Nem tartja hibásnak magát az a férfi, akinek három elszabadult kutyája kis híján halálra marcangolt egy tizenhárom éves kisfiút Ötvöskónyiban. A pécsi klinikán fekvő kis hős – aki a megvadult állatok figyelmét magára vonta, hogy húga életét mentse – válságos állapotban van, még számtalan műtét vár rá.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Nagyon sajnálom a gyereket, remélem, gyorsan meggyógyul.
De sajnálom a kutyák gazdáját is, mert ahogy írja, sok a tolvaj, rendszeresen bejárnak a kertjébe, a kaput, amit zár, mindig kinyitják.
Szabadon garázdálkodnak a tolvajok, ellenük senki nem tesz semmit. A portáját meg ha védi a tulaj, abból csak neki lesz baja. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Miért nem tiltják meg, vagy világosítják fel az ilyen buta nőket, hogy ne szüljenek gyereket ekkora szegénységbe???
görbetükör
Nagyon sajnálom a gyereket, remélem, gyorsan meggyógyul.
De sajnálom a kutyák gazdáját is, mert ahogy írja, sok a tolvaj, rendszeresen bejárnak a kertjébe, a kaput, amit zár, mindig kinyitják.
Szabadon garázdálkodnak a tolvajok, ellenük senki nem tesz semmit. A portáját meg ha védi a tulaj, abból csak neki lesz baja. :(
olivér
@1magyar: A gazda nyilván próbálna megélni valahogy a cigányok lakta faluban,hát ez már önmagában is lehetetlen feladat .Védekezésből tarja a kutyákat,akiket valaki bosszúból ismételten az utcára enged.A szegény fiút összeharapdosták a kiengedett kutyák.Kívánok neki mielőbbi teljes gyógyulást.Nyilván a gazda anyagi helyzete sem rózsás,hiszen elköltözni nem tudott és a kutyáit sem oltatta be,ez nagy hiba.A körülményeket megismerve a baleset egyértelműen annak a felelőssége ,aki kiengedte az ebeket.
olivér
@1magyar: férjes cigányasszony volt,amikor szűlt.Ezután a férje odébbállt egy másik cigány nővel.Ez ebben a mélyszegénységben végzetes,szó szerint,mint láthatjuk.Ez egy megoldhatatlannak tűnő soktényezős társadalmi egyenlet.
Levendula
@olivér: Azt hittem, hogy ilyen nyomor csak az elmúlt évszázadokban volt... Ez egyszerűen szörnyű! Nem tesz senki semmit, hogy ezek a gyerekek ne ebben a kilátástalan nélkülözésben éljenek??? Óvoda, iskola, gyerekorvos, védőnő, polgármester, stb...
Dr plágium
@olivér: Mivel az sosem fog kiderülni ki miatt tudtak az ebek kimenni, a gazda a felelős.
Reggel mielőtt kiengedte őket szét kellett volna néznie a kerítés tájékán, hiszen többször előfordult hogy megrongálták azt...
Dr plágium
Teljes gyógyulást kívánok a kisfiúnak. Igazi nagy testvér aki megvédte a kicsi húgát...
olivér
@Levendula: Kellene,de ezt a mélyszegénységet tünetileg lehet csak kezelni ilyen módon,megoldani sajnos nem.Ennek a szubkultúrának valahogy be kellene illeszkedni a társadalom szövetébe,mint mindenki másnak.Ezt eddig sehol nem sikerült elérni.Még Német-és Franciaországban sem,pedig ott jóval kevesebben vannak arányában és nominálisan is ,mint Közép-Kelet Európában és sokkal több forrás áll rendelkezésre !!Ha jól emlékszem egy volt német belügyminiszter írt erről a témáról egy őszinte könyvet,ami bestseller lett.Ott leírja,hogy amennyi pénzt és munkát fordított a nyugat európai társadalom a cigányok,arabok integrálására és ez sikertelen volt,ott nem a társadalomban van a hiba,hanem azoknak kell mélyen magukba nézni és megváltozni.Nálunk még kritikusabb a helyzet.
olivér
@Dr plágium: nem olvastam,hogy a telken belül is kennelben tartotta volna őket,de ha így van jogos a felvetés.
1magyar
@olivér: Aki kiengedte? Szerinted valaha meglesz? Azt a kaput úgy kellett volna mindig bezárni, hogy ne tudják kinyitni. Ebben bűnös a gazda.
Amúgy meg lehet érteni a védekezést.
De szerinted az ilyen gyerekkínzókat, akik a semmire a putriba szülik a gyerekeket nem lehetne büntetni?
görbetükör
@1magyar: Elolvastad a cikket?
Egyébként nincs az a lánc, nincs az a lakat, amit ne lehetne leszedni.
Még valami. Egy ilyen környezetben azt is el tudom képzelni, hogy a kutyákat rendszeresen hergelték gyerekek, felnőttek egyaránt.
Azért szeretném tudni, ténylegesen hogy is történt ez az egyébként igen szörnyű tragédia. Meggyőződésem, hogy nem a kutyák voltak a hibásak...
olivér
@1magyar: Azt olvastam,lakatos lánccal zárta a kaput,volt,hogy a forgóról leemelték.Ismerem ezt a helyzetet,ebből csak költözéssel lehet kijönni !Itt győzni nemigen lehet !Ezt a szubkultúrát el kell kerülni !Megoldhatatlan a cigánykérdés,úgy látszik.
1magyar
@görbetükör: Igen, elolvastam, a gazda kereste is a kutyákat és félretájékoztatták. Ő emelte fel a sérült gyereket a kutyák elől.
Talán az a gyerek is hergelhette őket, ki tudja. De valamit tenni kell a szegénység és a kutyatámadások ellen is.
1magyar
@olivér: A cigányoknak akkor adnék havonta segélyt ha nem szülnek gyereket a szegénységbe.
Ha olyan körülmények közé szülnének ami a gyereknek kínzás, megvonnám.
Kína is így oldotta meg. Kettő után büntetés.
görbetükör
@1magyar: én erre gondoltam, mikor azt írtad, hogy zárni kellett volna a kaput:
"A kapura láncot tekert, amit karabinerrel zár. De ez is kevés volt." Valamint a villanypásztort is megrongálták.
A kisfiút tényleg sajnálom, elhiszem a sztorit, de a gyakori eset az, hogy hergelik a kutyákat és aztán az, ha teheti, megtorolja.
A hírek meg vagy túl rövidek, vagy falsak. Egy konkrét sztori jut eszembe.
A cikk csak ennyit közöl: egy doberman leharapta egy tíz éves kisfiú kezét.
Szörnyű, ugye? Kommentelők tucatjai végezték volna ki a dobit.
A teljes sztori meg (ismerőstől tudom) úgy szólt, hogy az a tíz éves kisfiú egy gépkocsi nyitott ablakán nyúlt be, hogy az első ülésen levő fényképezőgépet ellopja. Pechére a hátsó ülésen volt a dobi.
No comment.
görbetükör
@1magyar: bocsi, helyesbítek, nem a kezét harapta le a kisfiúnak, hanem az egyik ujját.
olivér
@1magyar:értelek,én nem tudom mit tennék,ezt nem merem felvállalni.
1magyar
@olivér: Valós gyerekkínzás ha ilyen helyekre születik egy szerencsétlen gyerek. A pápának ezt a fajta gyerekszenvedést kellene elutasítania nem az abortuszt.
Mert minden gyereknek joga lenne olyan helyen felnőni ahol nem ezt tudják neki nyújtani a szülők.
olivér
@1magyar: Nem tudunk ám igazán az ilyen emberek fejével gondolkodni !Itt vannak ám csak nagy bajok,de ezt orvosolni én nem tudom,kevés vagyok ehhez,de úgy látom mindenki az!
1magyar
@olivér: Ezt csak kormányzati szinten lehet és kétharmaddal. Soha többé. A kínai kormány megoldotta és érdekes módon utána indult fejlődésnek Kína.
olivér
@1magyar: Kína ezt megtehette,itt olyan üvöltés lenne,hogy abba tényleg beleroppanna az ország,attól tartok.
1magyar
@olivér: Abba roppan bele ha ezt nem teszik meg.Ki üvöltene? Miért? Még az is megérné a társadalomnak ha ezen a szinten ingyen fogamzásgátlót adnának.
A gyerekkínzókat meg kell büntetni.
1magyar
@olivér:Majd elfelejtettem, Kádár még megoldotta a teljes foglalkoztatással, dolgozniuk kellett és nem volt idejük gyereket gyártani. 3 hónap után kmk után mehetett a börtönbe és ott sem tudott gyerekgyártással foglalkozni.
Ha emlékszel a szoc-ban a cigányoknak nemigen volt 3-nál több gyerekük.
olivér
Szlovákiában próbálták a cigányok szaporodását megfékezni szülés közbeni műtéti meddővététellel,nemzetközi botrány lett belőle.Nálunk az ismert tények miatt(betelepítések ellenzése) még meg is támadna bennünket Macron.
olivér
@1magyar: van ilyen törekvés az alanyi alapú támogatások kivezetésével és a közmunkára kötelezéssel jelenleg is .
1magyar
@olivér: Csak az a baj, hogy ez a dolgozó embereknek sem jó mert felemelték a nykorhatárt és saját tapasztalatból tudom, hogy nem tudunk 65 éves korunkig úgy dolgozni ahogy elvárják most.
Mert úgy szeretnék, hogy a gazdagok gazdagodjanak az agyonhajszolt munkásrétegből de ugyanezek tartsák el a semmirevalókat is, ha meg lebetegedtek, megrokkantak ők is mehetnek közmunkára, segélyre ami megalázó és bosszantó is.
olivér
@1magyar: Ezzel csak arra utaltam,hogy erőszakoskodni nem lehet,még ha ésszerűnek tűnne is bizonyos szempontból.Nem tudom,talán a családtervezés fontosságát,fogamzásgátlást a következmények ismertetését,a felelősségvállalást kellene világossá tenni számukra valamilyen nagyszabású programmal.
1magyar
@olivér: Valamit elérni pénzzel, tiltással vagy megfélemlítéssel lehet. A 3. ugye nem megengedhető ez esetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.