Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

Szakértő: jól teljesített a hazai ipar

A szakértő kiemelte, hogy a feldolgozóiparon belül gyorsan fejlődik az elektronikai termékek gyártása. A külpiaci bizonytalanságok, illetve az átalakulások jobban érintik a járműipart, kissé visszafogják a növekedését – fejtette ki. Hozzátette, hogy az adatok szerint az élelmiszeripar szintén jól teljesített, a termelést és az exportot tekintve is.

A közgazdász jelezte: az építőipart leginkább az út-, vasút- és közműépítések húzzák, bár az épületek építésének volumene is jelentősen bővült. Kitért arra, hogy az útépítések egyben az iparfejlesztést, a vállalkozások tevékenységét is segítik.

Csath Magdolna különösen fontosnak nevezte az építőipar termelékenységének javítását, amire szükség van ahhoz, hogy a megnövekedett rendelésállományt az építőipari vállalkozások jó minőségben és elfogadható áron tudják teljesíteni.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Tulajdonképpen mindegy is , szerintem mindenki higgye el , hogy minden nagyon jó , dübörög a gazdaság , nincsenek szegények és az állampárt népszerűsége is töretlen . Aztán évek múlva úgy is kiderül .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@papa.49: Igaza van a csajnak,mert először kaptam meg azt amiről gyermekként is
mindíg álmodtam! Az "égigérő-zöldcsicsergőt az utánatöltős interferencia-komparátorral,
és a tartalék szinkronegységgel!" ;-))
human
A magyar munkerő kínálat stagnál vagy inkább fogy. Orbán mégis gazdasági növekedést ígér.
Így máris világos, hogy ki akarja valójába a rabszolgatörvényt.
Eladott Ország
Épp szakácshiány van a Balatonon. A hölgy talán annak még jó lesz. Ha mást nem, mosogatni biztosan tud. Kell valahol egy fórum, közpénznyelő média, ahol az ilyen Magdolnák ki tudják fejezni magukat, és nem küldik el őket a búsba. De lassan a Magdolnák eluralják a terepet. Persze aki még itt maradt, annak mindegy. Ez a nő együtt hülyül a kormánnyal idomulni kell.
Eladott Ország
Leszögezhetjük: az elnyomórendszerváltás eddigi egyetlen kézzel fogható vívmánya az, hogy Felcsút tudatrepedt, skizofréniás szülötte immár elmondhatja magáról, hogy ő a leggazdagabb magyar. Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet. Volt értelme a végigszopott szabad, demokratikus éveknek, az összes szájbatekert túlórának, a sürgősségen végigszenvedett, végtelennek tűnő időnek, a vérrel és verítékkel törlesztett devizahitelnek, az orrvérzésig zabált hazug propagandának és annak, hogy a bálványimádat oltárán az unokák meg már egy hanyatló nyugati ország állampolgáraiként látják meg a napvilágot. Végre tényleg kiderült, hogy egyetlen befizetett adóforint nem volt hiábavaló.Sebaj, mert Mészároslölö(a mi kutyánk kölyke, hát persze) is harácsolt egy futballcsapatot magának, amelynek satadionját zsebből (=a magyar adófizetőktől elzabrált, jellegét elveszített közpénz) finanszírozza, majd VIP-szaunából hódolhat a futball iránti beteges mániájának. Mármint abban az esetben, ha 2020-ra elkészül az a stadion, nem úgy, mint Tállai Bandi sportszállója Mezőkövesden. És miközben majd a pálinkával szétcsapatott pacalt tolja befele az összkomfortos szaunában izzadva, vagy a medence szélére kikönyökölve, szarrá röhögheti magát, hogy van egy ennyire kretén nép, amelyiket ilyen remekül sikerült beletaszajtani a szellemi nyomorba és a lelki sivatagba, akinek a hátán ilyen remekül sikerült fát vágnia, hogy hamarosan azt is megköszöni, hogy kilopta alóla az országot. Persze azért nem minden olyan egyszerű. Mert ahogy egyre nő a vagyon, a felcsúti trágyából kivakarózott harácsolási, uralkodási ingerület, úgy válik emberünk (okkal és joggal) egyre paranoiásábbá. Annyira, hogy már a legközelebbi, leglojálisabb alattvalóiban és végrehajtóiban sem bízik. Semmiképpen nem tudom másképp magyarázni ama fejleményt, hogy január elsejétől a miniszterek morálisan lúdtalpas elnöke egymaga felügyeli az összes minisztérium és egyéb kormányszerv létszámgazdálkodását.
Commenter
Minek várnak két hónapot? Időt adnak ezzel annak a kormánynak amelyik nem tárgyal senkivel nem ismeri a társadalmi konszenzus, párbeszéd és kompromisszumkészség fogalmát. Aki időt nyer életet nyer, miért tartják ezt a kormányt ezzel lélegeztetőgépen? Itt nincs miről tárgyalni, nincs kivel tárgyalni.
Eladott Ország
A jelenlegi állás tehát az, hogy száguldunk, egye jobban élünk és általában jajdejó, közben Soros megtámadta hazánkat már megint, az ellenzék haldoklik, Orbán okos, mint a nap és ma megérkezett a nyugdíj akkor is, ha nem érkezett meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.