A kormány számára kedvező döntést hozott az ügyészség, de az ügy még nem zárult le. 

A Központi Nyomozó Főügyészség több mint egy hónap után döntött a december 16-án és december 17-én a közmédia székházában történt atrocitásokról. 

Az ügyészség szerint jogszerűen dobták ki az MTVA-ból az ellenzéki képviselőket, sőt ellenük indul eljárás

Fotó: Facebook

Az ügyészség a közleményben azzal érvel, hogy az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el. Szerintük ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. 

Az ügyészség ezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény miatt érkezett feljelentést elutasította.

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

(444)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
no ez az a "jogszerűség", amit az EU is kifogásol! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@KisTehen: Még tegyél egy kört, hátha rátalálsz az igazságra. Segítségül mondom, próbáld megkeresni, hogy Hadházy, Szél, Varjú és a többiek közül melyik az "ismeretlen " tettes.
nevemnick
Nem azért, de: az eljárási rend értelmében az ügyészség köteles meghallgatni mindkét felet, de ezek szerint csak egy-két feles után hozták meg ezt a jogszerűnek sem nevezhető seggnyalást.
kopacsijanos
Halász Sz ManyiAz ilyen faszopó köcsög kommunits kurva vagy? Mert nekem ez a véleményem!!Egy lebüzlött tehén!!
Borsodi
A képviselővel szemben,a rendőrse intézkedhet,nem ezek a mondvacsinált biztonsági őrök.Persze,hogy ellenük indul eljárás elvégre "Soros bérencek"

www.youtube.com/watch?v=MwG4_3sa3Qs
patyuka
Most már "csak" azt kell kifundálniuk, hogy egy képviselő miképpen képes "nem hivatalosan" felmutatni a képviselői igazolványát és "nem hivatalossá" tenni a képviselők jogállásáról szóló törvényben foglalt jogait...
Az persze már más kérdés, hogy helyes volt-e, hogy egyáltalán volt-e értelem a két exelempés: Sz. B. és H. Á. partizánakciójának, hogy az mennyiben zavart be a kezdeményezésük megítélésébe... Szerintem - tőlük szinte már megszokottan - meggondolatlan, haszontalan, az együttműködésre nézvést kifejezetten káros akció volt!
Lepényleső
Igaz lehet,hogy ami szinte kizárólag ártatlanokat vádol meg a mások által
elkövetett bűnökkel,azt nálunk ügyészségnek nevezik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.