Leváltották a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (NYUFIG) szakmai igazgató-helyettesét – értesült a Népszava több kincstári forrásból. Gondán Csaba lefokozását ugyan hivatalosan nem erősítette meg a szervezet sajtóirodája, de ezen nem lepődtünk meg, hiszen a múlt pénteki nyugdíj-átutalási botrány óta lapunk egyetlen kérdésére sem válaszoltak. Informátoraink szerint a több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben. A pénzügyminiszter ezt kedden Mesterházy Attila szocialista képviselő kérdésére válaszolva jelentette be.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nos a cím persze irdatlan marhaság (vagy nem olvasta a cikket, vagy nem tud sakkozni, persze lehet mindkettő), de az eredmény az várható volt. Bár az igazat megvallva az meglepet, hogy nem az érintett területen találtak bűnbakot! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: A firkászi bugyutaság segít a sumákolásban

Ha kussoltak volna, akkor legalább a sumákolás ténye látszik, de az ilyen hablaty inkább az elbagatellizálást segíti

A derék Népszava „Vezéráldozat a kincstári sakktáblán” számol be arról, hogy Mityuka már intézkedett is, s bár a mi történtre – természetesen – semmi válasz, de Lefokozta Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár (MÁK) Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának (NYUFIG) szakmai igazgató-helyettesét.
Bár a cikk – ha nem is kellő egyértelműséggel, persze a témában nem szokás egyértelmű tényeket közreadni – tesz rá célzást, hogy valójában elég egyértelműen sumákolás történik és bűnbakot kreáltak egy nagy valószínűséggel már okból kipécézett vezetőből. Hallani olyan véleményeket, hogy az a bűne, hogy nem hagyta az ő területére kenni a dolgot.
No de vissza a fő baromságra; igen a cím!!
Ami nem hagy kétséget afelől, hogy még csak nem is átvitt értelemben használja a vezéráldozatot, hisz még külön fel is hívja a figyelmet, hogy sakkból veszi a hasonlatot.
Nos mint tudjuk „Vezéráldozatnak azt nevezzük, amikor a vezért egy gyengébb tisztért vagy gyalogért cseréljük le annak érdekében, hogy mattot adjunk az ellenfélnek. Más esetekben a vezéráldozatot követően a matt helyett olyan cserehelyzetek adódnak, amelynek végén mégis a vezért áldozó kerül anyagi előnybe.” =))
justhpeter
Régi bolsevik "látja-nem látja-na látja" trükk. Semmi furcsa nincs. Mindnyájan ebből nőttek ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.