Az változtatásokkal bevezetett nagyobb óraszámú többletmunkával a MÁV sem él. Ez az egyik legtöbb embert foglalkoztató állami cég. 

Egyre több állami cég dobja vissza túlóratörvényt: a MÁV sem alkalmazza

Fotó: Pixabay

Ellenzéki képviselők tárgyaltak a MÁV vezetésével, köztük Homolya Róbert vezérigazgatóval arról, a cég tervezi-e bevezetni a 400 óra túlmunkát lehetővé tevő új szabályokat. A megbeszélés után a politikusok arról tájékoztatták a sajtót, hogy a cég nem tervezi alkalmazni az új túlóratörvényt.

A Mérce tudósítása szerint a MÁV azt mondta, jelenleg sem a munkáltató, sem a munkavállalók oldaláról nem mutatkozik erre igény.

Korábban a szintén állami cég, a Magyar Villamos Művek is nemet mondott a túlóratörvényre, az ellenzéki képviselők a jövő héten a Magyar Postát keresik fel.

(hvg.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
@KisTehen: Evente hosszabbitjak.
Valoban onkentes, de, hogy korrekt bertablazat lenne??? lol
olivér
@wpym: OK,értem.Csodálkoztam is ,mert azt gondoltam,hogy legalább a mozdonyvezetőknél van limitált munkaidő,mint a közúi fuvarozóknál és buszvezetőknél.
wpym
@olivér: A mv. van is: nekik 12 ora a max., nincs 8.4-es emelt napi oraszam.
SystemError
Persze, mert az állami cégek továbbra is fejetén és ingyen túlóráztatnak... Konkrétan nevetséges!:)
human
A szakszervezetek bár üdvözlik a munkáltatók döntését, de azért visszafogott az öröm. Szerintük csak átmenetileg lesznek ilyen rendesek a munkáltatók. A munkavállalók számra egyre csökken és már a környező országok vendégmunkásai is egyre kevesebben jönnek. Előbb utóbb élni fognak a rabszolgatörvény által adott jogokkal.

Itt a szakszervezetek beszélnek a rabszolgatörvényről:
youtu.be/zHcvKC-Es7I

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.