A munka törvénykönyvének módosítása ellen demonstráltak Pécsett szombaton.

A szakszervezetek által szervezett demonstráció résztvevői egyebek mellett "Túlórázni jöttünk!" rigmusokat skandálva "Elég!", "Nem leszünk rabszolgák!" és "Gundel menüt pécsi iskolákba!" feliratú transzparensekkel vonultak fel a belvárosban. A tömegben látni lehetett az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum zászlóit is.

Pécsett is tüntettek: „Nem leszünk rabszolgák”

(Illusztráció egy korábbi pécsi tüntetésről – Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Benke Norbert, a Vasas Szakszervezeti Szövetség dél-dunántúli regionális ügyvivője Pécs főterén, a Széchenyi téren összegyűlt demonstrálók előtt azt mondta: az évi négyszáz óra túlmunka szétzülleszti a családokat. Szavai szerint a munkavállalók heti öt napot és napi nyolc órát akarnak dolgozni, ha pedig túlórát vállalnak, nem három éven belül, hanem a lehető leghamarabb szeretnék megkapni annak ellenértékét.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője közölte, a kormány nem hajlandó tárgyalni a szakszervezetekkel, ezért erre a sztrájktörvény erejével, sztrájkbizottság alakításával kényszerítik rá. Az ügyvivő követelésként fogalmazta meg a munkavállalókra hátrányos rendelkezések módosítását, a béren kívüli juttatások, az intézmények szervezeti és gazdasági autonómiájának visszaállítását, a sztrájkjog gyakorolhatóságát és a tanszabadság biztosítását is.

Hetesi Ildikó, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének Baranya megyei titkára arra szólította fel hallgatóságát, hogy tegyenek az érdekvédelem gyengítése ellen, Varga Orsolya, a Nők Ellenállási Mozgalmának képviselője pedig azt mondta, össze kell fogni és nemet kell mondani a korrupcióra, a félelemre, az Orbán-rezsimre.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Frejianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
frczibor
[-Itt találsz meztelen lanyok a városodban : My.Su/Lanyok
Yoda69
Nagy gratula a Pecsieknek!
Ez is egy ujabb szog orban diktaturajanak koporsojaba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.