Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, továbbá árakat változtat a Magyar Posta, ami leginkább az üzleti ügyfeleket érinti, a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Árat emel a Magyar Posta

Fotó: Pixabay cco

A közlemény szerint a könyvelt levélküldemények elektronikus nyomon követése várhatóan júliustól lesz elérhető.

A lakossági ügyfelek legnépszerűbb terméke, a 30 g-os közönséges levél feladási ára nem változik február elsejétől, az 50 g-os levél díja pedig 5 forinttal lesz több.

Az elsőbbségi 30 és 50g-os levelek szintén 5-5 forinttal kerülnek majd többe

- ismertették a közleményben.

A vállalati, üzleti ügyfeleket érintő, tömeges feladású közönséges levelek díja a tavalyi évhez hasonlóan átlagosan 9,4 százalékkal nő.

Az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül, a tértivevény ára pedig 220 forintról 240 forintra nő.

A vállalat közölte azt is, hogy egyszerűsítik levéltermék portfóliójukat, összevonnak súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a súlykategóriák összevonása miatt egyes tételeknél az üzleti ügyfelek az átlagosnál magasabb árakat is érzékelhetnek, ugyanakkor más tételek esetén jelentősen csökkennek a korábbi díjak.

A portfólió egyszerűsítés a vállalat szerint átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát hoz létre, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához.

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét – emlékeztettek utalva arra, hogy a fejlesztés a küldeményeket júliustól fogja érinteni.

A fejlesztésnek köszönhetően gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest – jegyezték meg.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. February 20., 09:00
Fontos hírt közölt a NAV
Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Orbán a legnagyobb terrorista.
Orbán Viktor egy terrorista.
Magyarellenes terrorista.
anima
Miért vesztette el Magyarország a területének a kétharmadát?
Az Orbán félék miatt !!!
A semmire való náci-kommunisták miatt

István király levágatta volna a fajét az orrbán féléknek.
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 18:44; A Magyar Posta új vezérigazgató-helyettest igazolt, Katona Viktor Iván személyében. Ha sokak számára nem csengene ismerősen ez a név, akkor megemlíteném, miről is oly híres a fiatalember. Ő volt az a bátor férfi, aki bezáratta a Népszabadságot. Tette ezt úgy, hogy a Mediaworks akkori vezérigazgatója nem volt hajlandó beszántani az ország legolvasottabb lapját, ezért Katona Viktor Iván pár napra megbízotti minősítést kapott, hogy bezárassa azt. Katona olyan bátor volt, hogy napokkal később “egészségügyi okra” hivatkozva kérte munkaviszonyának megszüntetését. Nos ő, a nemzet hőse – talán ezért jutalmul – pénzügyi vezérigazgató-helyettesi állást kapott. Ezúton is gratulálunk Katona Viktor Ivánnak és az ő egyenes gerincének. https://hvg.hu/itthon/20181112_Katonadolog_fe...
Eladott Ország
@anima: Az elsíbolt pénzek régebben nokiás dobozban utaztak, ma már talán hűtőkamionban, vagy franc tudja…de nem banki utaláson, az tuti.
advocat
Mert nincs infláció!!! Vagy mégis?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok