Az idősek és az alacsony iskolázottságúak körében még kicsit nőtt is a kormánypárt támogatottsága.

Negyedmillió szavazót bukott a Fidesz a kormányellenes tüntetések óta
Fotó: MTI

A  ZRI Závecz Research Intézet január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatást – írja az Index.

A felmérésből kiderül,

december óta körülbelül 250 ezer választópolgárral csökkent a Fidesz-tábor. December elején még 35 százalékon állt a kormánypárt a felnőtt népesség körében, most csak 32 százalékon.

A Jobbik javított, 9-ről 11 százalékra nőtt a tábora, az MSZP és a DemokratikusKoalíció az előző hónapok eredményeit érte el most is, az előbbinek 7, utóbbinak 5 százalékos.

A Momentum 3-ról 4 százalékra nőtt, a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékról 3-ra emelkedett. Az LMP-nek harmadik hónapja stabil a pozíciója, a választókorúak között 3 százalékon. A Párbeszéd és a Mi Hazánk 1-1 százalékon. A pártnélküliek aránya változatlan, ezúttal is 32 százaléknyian tartoznak ebbe a csoportba.

A biztos pártválasztók között a Fidesz 48 százalékon, a Jobbik 17, az MSZP 12, a DK 8, a Momentum 5, tehát a parlamentbe jutás küszöbét megugranák.

Az LMP 4 százalékon, küszöb alatt, ahogy a Párbeszéd (2 százalék) és a Mi Hazánk is (1 százalék).

A Fidesz-tábort elhagyók többsége szakképzett és diplomás, illetve 40 év alatti; a hűségesebb hívek az idősek és az alacsonyabb iskolázottságúak közül kerülnek ki.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Továbbra is állítom, hoyg kurva nagy baj lehet a háttérben, ha Viktor 250e szavazó kezét tudatosan elengedte. Ezt az árat fizetik valamiért... Elfogyott a lé és mivel az összes fideszes kiskirály fizetett geci, ezért ezek elvtelenűl fognak lelépni. Repedezik a szarvárad Viktor! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.