Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Andy Vajna 1944. augusztus 1-jén született Budapesten, Vajna András György néven, 2011 januárja óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos volt, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

Elhunyt Andy Vajna

1956-ban családjával együtt hagyta el Magyarországot, Amerikába mentek, Vajna Kaliforniában tanult, majd a filmiparban kezdett dolgozni. 1982-ben megalapította az Amerikai Filmpiackutató Társulást, aminek elnöke lett. Világhírű filmproducerré lett, olyan ismert filmek kapcsolódnak hozzá, mint a Menekülés a győzelembe, a Rambo-filmek, a Terminator-filmek, a Vörös zsaru, az Elemi ösztön vagy az Evita.

2013-ban feleségül vette Palácsik Tímeát, 2015-ben pedig megvette a TV2 Csoportot.

(HVG)

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Állítólag leszokott a szivarról andy vajna, egy vér szívóval kevesebben lettünk, most mi lesz timikével a világ matracával?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@division: Maradjunk ennyiben: bar nem volt diktator, viszont oriasi resze volt a magyarok dezinformalasaban, ami hozzasegithetett - reszben - az aprilisi "gyozelemhez". Es persze a magyarok folyamatos lehulyitesehez, a mediain keresztul.
Nagyon emberseges vagy - en viszont nem, ha azt nezem, hogy az oriasi befolyasat mire hasznalta.
division
@karma1: Azt tudtad hogy a fia skizofrén volt és ezért öngyilkos lett fiatalon? Ezt nem bírta megemészteni, tán ez is közrejátszott abban hogy a fiatalabb nők felé fordult.
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/vajna-ongyilkos-lett-a-fiam-hogy-mi-ne-szenvedjunk/sp4m56m
karma1
@division: Azt tudtam, hogy volt egy fia, csak azt nem, hogy hogyan halt meg. Na latod, ezt oszinten sajnalom - minden fiatal eletert nagy kar... Bar a skizofreniat nem igazan lehet meggyogyitani, csak bizonyos modszerekkel szinten tartani, de ez nagyon szomoru volt, Plane ugy, hogy csak ez az egy gyermeke volt...
Sajnalom, es koszonom az infot...
division
@karma1: Nincs mit. Erről szólt anno a legendás Hitchcock film is. Sokszor úgy ítélkezünk hogy nem is tudunk konkrétumokat.
Foxley
@division: Nehogy egy paraszthajszállal is tévedjünk, mert abból nagy baj lehet.
division
@Foxley: Elég nagy trauma lehetett ez egy apának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.