöző bandával nem lehet finomkodni!
Rockxy
A sztrájk idejére eső bért ki fogja fizetni?
Vagy a dógozó áldozzon abból a kevés béréből azért, mert az okosok sztrájkot hirdetnek?
Borsodi
Mért sztrájkolnak a Franciák hétvégén?- Mert hétköznap dolgoznak fizetik a bérüket.Viszont hétvégén hidakat,utakat lezárnak.Megbénítják a közlekedést lerombolták fel gyújtották a fix traffipaxokat bankokat rongáltak meg stb. Addig amíg nem teljesítik a követelésüket folytatják,mert összetartóak és kitartóak.Orbán meg kiröhögi a sztrájkolókat,mert röhögni való,hogy könyörgünk az igazunkért ennek a hazug kormánynak,ahol még tárgyalni se hajlandó a jól fizetett miniszter a szeretett népével. ( akikért harcban áll mindenkivel)
www.youtube.com/watch?v=QhtkhvjC0Cc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.