Idegenrendészeti őrizetbe szállították a szír Ahmed H.-t, akit a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítéltek el.

Ahmed H. idegenrendészeti őrizetben várja okmányai elkészülését. Ha ez megtörtént, repülőgéppel hagyja majd el az országot

– közölte a férfit képviselő Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szombat délelőtt. Ezzel a büntetés-végrehajtási folyamat lezárult.

A szír férfit a Szegedi Ítélőtábla tavaly szeptember 20-án jogerősen öt év börtönre ítélte, azzal, hogy leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Emellett tíz évre kiutasította Magyarországról. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek.

Őrizetbe került Ahmed H.

A férfi a 2015. szeptember 19-ei elfogásától a szabadlábra helyezéséig a kiszabott öt év büntetés kétharmadát (40 hónap) töltötte le.

A vádirat szerint Ahmed H. 2015. szeptember 16-án a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelynél történt zavargásokkor megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett. Röviddel később visszatért a szerb oldalra, és csak három nappal később vették őrizetbe.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mrfingusz
repülővel viszik... nem kell leszállni elég ha lassítanak kicsit
Mrfingusz
@Horizont: ez hergelte a tömeget ,ja csak ennyike,idióta
tudode
Minősíthetetlen bagázs! Mindig találnak maguknak azt, AKIN CSÁMCSOGHATNAK, legyen az diáklány, migáncs, Soros, hogy ELTERELJÉK MAGUKRÓL, hogy mekkora francok: Még annyi jogosultságuk sincs, mint a SARKI RENDŐRNEK
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk .
.
H.Ahmed viszi a "jó hírét" erről a féktelen bagázsról!
Nessy
Érte nem ment magyar diplomáciai autó, és nem kapott pár napon belúl menedékes státuszt! Meg pénze sem volt kötvényre. Így megszívta.
Frejianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
rokker33
@Horizont: "több száz ember akik dobáltak és átlépték a határt" Igen ez igaz de ez a barom uszított mindenkit,ha nincs ott akkor kevesebb probléma adódik és zavartalanul zajlott volna a határátlépéssel kapcsolatos papírmunkák intézkedések! Menj csak egy unión kívüli ország határra és csinálj ott problémát dobáld a rendőröket és lépd át illegálisan a határt!! Ugyan ilyen elbánásban lesz részed mint itt lehet még jól meg is vernek kitudja nem minden ország ilyen puhány mint Magyarország!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.