A családok éve után is tovább erősödhet a családbarát Magyarország, "a lendület tovább tart", és továbbra is kiemelt kormányzati cél, hogy eltüntessék a fiatalok életkezdése, családalapítása előtt álló akadályokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin: a családok éve után tovább erősödhet a családbarát Magyarország

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által szervezett, a budapesti Kopp Mária intézetben tartott konferencián közölte,

idén kiemelten kívánnak foglalkozni az apák családban betöltött szerepével.

Fontos családpolitikai témának mondta még a gyermekek védelmét és a fiatalok életkezdésének támogatását.

Ez utóbbira utalva kitért a családvédelmi nemzeti konzultációra, melyre csaknem 1,4 millióan adtak választ.

Közölte, napok kérdése, hogy az értékelés befejeződjön, ekkor állnak majd ki a pontos eredményekkel, melyekkel a kormányzat nem csak felhatalmazást, hanem "házi feladatot" is kap.

A Családszervezetek VI. Konferenciáján megjelentek előtt Novák Katalin azt hangoztatta, a cél az, hogy Magyarország ismét egy gyarapodó, fiatalodó nemzet lehessen, és ebben a kormány továbbra is partnerként számít a hasonló célokat kitűző szervezetekre. Felidézte, tavaly 1500-nál több, például a családszervezetek által szervezett programhoz adtak támogatást, és ezeken a rendezvényeken több százezer embert tudtak "megmozgatni".

Szerinte a családszervezeteknek is köszönhetően az elmúlt nyolc évben egyre közelebb kerültek a "családbarát Magyarország" céljához.

Az államtitkár elmondta, idén a különböző családtámogatásokra több mint 2 ezer milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, ez az összeg 2010 óta megduplázódott. Soha ennyi forrás nem volt még otthonteremtésre, családi adókedvezményre – fűzte hozzá.

Novák Katalin felsorolta a családok évében bevezetett támogatási formákat, ezek között – meghatározott esetekben – a jelzáloghitelek csökkentését, a diákhitelek felfüggesztését, vagy teljes eltörlését.

Emelkedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, bevezették az ingyenes nyelv-, illetve Kresz-vizsga lehetőségét, a nagycsaládosok és a kétgyermekesek számára 15 millió forintra bővítették a csok-hoz kapcsolódó hitellehetőséget, továbbá a két gyermekeseknél megnyitották a 10 millió forintos hitelt – sorolta.

Novák Katalin ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy minden támogatás annyit ér, amennyien tudnak róla, ahányan igénybe tudják venni. A családszervezeteket ezért arra kérte, segítsenek abban, hogy ezeket a lehetőségeket minél több fiatal megismerhesse.

Az államtitkár kitért a családi élet szépségeit bemutató a "szülőnek lenni kaland" című reklámfilmekre is, melyeknek szerinte a legfontosabb eredménye az, hogy a fiatalok elkezdtek beszélni a témáról, és így megtalálhatják saját válaszaikat.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Es ezt rohoges nelkul eloadta? Gratulalok, jo szinesz lenne belole.
A csaladok eveben 28 ezer csaladot rakott utcara a fideSS.
A csaladok eveben 59 ember fagyott halara, sokan azok kozul akikne elvette az othonat a fideSS.
A csaladok eveben 38 ezer csalad hagyta itt az orszagot, lehet hogy vegleg.
Mi lesz itt iden, ha folytatjak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Apoca: Mert azt mondták, meg ezt reklámozták, plakátolták, a külhoniaknak meg ezen a cimen is mentek a gurulók.
Yoda69
Es ezt rohoges nelkul eloadta? Gratulalok, jo szinesz lenne belole.
A csaladok eveben 28 ezer csaladot rakott utcara a fideSS.
A csaladok eveben 59 ember fagyott halara, sokan azok kozul akikne elvette az othonat a fideSS.
A csaladok eveben 38 ezer csalad hagyta itt az orszagot, lehet hogy vegleg.
Mi lesz itt iden, ha folytatjak?
szép új világ
@Apoca: Mitől, mitől? Hát attól, hogy előbb az utcára tették, majd büntetni kezdték az utcán élést, de hogy még se keljen neki az utcán lenni - berendelik 400 óra túlórára. Ez a FIDESZ.
kokopelli
@szép új világ: elérték,hogy a megfagyottak még magasabb %-át idén is az apák adják!!
Vissza is ment a bántalmazások száma! A megfagyott fater nem brutális... tovább!...
ergo...csontot a csajnak!!!
Zeta
még is , tudják ezek miről beszélnek?
justhpeter
A kérdés többrétegű. Elsőre arról van szó, hogy meddig tud Katalin elmerülni a kritika nélküli szervilizmus mocsarában ? Aztán az is feltehető, hogy meddig maradhat a fideSS ezzel a rengeteg hazugsággal a hatalomban ? Végül Katalinhoz is lehetne egy személyes kérdés is, mi lesz vele a fideSS után ?
papa.49
A havi munkaidőn felül ledolgozza a 400 óra túlórát akkor már látni se fogják otthon mert nem lesz ideje az utazásra sem az apának !!!
Ez a jóltáplált szuka hol volt 12. én akkor valahogy nem örömködött itt !!!
@justhpeter: Írod ,,mi lesz vele a fidesz után,, ÁTNYERGEL, MERT IGAZI ÁTVÁLTOZÓ MŰVÉSZ !!!
RonaGyuri
Móka-mesterek pas de deux-a

Novák NER-társnő és az M1 üdvöskéje együtt megváltották a világot

A csatorna műsorában a derék „a szegény gyerekek reggel nem éhesek” Barnus igazi példájaként a tipikus mikrofon-állvány szörnyűségének a megtiszteltetéstől és a rajongástól áthatva issza a derék államtitkár szavait. Ez a szerencsétlen buta, tudatlan és tájékozatlan liba újabb szintet ért le bornírt hazugságaiban. Mikor december elején végigdicsekedte a teles matyar médiát, hogy ők micsoda gondoskodóak. Hogy mennyire kedvesek a nuggerekhez, mert elintézték, hogy már december 3.-án kifizessék a nyugdíjakat. Egy csöppet sem zavartaván magát attól az apró, de annál egyértelműbb ténytől, hogy ez mindig is (legalább is évtizedek óta) így volt, s előző novemberben átadott értesítőn is így szerepelt. Azt mos hagyjuk, hogy az ügyben illetéke elvtársai a MÁK-nál nem csak hogy elb… a 11.-i utalást, de össze-vissza makogtak a januári nyugdíjak postai kézbesítéséről is.
Nos ez a bugyuta liba – akinek vagy fél tucat gyereke van, így akár emlékezhetne is rá, de ahhoz gondolkodnia kellene, ami nem erőssége – ma arról tartott előadást, hogy ártunk és qurmányunk „azt szeretné, hogy Magyarország összes szülészetén tudják garantálni a biztonságot és a szakszerű hozzáállást.”
Nos túl azon, hogy ezt nem szeretni kellene, hanem a minimum, hogy gondoskodjanak róla, ez liba tovább gágogott és hozzáfűzte: Sőt, igen sőt azt is lehetővé kellene tenni, hogy akár az apák is jelen lehessenek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.