A magyarok többsége nem támogatja a sztrájkot és nem kér az ellenzéki színjátékból – derült ki a Századvég Alapítvány friss felméréséből.

A január második hetében végzett közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és a politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott összegzésben azt írták:

a többség elutasítja az általános sztrájkot a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán, mert véleményük szerint az az ország működésének és békéjének aránytalan sérelmével járna.

A Századvég Alapítvány utalt arra, hogy az elmúlt hetekben több demonstráció is zajlott, amelyekhez számos ellenzéki párt és politikus csatlakozott.

A felmérés szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok döntő többsége (60 százaléka) szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget.

Csupán a válaszadók 31 százaléka látja úgy, hogy az ellenzékiek őszintén kiállnak az emberek mellett a munka törvénykönyvének módosítása ügyében.

Egyedül a magukat baloldalinak vallók körében vannak többségben azok, akik szerint őszinték az ellenzéki politikusok (53 százalék), a középen állók és a jobboldaliak döntő többsége (52, illetve 82 százaléka) szerint is a hatalomra jutás érdekében vesznek részt az ellenzéki erők a tüntetéseken.

A kutatásból az is kiderült, hogy a többség (55 százalék) nem tartja elfogadhatónak az általános sztrájkot, mert úgy látja, az az ország működésének és békéjének aránytalan sérelmével járna.

A megkérdezettek 40 százaléka támogat általános sztrájkot a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán.

A Századvég január 7-13. között telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – írták.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja a Századvég bagázs ezt szeretné elhitetni! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Pegero: Na jó. Elmagyarázom miért nevezik rabszolgatörvénynek. Világunk folyamatosan fejlődik. Ez azzal jár, hogy egyre kevesebb élő munkaerőre van szükség azonos szintű termelékenységhez. Ez normális esetben azzal jár, hogy csökken a munkaórák száma és nő a fizetés. De nem mi nálunk. Nálunk Orbán meghirdette a munka alapú társadalmat. Ez Orbán értelmezésében azt jelenti, hogy még többet kell melózni úgy hogy a munkavállalók jogai helyett a munkáltatói jogok bővülnek azzal, hogy már nem 1 éves hanem 3! éves időkeretben kell elszámolniuk.
Mindez azt jelenti, hogy gyakorlatilag akár 6 munkanapossá is válhat egy munkahét úgy, hogy a túlórákkal 3 évig trükközhetnek a munkáltatók ezzel megkárosítva a munkavállalót.
Ahogy a rabszolgaság is elég ritka jelenség már a világban úgy Orbán rabszolga törvénye is Európában.
Macskaszem
@Pegero: Nincsen se csőcselék, se őrjöngés, pedig a gazdád már nagyon izzitaná a szükségállapot bevezetését, de a tüntetők az istennek se radikalizálódnak.
1magyar
Inkább eléggé elkényelmesedtek az emberek a hidegben nem lehet őket mozgósítani.
Tavasz lenne, sokkal nagyobb balhé lenne.
Mert a nép ellen már elég sok mindent tettek. A nyugdíjjogosultság elvétele, rokkantak munkaképessé nyilvánítása, most a rabszolgatörvény ...besokallt a nép.
Frejianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
csipetke
@human: 17:00 Azt kifelejtetted,hogy kósalaja Debrecenben ezt lebótolta a BMW-vel,ez volt a feltételük,hogy a BMW odacuccoljon a városba.És lőn,a kormány pillanatok alatt megszavazta az MT módosítását a munkaadó hasznára,a munkavállaló kárára.Ezt a gané kormányt sose érdekelték a melósok,máskülönben a bérek már nem itt tartanának,és nem húztak volna el az emberek az országból. 20 ezer ukrán vendégmunkás van már itt,ők ideszállingóznak,a mieink meg el innen...
simmering73
Csak ez a két illiberális csótány vergődik itt? Ja, hogy a többi szintén a tüntetésen van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.