A férfi Szerbiában élt, de Magyarországról folyósították neki a pótlékot. Vádat emeltek ellene. Vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki több mint 3 000 000 forintot vett fel jogosulatlanul családi pótlék címszóval - közölte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. A férfi Szegedre, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságához nyújtott be 2011 végén kérelmet három gyereke utáni családi pótlékra. Kérelmében azt jelölte meg, hogy életvitelszerűen Szegeden él. A magyar állampolgársággal is rendelkező férfi kérelmeit évente megismételte 2017 márciusáig, ezalatt összesen 3 050 000 forint családi pótlékot folyósítottak neki.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
HITHÜLYE FÜTYISZES AZ UTOLSÓ PETÁKIG !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Egy többszörösen jellemző történet

maga a story sem igazán egyedi, de az elmesélése

magával Őfeneségével kezdhetjük a példát, aminek külön pikantériát ad, hogy a közbeszédben ez fel sem tűnt: míg a francia focisták helyett migráncsok nyerték a VB-t, a korizó kínai bevándorlók magyarok. Ennek persze a magyar néplélekben hosszú hagyományai vannak. Talán a legundorítóbb példa, hogy féltéglával verjük a mellünket a magyar Nobel-esek miatt, miközben sokalljuk a zsidók számát a tudomány területein is.
Nos most itt az egyik érdekes példa. Miközben kaphatsz hideget és meleget, ha románnak nevezel egy Erdélyben élőt, vagy ukránnak egy kárpátaljait, etc.
A derék MTI adta hírül, hogy a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség védat emelt egy férfival szemben, aki több mint 3 000 000 forintot vett fel jogosulatlanul családi pótlék címszóval. A hírben hangsúlyozottan SZERB-ként említik életvitelszerűen Szerbiában tartózkodó kettős állampolgárságú férfit! =))
szaboria1
@RonaGyuri: Ilyenkor már nem magyar. Vajon még hányan lehetnek ilyenek akik a pénz miatt lettek magyarok.
papa.49
HITHÜLYE FÜTYISZES AZ UTOLSÓ PETÁKIG !!!
menekült
Remélhetőleg a pénzt legalább a gyerekekre költötte. Visszafizetni nem fogja tudni. De majd a gyerekek is kettős állampolgárok lesznek, és a Fideszre fognak szavazni.
kokopelli
@papa.49: (11:00)...de a helyzet magaslatán! (;-))
Csizmás Kond
@szaboria1: Sokan, mert a pénz ma mindnekit motivál. A lényeg nem azon van, hogy csal a szerb hanem azon, hogy akik neki kiutaltál nem végezték rendesen a munkájukat.
szaboria1
@Csizmás Kond: Cicuska nagyon egyszerű amikor igényelte lehet, 2017-ig mint kiderült hamis magyar lakcímere kérte és ezen a jogon járt neki és amit bankszámlára utaltatott és azt már Szerbiába is kivehette a pénzt egy ATM-ből. Lehet az lett gyanús hogy feltűnt mindig Szerbiába vette fel a pénzt.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...csak azt szerettem volna tisztázni, hogy pénzhajhász ember mindenütt van.
...remélem az ilyenből tanulnak...
papa.49
Kamatostól fizesse vissza, az utolsó petákig !!!
Havanagi
Hát persze.Mországra csak be kell jelentkezni és megy a nyugdíj,megy a cspótlék megy minden,mert a voksáért"megérdemli".Orrba-szájba kapják A VISSZA NEM TÉRITENDŐ TÁMOGATÁSOKAT és még amiről nem tudunk.Ilyen ország vagyunk.Csaló !
sokanvagyunk
Gondolta, ha már a szavazataira számítanak, ő is felszámol ezt-azt... :)
Veleda
Nem védem a SZERB férfit, ő kihasználta azt a joghézagot, amit az ukrán nyugdíjasok is nagy szeretettel kihasználnak. Ehhez elég volt egy szegedi lakcím, s lám dőlt a lé. Nem ő az egyetlen, aki ezt kihasználja.
vacsi
@Veleda: Itt nem egy joghézag kihasználásáról van szó (mint ahogy az ukránok esetében sem), hanem családról! És ehhez a csalássorozathoz a magyar hatóságok is hozzájárultak. Nem hiszem, hogy pusztán szívjóságból!
Veleda
@vacsi: tévedni tetszel, a szerb családnak érvényes lakcím bejelentője volt Szegeden. Ők ezt használták ki.
vacsi
@Veleda: Nem tetszem tévedni! Ha ennek a szerbnek nem csak a lakcíme lett volna Szegeden, hanem a gyerekeivel együtt (már ha vannak neki...) életvitelszerűen itt lakott volna, akkor jogos lett volna a családi pótlék. Így viszont csalás volt, és ezt csak az ügyintézőkkel összejátszva tehette meg!
Eladott Ország
Lényeg a határon túli szavazatmaximálás és a 300 ezer forintos ukrán nyugdíj.
Veleda
@vacsi: ukrán, szerb, vagy t.köm tudja kik még, lenyúlják a pénzt, mert megtehetik, most vagy joghézag, vagy más okkal, de mindenképpen csalás. Na ja, ebben egyetértünk.Nekem is dühítő.
papa.49
@Eladott Ország: Ez kurva jó )))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.