A családok éve után is tovább erősödhet a családbarát Magyarország, "a lendület tovább tart", és továbbra is kiemelt kormányzati cél, hogy eltüntessék a fiatalok életkezdése, családalapítása előtt álló akadályokat – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin: a családok éve után tovább erősödhet a családbarát Magyarország

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Novák Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által szervezett, a budapesti Kopp Mária intézetben tartott konferencián közölte,

idén kiemelten kívánnak foglalkozni az apák családban betöltött szerepével.

Fontos családpolitikai témának mondta még a gyermekek védelmét és a fiatalok életkezdésének támogatását.

Ez utóbbira utalva kitért a családvédelmi nemzeti konzultációra, melyre csaknem 1,4 millióan adtak választ.

Közölte, napok kérdése, hogy az értékelés befejeződjön, ekkor állnak majd ki a pontos eredményekkel, melyekkel a kormányzat nem csak felhatalmazást, hanem "házi feladatot" is kap.

A Családszervezetek VI. Konferenciáján megjelentek előtt Novák Katalin azt hangoztatta, a cél az, hogy Magyarország ismét egy gyarapodó, fiatalodó nemzet lehessen, és ebben a kormány továbbra is partnerként számít a hasonló célokat kitűző szervezetekre. Felidézte, tavaly 1500-nál több, például a családszervezetek által szervezett programhoz adtak támogatást, és ezeken a rendezvényeken több százezer embert tudtak "megmozgatni".

Szerinte a családszervezeteknek is köszönhetően az elmúlt nyolc évben egyre közelebb kerültek a "családbarát Magyarország" céljához.

Az államtitkár elmondta, idén a különböző családtámogatásokra több mint 2 ezer milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, ez az összeg 2010 óta megduplázódott. Soha ennyi forrás nem volt még otthonteremtésre, családi adókedvezményre – fűzte hozzá.

Novák Katalin felsorolta a családok évében bevezetett támogatási formákat, ezek között – meghatározott esetekben – a jelzáloghitelek csökkentését, a diákhitelek felfüggesztését, vagy teljes eltörlését.

Emelkedett a kétgyermekesek családi adókedvezménye, bevezették az ingyenes nyelv-, illetve Kresz-vizsga lehetőségét, a nagycsaládosok és a kétgyermekesek számára 15 millió forintra bővítették a csok-hoz kapcsolódó hitellehetőséget, továbbá a két gyermekeseknél megnyitották a 10 millió forintos hitelt – sorolta.

Novák Katalin ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy minden támogatás annyit ér, amennyien tudnak róla, ahányan igénybe tudják venni. A családszervezeteket ezért arra kérte, segítsenek abban, hogy ezeket a lehetőségeket minél több fiatal megismerhesse.

Az államtitkár kitért a családi élet szépségeit bemutató a "szülőnek lenni kaland" című reklámfilmekre is, melyeknek szerinte a legfontosabb eredménye az, hogy a fiatalok elkezdtek beszélni a témáról, és így megtalálhatják saját válaszaikat.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Es ezt rohoges nelkul eloadta? Gratulalok, jo szinesz lenne belole.
A csaladok eveben 28 ezer csaladot rakott utcara a fideSS.
A csaladok eveben 59 ember fagyott halara, sokan azok kozul akikne elvette az othonat a fideSS.
A csaladok eveben 38 ezer csalad hagyta itt az orszagot, lehet hogy vegleg.
Mi lesz itt iden, ha folytatjak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
@Apoca: Mitől, mitől? Hát attól, hogy előbb az utcára tették, majd büntetni kezdték az utcán élést, de hogy még se keljen neki az utcán lenni - berendelik 400 óra túlórára. Ez a FIDESZ.
kokopelli
@szép új világ: elérték,hogy a megfagyottak még magasabb %-át idén is az apák adják!!
Vissza is ment a bántalmazások száma! A megfagyott fater nem brutális... tovább!...
ergo...csontot a csajnak!!!
Zeta
még is , tudják ezek miről beszélnek?
justhpeter
A kérdés többrétegű. Elsőre arról van szó, hogy meddig tud Katalin elmerülni a kritika nélküli szervilizmus mocsarában ? Aztán az is feltehető, hogy meddig maradhat a fideSS ezzel a rengeteg hazugsággal a hatalomban ? Végül Katalinhoz is lehetne egy személyes kérdés is, mi lesz vele a fideSS után ?
papa.49
A havi munkaidőn felül ledolgozza a 400 óra túlórát akkor már látni se fogják otthon mert nem lesz ideje az utazásra sem az apának !!!
Ez a jóltáplált szuka hol volt 12. én akkor valahogy nem örömködött itt !!!
@justhpeter: Írod ,,mi lesz vele a fidesz után,, ÁTNYERGEL, MERT IGAZI ÁTVÁLTOZÓ MŰVÉSZ !!!
RonaGyuri
Móka-mesterek pas de deux-a

Novák NER-társnő és az M1 üdvöskéje együtt megváltották a világot

A csatorna műsorában a derék „a szegény gyerekek reggel nem éhesek” Barnus igazi példájaként a tipikus mikrofon-állvány szörnyűségének a megtiszteltetéstől és a rajongástól áthatva issza a derék államtitkár szavait. Ez a szerencsétlen buta, tudatlan és tájékozatlan liba újabb szintet ért le bornírt hazugságaiban. Mikor december elején végigdicsekedte a teles matyar médiát, hogy ők micsoda gondoskodóak. Hogy mennyire kedvesek a nuggerekhez, mert elintézték, hogy már december 3.-án kifizessék a nyugdíjakat. Egy csöppet sem zavartaván magát attól az apró, de annál egyértelműbb ténytől, hogy ez mindig is (legalább is évtizedek óta) így volt, s előző novemberben átadott értesítőn is így szerepelt. Azt mos hagyjuk, hogy az ügyben illetéke elvtársai a MÁK-nál nem csak hogy elb… a 11.-i utalást, de össze-vissza makogtak a januári nyugdíjak postai kézbesítéséről is.
Nos ez a bugyuta liba – akinek vagy fél tucat gyereke van, így akár emlékezhetne is rá, de ahhoz gondolkodnia kellene, ami nem erőssége – ma arról tartott előadást, hogy ártunk és qurmányunk „azt szeretné, hogy Magyarország összes szülészetén tudják garantálni a biztonságot és a szakszerű hozzáállást.”
Nos túl azon, hogy ezt nem szeretni kellene, hanem a minimum, hogy gondoskodjanak róla, ez liba tovább gágogott és hozzáfűzte: Sőt, igen sőt azt is lehetővé kellene tenni, hogy akár az apák is jelen lehessenek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.