A nő kokain hatása alatt gázolta el a 85 éves gyalogost. A cserbenhagyásos gázolást követően pedig a tettes az Örs vezér terétől villamossal próbált elmenekülni az autóját hátrahagyva. A hírek szerint a nő egy kozmetikai szalonba sietett műszempillát csináltatni.

5 és fél év börtönbüntetésre ítélték a zuglói kokainos gázolót – autóját hátrahagyva villamossal próbált elmenekülni

Rendőr helyszínel egy összetört személyautó mellett a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján 2016. november 7-én miután az autó halálra gázolt egy idős férfit a Füredi utcában. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Elsőfokon börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 27 éves nőt, aki 2016 novemberében a XIV. kerületi Füredi úton kokaintól befolyásolt állapotban Audijával elütött egy idős férfit, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint

a 85 éves áldozat féktávolságon kívül lépett a járdáról az úttestre.

A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a vádlott észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost.

A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, ezáltal az időskorú, ebből fakadóan különös védelmet igénylő sértett áthaladására egyáltalán nem reagált, az elhárítást nem kezdte meg, pedig a késedelem nélküli észlelés és intenzív – azonban saját magát és másokat sem veszélyeztető – fékezés esetén a járművet a gyalogos előtt megállíthatta volna.

A sértettet fékezés nélkül ütötte el.

Az időskorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt.

A baleset során elszenvedett sérülései miatt az időskorú férfi a helyszínen életét vesztette.

A fenti eseten túlmenően, a nő terhére a vád tárgyát képezte egy korábbi, 2016. áprilisi bódult állapotban – szintén kokaintól befolyásolt állapotban – elkövetett járművezetés vétsége is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a fentiek miatt a nővel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, a 2016. áprilisi cselekmény miatt további egy rendbeli bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a mai napon megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt 5 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint véglegesen eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Forrás: Index

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@görbetükör: Vajon ki baszogatja ezt a hülye kurvát???Kinek a matraca???
görbetükör
Szégyen.
Biztos "valakinek a valakije".
Kábszer, cserbenhagyás - legalább húsz évet érdemelne.
De illibsi országban ennyit ér egy ember, főleg ha már öreg. Szégyen, gyalázat!
Eladott Ország
Olyan hangok is felütötték a fejüket, hogy „leszóltak a bírónak”, „megvették a szakértőt”! Ha nem hiszünk a bíróság függetlenségében, ha nem reménykedünk, hogy a jog előbb-utóbb kitaszítja a korrupt, megvezetett bírókat, ha nem feltételezzük, hogy a jog szellemiségében születnek ítéletek, akkor a saját mókuskerekünkbe sétálunk, hiszen ezután bármikor mondhatja bárki, hogy itt kérem, csalás történt. Ma mi, holnap ők, és soha nem lesz tudomásul véve semmi, mert nincs jog és nincs tisztességes ítélet. Csakhogy akkor anarchia van! Az meg nagyon veszélyes tud lenni!
dr. prédikátor
@görbetükör: Vajon ki baszogatja ezt a hülye kurvát???Kinek a matraca???
Lepényleső
Mi lesz a fellebbezés vége? Kártérítést fizet majd az állam érte? Az átlag polgár tíz-tizenötöt
szenvedhetne érte?
Eladott Ország
@dr. prédikátor: Biztos valamelyik fontos NER elvtárs b@szogatja ezt a rohadt kurvát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.