De még adnak két hónapot a kormánynak az egyezkedésre.

Országos közszolgálati sztrájkot hirdetett a szakszervezet – videón a bejelentés

Országos közszolgálati sztrájkot hirdet március 14-ére csaknem kétszázezer munkavállaló érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) arra az esetre, ha addig nem sikerül megállapodni a kormányzattal a munkavállalók szociális, gazdasági és munkaügyi sérelmeinek orvosolásáról.

Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az MKKSZ az önkormányzati és kormányzati igazgatásban dolgozó tisztviselők érdekében egyedül, a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen hirdet sztrájkot.

Hozzátette, a közszolgálat súlyos foglalkoztatási problémáinak leglényegesebb oka "a tarthatatlan, követhetetlen, szakmailag értelmezhetetlen bérpolitika" és a "teljesen összekuszált bérrendszer", elsősorban ezen szeretnének változtatni.

A HVG helyszíni felvétele:

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@papa.49: Itt már nincs miről tárgyalni. Megszűnt a demokrácia! A parlament azt dönt amit akar, a pártokat akkor büntetik meg és akkor tiltják be amikor akarják. Már csak a fekete autó hiányzik. Nincs hová hátrálni! Ezt a szemét, tróger, bűnöző fidesz bandát el kell takarítani a hatalomból!
Azonnal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Addigra törvény lesz róla, hogy ők nem sztrájkolhatnak !!!
Eladott Ország
A közszolgák elrontják Varga Mihály örömét, de ne felejtsék el a január 19.-i népi "felvonulást" sem.
kolozsvaros.com/rovidek/a-kozszolgak-elrontjak-varga-mihaly-oromet/
Eladott Ország
@papa.49: Akkor le kell szarni a csúti cigánnyal és bűnöző bandájával együtt. Nincs más út!
papa.49
@Eladott Ország: Itt változás akkor lesz mikor rubikont lép a hatalom, és a bevadult nép eltakarítja őket a hatalomból mindenestől és MINDEGYIKET !!!
kereső
Két hónapig egyezkednek? Miről? A közszolgálati rabszolgatörvényről, amit sunyiban meg is szavaztak még tavaly? Tényleg? Majd varga nekik is megmondja, hogy a megfelelő fórumon egyezkedjenek,mert kormánnyal nincs miről tárgyalni, semmi köze a meghozott törvényekhez.
Eladott Ország
@papa.49: Itt már nincs miről tárgyalni. Megszűnt a demokrácia! A parlament azt dönt amit akar, a pártokat akkor büntetik meg és akkor tiltják be amikor akarják. Már csak a fekete autó hiányzik. Nincs hová hátrálni! Ezt a szemét, tróger, bűnöző fidesz bandát el kell takarítani a hatalomból!
Azonnal!
papa.49
Ez a ,,nesze semmi, fogd meg jól,, tipikus esete, ELEVE BUKÁSRA VANNAK ÍTÉLVE !!!
papa.49
@Eladott Ország: Kíváncsi vagyok mi lesz a gyutacs, és mi fogja begyújtani !!!
Eladott Ország
@papa.49: Az a cinikus gátlástalan , pofátlan hazudozás, és az életszínvonal további leszakadása. Az orvosi béremelést is azután ígérte meg ez az elmebeteg Kásler, miután a románok brutálisan megemelték az egészségügyi dolgozó bérét, mert egyébként leszarta volna őket. Azt hiszik, hogy mindenkit hülyének lehet nézni a mai internetes világban.
papa.49
@Eladott Ország: A románoknál ahol ezelőtt 18 évvel nem volt munka, nem volt megélhetés, most ott tartanak, hogy már a határ mellől átjárnak dolgozni Romániába innen!!!
A nyugdíjakat pedig egy évben KÉTSZER EMELIK !!!
Még egy a képzetlen, szakma nélküli nászasszonynak aki szenet válogatott a meddőhányón, KÉTSZER ANNYI NYUGDÍJA, MINT EGY ITTHONI HASONLÓ VÉGZETTSÉGŰ EMBERNEK !!!
El lehet húzni a retebencének a novák szatyornak a náthás picsába !!!
Kookas
minek kapkodtok november 7 az ütősebb lenne!
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 19:51; Sajnos így igaz. Ezt a rohadt bűnöző és politikai prosti fidesz bandát a leghamarabb el kell zavarni a hatalomból és a bűnözőket börtönbe zárni!
Jozefina
Kár két hónapot várni. Addig vagy ellehetetlenítik a szakszervezetet, vagy megfélemlítik a közszolgálati dolgozókat. Csak sztájkkal a háttérben lehet tárgyalni. Addig a hatalom tojik az egészre!!!
És nemcsak a közszolgáknak, hanem egy totális általános sztrájkkal lehet esetleg megálljt kikényszeríteni!!!
papa.49
@Jozefina: Egy országos teljes sztrájkkal, amikor minden leáll, a közlekedés, az ügyintézés, és minden munkahely egyszerre sztrájkol !!
karma1
@papa.49: A sztrajk nagyon tud fajni, - MINDENKINEK! Nemcsak annak, aki csinalja, hanem annak is, aki a sztrajk miatt valamihez nem jut hozza, vagy valamirol lemarad, esetleg valamilyen konkret veszteseg eri. Hat jelenleg mi is eppen ezt szivjuk, de meglesz az eredmenye. (Amiota ez a hulye munkasparti ribi lett a miniszterelnok, egymast kovetik a sztrajkok a tanarok es az egeszsegugyi dolgozok kozott. Pedig ha valakik, akkor ok qrva jol keresnek az otthoni viszonyokhoz kepest. (Foleg a tanarok). De ugy latszik, mindenki mashonnan indul ki, mast akar elerni az eletben. Az egeszsegugyisek most azert kuzdenek, hogy hivatalbol ne rendelhessek oket at mas varosba dolgozni, csak elozetes egyeztetes alapjan. De egyenlore emiatt sziv a vejem, nem is keveset. Szuksege lett volna a masodik transzfuziora a heten, de mivel kedden es csutortokon sztrajkoltak, igy nem vittek be ot a 65 km-re levo korhazba. Majd megprobalja az orvosa bevitetni hetfon. De addigra valamilyen egyezseget kellene kicsikarnia az eu dolgozoknak. (Az eletmento mutetek, baleseti ugyelet, ilyesmi mukodik teljes egeszeben, meg a haziorvori rendeles is, de peldaul ezt nem tekintik annyira fontosnak. Nekunk meg az lenne, majdnem 8 honapi korhazi ki-be jaras utan.) Sehol sem egyszeru az elet, de itt pl. nem varnak honapokat: a jolmukodo szakszervezetek megcsinaljak a kotelezo ellatasrol az egyeztetest, aztan belehuznak.
karma1
Tisztelem-becsulom azt, aki kiall a sztrajk mellett es vegig is csinalja, de egy kethonapos hatarido egyszeruen csak a vicc kategoriajaba sorolhato...
Ha en igy fenyegetoznek mondjuk a fonokomnek, hogy majd ket honap mulva nezze meg magat, ha nem ad megfelelo fizetesemelest nekem, hat a fonokom ott kapna rohogogorcsot, es ugy baszna ki az utcara, hogy a fal adna a masikat.
Vajon egy ilyen ellenvetesre varnak ezek a szerencsetlenek?
Mert azt gyorsan megkaphatjak. Mi kell meg nekik ahhoz, hogy megertsek, szarik a fejukre a puhos? Hat tavaly december 12-e ota senkivel sem hajlandok semmirol sem targyalni, - ok most miben remenykednek?
karma1
Mondjuk hiszek Kordasnak, de ugy altalaban nem hiszek mar a szakszervezetnek: a kadari idokben a szakszervezet nem volt mas , mint titanok lerakata (amikor a partkozpontbol "leszoltak" a szakszervezetnek, hogy kuldenek hozzajuk egy embert, mert "Ti tan tudtok valamit kezdeni vele")
Olyanna is valt a szakszi - nyugdijas kaderek bekes kifizetohelye, akik egy szukseges valami volt a partstrukturaban - nem is ujult meg az elmult 50 ev alatt semmiben sem, mert nem volt ra szuksege, hiszen senki nem akart akkora kizsakmanyolast vegrehajtani , mint ezzel a torvennyel a puhos.
Most viszont levizsgazott: pont akkora szukseg van rajuk, mint papanak a farkara,...
Ha ez a stupid no nem vette volna eszre, akkor az orbani vezetes EGYETLEN TAGJA SEM akar veluk leulni semmilyen szinten sem targyalni.
Akkor szerinte mi fog tortenni: csoda?
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 20:29; Égő szívű szentként ábrázolta egy művész Orbán Viktor miniszterelnök urat. Ezt a csodálatos képet a devecseri piacon vette egy szerencsés. A cigányrokokó keret tovább emeli ennek a fantasztikus műnek az esztétikai színvonalát. Az egyetlen érthetetlen pont a történetben, hogy ettől az alkotástól valaki meg akart válni.
kuruc.info/galeriaN/2012/szentorbanviktor170730_01.jpg
www.dalit.hu/wp-content/uploads/2009/07/orban-viktor-tablokepe-218x300.jpg
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén…
i.pinimg.com/originals/df/c4/29/dfc42939428351d4043ad53e16990da7.jpg
Eladott Ország
@Pegero: Ideje lenne, hogy Kövér megnyilvánulásai alapján orvosok, szakemberek diagnosztizálják ennek az aberrált embernek a betegségét. Főnökén, Orbán Viktoron már láthattuk, milyen súlyos pszichikai betegségben szenved, és feltételezhetően milyen erős gyógyszereket használ. Kövér kórképe könnyen felrajzolható lenne, magánviseli a pszichopatákra jellemző valamennyi tulajdonságot. Nincs önkritikája, gátlástalan, kóros hazudozó, agresszív, nincs lelkifurdalása, félelemérzete, az önkontroll és a felelősségérzet teljes hiánya, érzelmi sivárság, empátiahiány, beteges énközpontúság jellemzi, erkölcsi érzéke a nullával egyenlő. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az agyi központok közül az érzelmek kialakításáért felelős amigdala, és a döntéshozatalban, illetve a viselkedés szabályozásában szerepet játszó prefrontális kortex érintett leginkább. Agresszív viselkedés esetén az említett központok és a környező struktúrák közti kapcsolat sérülése mutatható ki.
Az amerikai Vanderbilt Egyetem kutatói viszont azt vizsgálták, mi az, ami túlteng a pszichopatákban. Az eredmények megerősítették, hogy ez az impulzivitás, a jutalom iránti felfokozott vágy és a kockázatvállalási hajlam. A kutatók szerint leginkább a két utóbbi tulajdonság áll kapcsolatban a pszichopátiával. Az egyének olyan erősen vonzódnak a jutalomhoz, hogy az elnyomja a kockázatérzést és a büntetéstől való félelmet. A kutatók az agy “jutalmazó hormonja”, a dopamin és a pszichopátia közötti kapcsolatot fedezték fel. A pszichopata agya a jutalmazásért képes kikapcsolni az önkontrollt, a felelősségérzetet, hazudik, szelektív az emlékezete, átgázol bármin. Ez a jutalmazás lehet anyagi természetű, a társadalmi érvényesülésre vonatkozó, de lehet a pszichopata egy általa csodált ember elismerésétől függő, akinek feltételezett elvárásait minden gátlás nélkül kiszolgálja, hogy tőle érzelmi jutalmat kapjon, de ilyen jutalom lehet a hatalom kóros élvezete is.
olkt.hu/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc/
Eladott Ország
@Pegero: Ez éppenséggel azt mutatja, hogy a nagyapák, a fiak, és az unokák is kommunisták voltak, majd ez utóbbiak fasiszták lettek, akik a náci fajelméletből genetikai hibával azonosították a baloldaliságot, ezzel egyszersmind saját nagyapjukat, apjukat, önmagukat, a családjukat (lásd még: gyakorló elmebetegség). Ahhoz is súlyos zárványokra van szükség az agyban, ha valaki ezzel a személyes múlttal fröcsögve kommunistázik, megfeledkezve felelősségéről és saját szerepéről, a múltjáról, amivel igazából soha nem szakított, soha nem számolt el, csak zubbonyt váltott, Schmidt Mária ugyancsak elmebeteg Terror Háza-kiállítása szerint. A skizofrénia szériatartozék és alapkövetelmény a Fideszben a gátlástalanság mellett. Az ország közéletének egyetlen hivatalos kommunistája kommunistázza azokat, akik az EP-ben jogállami normákat kérnek számon a kommunista diktatúra felszámolása után fasiszta diktatúrát bevezető volt párttagokon és KISZ-titkárokon. Magyarország az elmeorvosoknak kivételes szakmai terep, valóságos paradicsom. Kövér ezen belül unikális darab, sehol nem található mintapéldánya a gyakorló elmebeteg kommunistának.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/
Eladott Ország
@Pegero:Ez éppenséggel azt mutatja, hogy a nagyapák, a fiak, és az unokák is kommunisták voltak, majd ez utóbbiak fasiszták lettek, akik a náci fajelméletből genetikai hibával azonosították a baloldaliságot, ezzel egyszersmind saját nagyapjukat, apjukat, önmagukat, a családjukat (lásd még: gyakorló elmebetegség). Ahhoz is súlyos zárványokra van szükség az agyban, ha valaki ezzel a személyes múlttal fröcsögve kommunistázik, megfeledkezve felelősségéről és saját szerepéről, a múltjáról, amivel igazából soha nem szakított, soha nem számolt el, csak zubbonyt váltott, Schmidt Mária ugyancsak elmebeteg Terror Háza-kiállítása szerint. A skizofrénia szériatartozék és alapkövetelmény a Fideszben a gátlástalanság mellett. Az ország közéletének egyetlen hivatalos kommunistája kommunistázza azokat, akik az EP-ben jogállami normákat kérnek számon a kommunista diktatúra felszámolása után fasiszta diktatúrát bevezető volt párttagokon és KISZ-titkárokon. Magyarország az elmeorvosoknak kivételes szakmai terep, valóságos paradicsom. Kövér ezen belül unikális darab, sehol nem található mintapéldánya a gyakorló elmebeteg kommunistának.
nepszava.us/kover-gyakorlo-elmebeteg-es-kommunista/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.