Az MTI pénteken írt arról, hogy Csíkkarcfalván, Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének a szülőfalujában átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, amely 640 millió forintos támogatásával épült fel. Az épületben szárazedzések lebonyolítására alkalmas edzőterem, szintetikus jeges felülettel burkolt korcsolyapálya, korcsolyagép, a lövéstechnikát és bottechnikát fejlesztő eszközök, valamint Románia egyik legmodernebb sportorvosi központja kapott helyet. Potápi Árpád János a megnyitón úgy vélekedett: a jégkorong Székelyföldön több mint játék, verseny vagy sport, a székely önmeghatározás részévé, közösségépítő erejévé vált. Az államtitkár szerint a magyar kormány a székely jövő mellett tette le a voksát, amikor 2016-ban a központ létrehozását támogatta, és további forrásokat biztosít az épület berendezéséhez. Az államtitkár a jégkorong mellett a futball utánpótlás nevelését és a lovassport hagyományainak az...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Potápi Árpád te is ott leszel a vádlottak padján, rohadt szarházi ingyenélő! Közösen tettétek koldussá és rabszolgává ezt az országot. Felelni fogtok az elsíbolt közpénzmilliárdokért is!
RonaGyuri
könnyen dobálóznak a mi pénzünkből! =))
Eladott Ország
Potápi Árpád te is ott leszel a vádlottak padján, rohadt szarházi ingyenélő! Közösen tettétek koldussá és rabszolgává ezt az országot. Felelni fogtok az elsíbolt közpénzmilliárdokért is!
namihami
A potápizmus egy ik szép mondata: "" a jégkorong akadémia... a székely önmeghatározás részévé...vált.""
Milyen igaz, enélkül (és persze a rólunk lehúzott pénz nélkül) hogy a fenébe is lehetne székely önmeghatározás. Elképzelésünk nem lenne az önmeghatározásról (és különösen nem a székelyről), mint olyanról, hokiberuházás nélkül. Aminek persze alapfeltétele, hogy mi, hazai adózók fizessük.
Nessy
Ezek szerint a székelyeknél a nemzeti önmeghatározás alapja a hoki? Nem a foci? Vagy az is? De nagyon kellenek a szavazatok!
papa.49
Az rmdsz elnöke olcsóbban is hokizhatna pl. a gatyájában, ahogy a csutipatkány is szokta !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.