Hiába bocsátották el a külügyből, egy másik minisztériumtól kap pénzt a diplomata.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma havi félmillió forintot fizet a nemrég diplomatarendszám-botrányba keveredett bécsi nagykövetnek, írja a 444.hu. Perényi János feladata a szerződéslista szerint

„a magyar-burgenlandi megállapodás Minisztériumra háruló feladatainak koordinációja, valamint határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása.”

Egy osztrák bulvárlap novemberben írt arról, hogy egy magyar diplomata 250 ezer eurós luxusautóval jár Bécsben. Szijjártó Péter a botrány kirobbanása után közölte, hogy az érintett diplomatát kirúgták az állományból.

Diplomáciai botrányt okozott, mégis havi félmilliót kap a kormánytól a volt nagykövet

Fotó: AFP

A Külügyminisztérium akkor úgy nyilatkozott, hogy „a diplomata a gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából”

(24.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Eladott Ország: Seregélyek a cseresznye fán! Megzavarják őket, felröppennek és visszaülnek egy másik ágra tovább cseresznyézni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Senkit nem hagyunk a többtízmilliós luxusautó szabálytalanul hasznàlt rendszáma mellett. És ugyebár, egy ilyet fenntartani...
Eladott Ország
Semelyik féreg kezét nem engedik el, inkább kreálnak nekik fal állásokat. A NER felső rétege integráns szövet. Ezek az emberek sokat tudnak, nem lehet őket az út szélén hagyni. Mondjuk ez a havi félmilliós tiszteletdíj erősén jelképes összegnek tűnik. ebből még az aston martin olajcseréje se nagyon jön ki.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimg.444.hu%2Fperenyi.jpg&key=NdKjjlKaoWpP7qicB1ww4Q&w=600&h=288
Fej + kockás ing pöttyös nyakkendővel kombó ... mindent überel.
(S)EMMI meglepő csak egy újabb ejtőernyős. Ilyen a NER, pedig ennek már az átkosban sem volt jó a fílingje.
uploads.disquscdn.com/images/cd2f41e9312102c78ea8372b8642ccf196ef4aeeb11a569d82deeb1d859ef85a.jpg?w=600&h=395
uploads.disquscdn.com/images/fb8efa6ecb40b33e1626381950138f8a2bea96b80faa75c2df670bf9f626859e.jpg?w=600&h=243
Nessy
Vadászeb legyek, ha értem, hogy mi az ördög füle a "határon túli magyarokat érintő emlékezetpolitikával kapcsolatos koncepcionális kérdések kidolgozása.”! Hilfe, Help, SOS etc.
Nessy
@Eladott Ország: Seregélyek a cseresznye fán! Megzavarják őket, felröppennek és visszaülnek egy másik ágra tovább cseresznyézni.
papa.49
Az emminek a kórházakra NINCS PÉNZE, DE ILYEN TAKNYOKAT PÉNZEL !!!
sokanvagyunk
A kollégája játszotta ki a külügyes (az egyébként kis betűt jelentő) Petit? :)
balos
Bezzeg ország lett a Magyarok országa!Bezzeg gecik vezetik!
kereső
" Senkit nem hagyunk az út szélén"-aki a mi kutyánk kölyke!
papa.49
@Horizont: Kb. így is mondhatta ilyen ,,nemes egyszerűségével,, vagy inkább a taplósága miatt én az utóbbira tippelek !!!
kereső
És akkor kommentár nélkül, ehhez a hirhez,meg ahhoz ,hogy ezek senkit nem hagynak az út szélén:"
Egy cukorbeteg és egy autista gyermeket nevelő édesanya vagyok – írja egyikük. – Több szülőtársammal egyetértünk abban, hogy az új rendszer sokunkat hátrányos helyzetbe fog hozni, a pontozási rendszernek köszönhetően az eddigi alap ápolási díjra sem leszünk jogosultak. Autisták, cukorbetegek, immunhiányos gyerekek, cölikáliások stb. szülei maradnak ápolási díj nélkül. Ezen gyerekek nagy része szerencsére nem szorul pelenkázásra, etetésre, és a lakáson belül is közlekedik. Ugyanakkor sok egyéb problémával kell szembenéznünk a mindennapokban, amit, úgy tűnik, nem tekint problémának a kormány. Nagyon hangzatos volt a százezer forint, sokan örültek és elhitték. A pontozási rendszerrel december végén szembesültünk. Nem gondoltam, hogy tőlünk kell elvenni azt az összeget, amit a gyodra fordítanak majd” – írja. Egy másik szülő arról számol be, hogy a cukorbeteg gyermekek szülei rendszeresen ott ülnek az óvoda vagy iskola folyosóján, „szünetekben cukrot mérnek, délben mennek be inzulint adni, és viszik az ebédet”. Ilyen napi kötelességek mellett pedig nincs az a munkáltató, aki foglalkoztatná az érintett szülőt – azaz az esetek legnagyobb százalékában az édesanyát, mert az otthon ápolók több mint háromnegyede nő.

„A fiam magasan funkcionáló autista. A jelenlegi pontrendszer alapján sajnos tényleg kilátástalan lesz a helyzetünk. Személy szerint két faluval arrébb hordom autóval iskolába, mivel autistát akármelyik iskola nem fogad. Kis létszámú osztályt kellett keresnünk. Tömegközlekedés szóba sem jöhet, nem tud közlekedni, nem tudná, hol kell leszállni, felszállni. (…) Gombolni, cipőt kötni nem tud. Egyszerű dolgok problémát jelenthetnek (Állj, odébb! Csukd be az ajtót!), míg évszámokból profi, a világ összes autó- és fegyvermárkáját tudja, képről felismeri. Időnként magántanulók vagyunk, mert az iskolától besokall, telítődik. Ugyanúgy van dühkitörése, mint az autisták többségének...
papa.49
@kereső: Az ilyen gyermekek helyet ilyen hányadék szarjancsikra fordítják a pénzt ez ma Magyarország !!!
kereső
@papa.49: nem irtam oda, de ez lett! a németh elvtársnő által oly büszkén belengetett GYOD-ból.
papa.49
@kereső: Sajna a mi családunkban is van egy ilyen gyermek, az ő iskoláztatása is elég problémás ..
kereső
@kereső: félő, hogy ez is olyan lesz,mint a rokkantak pontozása- évente berendelik a félkezűt,féllábút, hogy változott-e az állapota. Szégyen,gyalázat- igy bánni,ezekkel a gyerekekkel és szülőkkel. Családbarát mi?
papa.49
@kereső: A novák szatyor szerint IGEN !!!
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 17:06; Azért kell a seregélyeket minél hamarabb kalitkába zárni! Örökre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.