Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz Uniós országba, köztük hazánkba is érkezett és több forgalmazóhoz is kerül.

Allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyeknél a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek, a termékek visszahívását már kezdeményezte a német nagykereskedő – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A Nébih – német riasztás alapján –az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy

a dennree „zellert nem tartalmazó” felirattal ellátott termékeiben zellert találtak.

Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz uniós országba – köztük Magyarországra is – érkezett, és több forgalmazóhoz is került belőlük.

Allergiás reakciót okozhat egy nálunk is forgalmazott termékcsoport

A német nagykereskedő, a dennree Naturkost GmbH termékvisszahívást kezdeményezett. A visszahívás a minőség-megőrzési időtől, valamint tételazonosítótól függetlenül a Nébih honlapján felsorolt valamennyi termékre vonatkozik.

Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a zellert is.

Cikk- és cmlapkép: Nébih

(Nébih, Világgazdaság)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.