A Népszava írt arról kincstári forrásból, hogy leváltották a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának szakmai igazgató-helyettesét.

Megtalálták a felelőst a nyugdíjak csúszásra: lefokoztak egy igazgató-helyettest

Fotó: Pixabay

A lap szerint Gondán Csabát, a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának igazgató-helyettesét lefokozták. A több évtizede a nyugdíjfolyósítónál dolgozó jogász azért kerül alacsonyabb beosztásba, mert valakit meg kellett nevezni a példátlan technikai hiba felelőseként, miután Varga Mihály vizsgálatot indított az ügyben.

Mint ismeretes, január 11-én reggel kellett volna megérkezni a nyugdíjaknak a számlákra, azonban egy "technikai" hiba miatt ez nem történt meg. A MÁK aznap és azóta sem állt ki a nyugdíjasok és a sajtó elé, hogy elmondja, miért nem kapták meg már reggel a nyugdíjasok a nyugdíjukat.

Mi még aznap úgy értesültünk: a MÁK rossz értéknappal küldte el a tranzakciókat az állami kifizetésekre fennartott éjszakai rendszerbe. Hogy még aznap a számlákra kerüljenek a járandóságok, az átutalásokat át kellett terelni a napközbeni átutalási rendszerbe, ebben a MÁK-nak a GIRO segített. A bankok oldalán túlóürával, a számlarendszerek bezárásának kitolásával sikerült a számlákon jóváírni a nyugdíjakat.

(Portfólió )

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hogyhogy nem a portást fokozták le?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Hogyhogy nem a portást fokozták le?...
Eladott Ország
Giró meg a Szász. Aha! Az "alaptörvény" szerint juttatás, adHATÓ. És az idős szülők eltartása a gyermek kötelessége.
CsipkeRózsa
Aki több évtizede dolgozott ott, kellett tudnia a fizetési napok dátumait, és azt, hogy ha a 12.-i nap hétvége v. ünnep, akkor a 11.-e érvényes. Állítólag ez okozta a problémát, amit az újak nem tudtak, tehát ők a bűnösök, mert nekik kellett elindítani a pénzt az útjára.
papa.49
A pacák volt akivel elvitetik a balhét !!!
Vagy egyszerűen NEM VOLT FEDEZETE AZ ÁTUTALÁSOKNAK !!!
Én ezt tartom a legvalószínűbbnek !!!
papa.49
@CsipkeRózsa: Azok a dátumok benne vannak a rendszerben 1 évre előre ...
juttka
@CsipkeRózsa: Hát az tuti, hogy nem a jogász ov.h. indította el az utalást.
desiro
@papa.49: Én is erre gondoltam mert minden évre előre kiírják a kifizetések napját a neten is felelhető.
Fradigege
Mi az indoklás? Mit cseszett el a jogász? Vagy prémiumot kapott, hogy vigye el a balhét, hogy mindenki megnyugodhasson? Biztos akart váltani és ez kapóra jött, hogy kis felárért ő a hibás. Nálam itt bukik az egész. Hozzák nyilvánosságra a vizsgálatot.
namihami
A jelek szerint a kézbesítő is, a wc-snéni is és a postabontó is megúszta.
A mázlisták... Na sebaj, lesz még nyugdíjutalás a jövő hónapban is. Addig hadd reménykedjenek.
papa.49
@desiro: Ha van fedezet a számlán a dátum napján indul az átutalás, ám ha nincs suska akkor szart vág a kerék, mint most is !!!
Desischado
Nekem itt valami bűzlik Dániában, ahogy Hamlet mondaná. A dátumok ismertek, szerintem igaza lesz Papának, fedezet nem lehetett rá! Kiváncsi vagyok a jövő hónapra!
Pestmen
Sztem ez egy szonda volt felső utasításra: vajon mit szól hozzá a nép?
balos
@Pegero: Szép vagy és hülye,de vigasztaljon a tudat,hogy a szép csak a sötétségedre értettem!
szaboria1
Úgy kamu az egész ahogy van. Bedobtak egy nevet, hogy ne ezzel foglalkozzon a nép. Szerintem is nem volt fedezete a kincstárnak.
papa.49
Az acsarkodónknak legyen részük ilyenbe ...
vacsi
@Pestmen: Igen, szerintem is tesztelik a nyugdíjasokat. Ha nincs reakció, akkor majd havonta egyre később utalnak - legfeljebb néhányan éhenhalnak -, míg elérkezik az a pont, ahol a két havi utalás egybe esik - ekkor már csak az egyiket küldik el.
vacsi
@CsipkeRózsa: Ezek szerint jön egy új - lehetőleg iskolázatlan - dolgozó, akinek fogalma sincs a nyugdíjak utalásáról, és egy személyben intézi a dolgot? Senki nem ellenőrzi?! Hogy van ez ott?
kereső
@vacsi: ez azért nem illyen!egyszerű. Ez az Úr, a MÁK igazgatóhelyettese volt, méghozzá a Nyugdijfolyósitásnál. A nyugdijfolyósitás nem csak az utalásokat foglalja magában- hanem a nyugdij kérelmek elbirálását, a nyugdijak megállapitását...etc., az utalás az utolsó fázis.
Szóval most lefokoztak egy szakembert,akinek a nyugdijügyek!!!a kisujjábban voltak. És lehet,hogy tényleg jön helyette egy ifju titán!-valakinek a valakije, na akkor lesz káosz a nyugdijügyeknél.Hiszen tavaly decemberben pontosan erről a szakterületről küldtek 8000 dolgozót, olyanokat, akik szintén több évtizedes gyakorlattal rendelkeztek. Rossz sejtéseim vannak. Az egész közigazgatás még azért működik egyáltalán, mert még vannak szakemberek a végrehajtói szinteken.
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 23:13;Bocsánatot illett volna volna kérnie a kormánynak! Te fideszes szarházi tahó, hogy anyádba szorult volna a fejed, szarházi f@szparaszt!
papa.49
Ma január 22. van a mai nap érkezett meg az értesítés, hogy mennyi is lett a nyugdíjam, HURRÁ, EZT RÉGEN MÉG KARÁCSONY ELŐTT KÉZBESÍTETTÉK !!!
Eladott Ország
@papa.49: Akkor te a boldog értesítettek között vagy, mert én még nem kaptam meg.
Lepényleső
Most,holnap meg lovaggá ütik? Ahogy a többi "nyelvésszel" is megesik?
papa.49
@Eladott Ország: Csak egy bajom van ezért semmit nem adnak a boltban ))))))))))
advocat
A nyugdíjemelés (kész vicc) 2,7 %. Az infláció 3 fölött - és ez KSH adat, bár ők nem járnak piacra és élemiszerboltba, zöldségeshez, viszont megint olcsóbb a tv.
Eladott Ország
@advocat: Három kitüntetett termék-, illetve szolgáltatáscsoport - élelmiszerek, gyógyszerek, lakhatással kapcsolatos kiadások - aránya ugyanakkor a nyugdíjas fogyasztói kosárban mintegy 60%, míg a lakosság egészének fogyasztói kosarában ez az arány csak 45% körüli.A gyógyszerek és gyógyáruk az "Egyéb cikkek, üzemanyagok" kategóriába tartoznak, ahol a gyógyszerek, gyógyáruk részaránya a "normál" fogyasztóiár-indexben 2,9%, míg a nyugdíjasok kiadási szerkezetében 6,2%. Továbbá a KSH által közölt inflációs adatok az állampárt adatszolgáltatási elvárását/utasításait elégíti ki, azaz csak parasztvakítás.
wpym
Minek felelost keresni??? Kesobb kaptak meg, ennyi. Ettol nem all meg a Fold forgasa. lol
Eladott Ország
@Pegero: Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele. Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén…
Eladott Ország
@Pegero: A despota bűnöző csúti cigány Putyinból szívja az életelixírt, siess te is fideszes faszkalap, hogy anyádba szorultál volna te szarházi!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F78.media.tumblr.com%2Fbac2decb91ae61013ee1a1009140b848%2Ftumblr_n7mi3iRbcf1qdtmevo1_500.gif&key=yIgfM8ZT1IBgOpM21TOQnQ&w=600&h=333
nusika
@szaboria1: ...ez a valószínű. Nekünk az egészségügyben a 2017-es ,0.5%-os éves emelést még nem adták meg!!! ...2017 !!! ...és most 2019-et írunk !!! ...a kincstár az első negyedévre ígérte...és nem kamatostól fogja visszafizetni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.