A Jobbikkal szimpatizálók egyharmadát és a baloldali szavazók egyötödét elvesztené közös európai parlamenti listaállítás esetén az ellenzék – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaiból, amely eredményeit pénteken közölték az MTI-vel.

Nézőpont Intézet: rosszul járna az ellenzék egy közös listával – továbbra is Gyurcsány a legnépszerűtlenebb magyar politikus

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyűlési képviselőkkel kiegészülve közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében 2019. január 3-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kutatásban az áll,

a Fidesz-KDNP 54, a Jobbik 14, a baloldali pártok pedig összességében 26 százalékot szereznének abban az esetben, ha mindenki külön listát indítana. Közös listaállítás esetén azonban változna a helyzet: a Fidesz-KNDP 60, a szivárványkoalíció pedig 33 százalékot érne el.

A jobbikosok 33 százaléka, a baloldali pártok szimpatizánsainak pedig 20 százaléka nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra.

Nézőpont Intézet: rosszul járna az ellenzék egy közös listával – továbbra is Gyurcsány a legnépszerűtlenebb magyar politikus

Forrás: nezopontintezet.hu

A lemorzsolódás egyik fő indoka – a Nézőpont Intézet szerint – valószínűleg, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága a magyarok körében továbbra is kiemelkedően magas, 73 százalékos. Ezzel továbbra is ő a legnépszerűtlenebb magyar politikus.

Mint írták, a Fidesz-KDNP 13 helyett 14, az ellenzéki pártok – a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig – 8 helyett 7 mandátumot szereznének egy most vasárnap esedékes EP-választáson abban az esetben, ha a közös listaállítás mellett dönt az ellenzéki oldal.

Forrás: MTI, Nézőpont Intézet

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Camera man: Mráz egy szervilis nyalonc a rosszabbik fajtából. Mi az, amit ő ne tudna előre???Láttam pár beszélgetést, ahol csak hebegni és hazudozni tudott a felkészült partnerrel szemben.
Az M1 állandó vendége, ,,szakértője". Ennyi elég, hogy tudjuk ki ő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Camera man
@kereső:
Ha a túlórakeret helyett beírom a munkaidőkeretet, akkor már 3 év múlva fizetik ki
Látom Te legalább olvasod és érted a tv.-t
Miért nem írod ki, hogy minden hónapban kifizetik a túlórát!
Azért ez egyértelmű lenne!
kereső
@Camera man: nem irok ki olyat, ami nem igaz! Mert munkaidőkeretben ,amig az le nem telik!!!,akár három hónapról,akár egy évről, akár 36 hónapról- nincs túlóráról szó!!! Hiszen a munkaidőkeret a törvényes munkaidőről+ (esetleges) túlóráról szól. A munkaidőkeretben foglakozatott dolgozó ezért az időtartam alatt az alapbéréhez jut hozzá. Majd a munkaidőkeret lejártakor meg kell állapitani a ledolgozott munkaidőt. Aztán lehet ezt osztani törvényes munkaidőre, túlmunkára. A túlmunkán belül normál túlórára, rendkivüli munkavégzésre(amire már pótlékok IS járnának)! Amúgy meg mi a fene haszna van egy normális munkáltatónak abból, ha kizsigereli a munkásait ( a prolijait-by aranyszáj!),és ennek következtében romlik a teljesitmény, romlik a minőség.Ráadásul a munkás kevesebb időt tud a családjával tölteni, tehát az ő életminősége ezáltal is romlik. Pihenésről, kikapcsolódásról meg szó se essék.
Mond az Neked valamit? 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Na ma Magyarországon ezért!!! kell harcolni a munkásságnak. És nem 400 óra túlmunkával kéne azt a jövedelmet (munkabért) elérni, ami biztositja a 21.századi megfelelő életszinvonalat-nem csak krumplis tészta legyen az asztalon, hanem legyen hozzá saláta!gyümölcs!és egy ki csoki is-hanem a törvényes munkaidő alatt megkereshető jövedelemmel.
Visszatérve a túlórára. Ma, amikor a pénzügyminisztérium maga teszi közzé a 2018-as munkaügyi ellenőrzések tapasztalatait, amely megállapitja,hogy a munkáltatók 73%-a nem tartja be a nyilvántartásra, a munkaidőre, a szabadságra, a pihenő időre vonatkozó szabályokat, a munkabérekről ne is szóljunk, akkor egy ilyen farkas tv. minden csak nem a munkavállalói érdek.Na erről ennyit.
Nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, mert Te is csak csinálod mint az össze többi ideküldött, a hozzászólókkal foglakozol, azokat minősitgeted, a cikkről meg nyema.
verőce21
Egyikőtöknek sincs igaza, mert a munka törvénykönyv módosítása csak a munkaidőkeret meghosszabbításáról szól, de az elszámolást nem érinti, abban a 2012. évi Mt. az érvényes.
”a különbözetet a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.”

A 2018. évi CXVI. Törvény a munkaidő-szervezéssel…stb. - úgy rendelkezik:
5. § Az Mt. 98. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az elszámolási időszak tekintetében a 2012. évi I. törvény 93. § (2)–(4) bekezdése, a 94. § és a 95. § megfelelően irányadó.”

A régi Mt. pedig,
2012. évi I. törvény:
A munkaidőkeret vagy az elszámolási időszak lejártát követően, a munkavállaló a
(2) bekezdés szerint elszámolt munkabérnél alacsonyabb összegű munkabérben részesült, a különbözetet számára a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.

Az "elszámolt munkabér" pedig a munkaszerződésben meghatározott heti, havi munkaidő.
@kereső: @Camera man:
kereső
@verőce21: na most aztán jól megmondtad. Mi az amit én ebből a Tv.idézetből nem irtam le hétköznapi nyelven? Ha szabadna,ha már kotnyeleskedsz.
Camera man
@kereső: Köszi szépen, hogy beidézted, nyilván itt van leírva feketén-fehéren!
Nem a Te hozzászólásod a 'kotnyeleskedés" !
Aki nem akarja megérteni... nem is fogja!!! ... , még ha egyetemi professzor le térdel előtte és magyarázza el 100× :-)))

Azért csak kiragadok az írásodból !

"az elszámolást nem érinti, abban a 2012. évi Mt. az érvényes.
”a különbözetet a következő havi munkabérrel ki kell fizetni.” !!!
verőce21
@Camera man: (08:42) Ezt lehet, hogy nekem szántad? - mert tőlem idézted. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.