Brüsszel mindent elkövet, hogy élen járjon az ENSZ globális migrációs csomagjának végrehajtásában, de ezt mi meg fogjuk akadályozni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A tárcavezető kiemelte:

tavaly Spanyolországban megduplázódott az illegális határátlépések száma, Törökországban 50 százalékkal több illegális bevándorlót fogtak el, mint 2017-ben, és Cipruson is duplájára nőtt az érkezések száma.

Emellett a görög-török szárazföldi határon is folyamatosan emelkedik az érkezők száma – tette hozzá.

Úgy vélte, az ENSZ globális migrációs csomagja olyan helyzetet idézett elő, amikor a globális migrációs folyamatok újabb lendületet kapnak, hiszen a csomag a migráció megállítása helyett annak "menedzselésére" helyezi a hangsúlyt, ami elfogadhatatlan.

A külügyminiszter emlékeztetett:

az ENSZ 40 tagállama nem szavazta meg a csomagot, ezért elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot.

Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején világossá tette, ebben biztosan nincs közösen képviselhető európai álláspont – mutatott rá.

Szijjártó Péter szerint most ezt kompenzálva mindent elkövetnek, hogy Brüsszel élen járjon a globális migrációs csomag végrehajtásban.

Ezt mi természetesen meg fogjuk akadályozni

- jelentette ki.

Emlékeztetett:

az EU 9 tagállama, azaz egyharmada nem szavazta meg a csomagot, tehát szó sincs arról, hogy "az európai országok valamifajta egységfrontban a globális migrációs csomag végrehajtását kívánnák elérni".

Szijjártó Péter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az osztrák-magyar határt 55 ponton lehet átlépni a jogszabályoknak megfelelően, ezek közül 19 nagy forgalmú átkelőhely, 36 pedig kisebb forgalmú, és utóbbiak közül 10 esetében léptetett életbe korlátozásokat Ausztria.

Miután tárgyaltak a helyzetről, 4 helyen minden korlátozást feloldottak, és 6 útkapcsolat maradt, ahol az osztrák polgármesterek kérésére egyelőre fennmaradtak a korlátozások, de ezekből csak egy jelent aszfaltozott utat, a többi 5 földút, a tárgyalások ezekről a határátkelési pontokról folytatódnak – jegyezte meg.

Szijjártó Péter a nagyberuházásokról szólva rámutatott arra, hogy a világgazdaságban óriási változások zajlanak, a rendkívül modern technológiai megoldások ma már az alapot jelentik, a siker alapvető kritériumait jelentik.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdaságot át tudják léptetni a "következő dimenzióba", hogy ne csak termelési, hanem sokkal inkább kutatás-fejlesztési helyszínként kezeljék Magyarországot a nagy nemzetközi és a magyar vállalatok.

Közölte, "ez így is van", 2018-ban 98 nagyberuházás jött Magyarországra a beruházás-ösztönzési rendszeren keresztül, összesen 1380 milliárd forint értékben.

Soha nem érkezett még ennyi és ekkora értékű beruházás Magyarországra

- jegyezte meg a tárcavezető.

Közölte,

a beruházások 17 ezer új munkahelyet hoztak létre, amelyeken az átlagfizetés 420 ezer forint.

Ez 40 százalékkal több a 2017-ben létrehozott munkahelyeknél – mondta Szijjártó Péter, aki rámutatott: ez azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt a Magyarországon létrehozott munkahelyeken előállított hozzáadott érték, az ott képviselt technológiai színvonal, a kutatás-fejlesztési tartalom dinamikusan, rendkívül gyorsan növekedett.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szargyártó KURVÁRA KEVESEK VAGYTOK TI BÁRMIHEZ szerencsétlen picsagyümölcs !!!
Ha esetleg nem tudnád már az Unió megszavazta, hogy csak az kap uniós suskát aki betartja az uniós törvényeket !!!
Ez megint egy hatalmas pofon faszkalap !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Mivel akadályozzák meg a csipoGÓLYUKKAL, vagy előkapják a répájukat!
Eladott Ország
Most például azt "mesketéli" az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, bizonyos Varga Judit, hogy a magyarokat egyértelműen a nemzeti identitás és a migrációval összefüggő biztonság kérdése foglalkoztatja legjobban az Európai Unió jövőjével kapcsolatban. Kiváló a tempó, jó a ritmusérzék, hiszen éppen a héten derült ki a Medián felméréséből, hogy az egészségügy helyzete mellett a magyarok többsége a korrupciót, valamint az elvándorlást tartja komoly, megoldandó problémának, hát rá kellett tromfolni a realitásra. Úgyhogy azt állítja ez a nagytudású hölgy,( új évjáratú fideszes szervilis seggnyaló) hogy a francia kezdeményezésre Európa-szerte megrendezett Fórum Európa jövőjéről elnevezésű konzultációs sorozatról beszámolva közölte, a magyar kormány összegezte a tizenegy magyarországi nagyvárosban tartott teltházas fórumok eredményeit és azokat elküldte az Európai Tanácsnak. Szétröhögném az agyam, ha lenne hozzá gyomrom. A NER elleni fellépés egyenlő a korrupció elleni küzdelemmel. Ugyanis amint nem lesz elegendő ellopható pénz a NER-katonák lojalitásának megvásárlására, az egész összeomlik. Hiszen ezek csupán elv- és egyéb tehetségtelenség révén kötődnek, számukra az engedélyezett korrupció a megélhetés. Csak a kötőanyagnak kell elfogynia, a kártyavár összeomlik.
Clavigo
Petike,,esetleg a korrupt ,macedon cimbiről,,ha lehetne valamit hallani...Érdekelne,,jól van e,,, ,,meg az a 17 000 kötvényes kínai ,+ 1-2 ezer fő,, más náció,,,,Hogy rohadna bele az a lófejed a kenyéradó Gazdaállatod szaros valagába.
anima
Szijjártó, te beteg állat, a vízfejű kurva anyád, mennyire vagy beteg, te állat?
Engem te nem képviselsz, te velődig romlott hulladék vízfejű tolvaj-rabló-magyarlölő hulladék !!!
Szeretitek a baltával keresztény ölő iszlamistákat, meg a terror bolygót.

Levadászlak baszd meg!
papa.49
Szargyártó KURVÁRA KEVESEK VAGYTOK TI BÁRMIHEZ szerencsétlen picsagyümölcs !!!
Ha esetleg nem tudnád már az Unió megszavazta, hogy csak az kap uniós suskát aki betartja az uniós törvényeket !!!
Ez megint egy hatalmas pofon faszkalap !!!
Nessy
Mondja drága külügyérünk, hol a csudába él maga? Hiszen pont sziveskedik a kormánya szétverni a tudományos kutatásokat!
Tetszen tudni, a magyarság kutatás nem éppen innovatív tevékenység, Abból sem új gyógyszer, sem új technológiai eljárás nem lesz!
Igaz, több pénz marad a költségvetésbe, amiből lehet újabb stadiont építeni.
A többi meg dajka mese hölgyeknek!
anima
Milyen áron a növekedés, ti kétszínű tolvaj hazug banda?
Undorítóak vagytok a puszta létezésetek okán fogva!
bencemacska
Azonnal feloszlatni az ENSZ-t, mert nem tetszik a KAKAdunak meg a gazdaállatának.
volvós
Igaza volt annak az embernek, aki a Petibohóccal beszélgetett
fél egykor, és azt mondta, hogy ".. Peti te egyre hülyébb leszel !!!.."

Fent a FB-on Levente Levi jó tanácsát fogadd el külügyes szijj-ÁRTÓ :-))
kokopelli
@volvós: foschnak is ettől a "szúnyogcsődörtől" az EU-ban!Még a klotyóra
sem mennek egyedül Brüsszelben! Igaz hogy,társaságban lehet jól röhögni! (;-))))))
namihami
Hogyan, hogyan?
Eccerű. Ott is kiírnak a fideszesek egy népszavazást és ellenőrizetlen 25%-os részvétel és ellenőrizhetetlen 90% mellett kihírdetik a migráncstilalmat.
Ahogy ezt itt is csinálták. Sose igazolták egyetlen, àltaluk kiírt népszavazás hitelességét, de mindig elsöprő volt a sikeresssége. A részvétel mindig kevés volt, de a sikert ez persze a csordánál sose befolyásolta. Sőt, minél sikertelenebb volt, annàl hangosabb violt a diadalbőgés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.