Pert indított az Esterházy család alapítványa a közel 100 millió euró értékű Esterházy-kincsek tulajdonjogáért, miután a magyar állam megsértette a családdal kötött korábbi egyezséget, írja az Index. Az Esterházy család pert indított Magyarország ellen a 20. század elején a fraknói várból Budapestre átszállított 260 műtárgyért – írja a bécsi Kurier cikke ...

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Habony eftárs akkor hogy viszi a kulipintyójába, ha elviszik?
Nessy
majd megállapítják, hogy az állami műkincs, ide - oda "kölcsön adják", aztán csiribi, csiribá, hipp és hopp, eltünik. Sok üres fal van ám a kolostorba!
papa.49
@Nessy: Nálad a pont erre gondoltam én is !!!
A,,Golgotáért,, végül még is csak kifizették amit a tulaj kért, hát most akkor kell más !!!
cikicakk55
Kuszaszem az aki annyira műgyűjtő.Ő szereti az olyan dolgokat,amik jó régiek és jó drágák. Remélem megnyerik a pert a kormány ellen.
anima
Az a baj, hogy ennek a játszadozásnak a végén is mi fizetünk.
Azért kell túlóráznod sokat, hogy a soha nem dolgozó Orbán kifizethesse a te pénzedből a BÜNTIT.
karma1
@papa.49: Papus, a Golgota 3. darabjaert NEM fizettek, hanem egyszeruen allamositottak! Rohadt mocskok! Viszont igy van, @Nessy -nel van a pont - es valoszinuleg a kolostorban meg habony-rogan barati koreinek a falan lesznek lathatoak a mukincsek.
Sajnalom, de parasztnak a csokolade nem valo... (Gondolom , erted ezt az osszefuggest, NEM az igazi parasztsagrol beszelek, hanem a bunkokrol...)
papa.49
@karma1: A Munkácsy trilógia 3 darab képből áll
1. Krisztus Pilátus előtt
2. Golgota
3. Ecce homo
Az első kettő Amerikába került, onnan került vissza Debrecenbe, a harmadik az a Ferenc József magyarországi látogatására festette, és itt is volt múzeumba, Pesten.
A Krisztus Pilátus előtt volt az amelyik előbb haza került, a Gogota hánytatottabb sorsú volt !
Én még egyszerre láttam mind a hármat a Déry múzeumban FENOMENÁLIS VOLT !
Kérdés hol van a ,,Honfoglalás,, című képe amit a parlament részére készített ???
papa.49
@karma1: Még annyit az előzőhöz a trilógiából a az Ecce Homo a legkisebb, témája a Krisztus Pilátus előtt tel megegyező a központi figurák vannak a képen .
a Krisztus Pilátus előtt 27 m2
a Golgota 33 m2
a Honfoglalás 46 m2
karma1
@papa.49: WOW! Koszonom az adatokat, ezt igy nem tudtam!
papa.49
@karma1: Munkácsy a legkedvesebb festőm ...
papa.49
@karma1: Nagyon szívesen ha esetleg érdekel Munkácsy élete olvasd el a Dallos Sándor könyvét , ,,A nap szerelmese,, és az ,,Aranyecset,, megfogod érteni a apátlan, anyátlan árva gyermekből hogyan lett a 19. század legnagyobb festője ...
karma1
@papa.49: Az aranyecsetet olvastam, de A Nap szerelmeset nem,... :) Majd megprobalom megszerezni a neten a mek-bol a konyvet...:) Koszi megegyszer...
papa.49
@karma1: Annak ismeretében válik értelmezhetővé a második kötet, az élete első felében elszenvedett nélkülözések, megaláztatások tették ilyen nagy festővé ...
Azt pl. tudtad hogy a Krisztus Pilátus előtt szereplő egyik figura, egy másik képén is meg van az Ásító inas címűn .
Az első képe amit a magyar akadémia elfogadott a Nap szerelmese volt .
Vagy volt olyan festménye amelyikhez CSAK KÉK SZÍNŰ FESTÉKET HASZNÁLT a Pihenő modell több mint 500 árnyalattal festette meg .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.