Egyszerűsíti a földhivatali ügyintézést a kormány, a jövőben online is elérhetők lesznek a hivatal szolgáltatásai – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence közölte:

a kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, miközben emelkedik az ügyintézés színvonala.

A kormányablakokat tavaly több mint 14,5 milliószor keresték fel 13,5 millió üggyel, míg az átlagos ügyintézési idő kicsit több mint 8 perc, a várakozási idő pedig mintegy 15 perc volt.

Az államtitkár kiemelte az egyablakos ügyintézést, ami azt jelenti, hogy 1500 féle ügyet lehet elintézni a kormányablakokban, így nem kell különböző hivatalokban sorba állni.

Ennek keretében alakítják át úgy a földhivatali működést, hogy ott is lehessen online módon intézni az ügyeket. Az ehhez szükséges fejlesztés hosszabb, 1-1,5 évet vesz igénybe – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Eddig még minden egyszerűsítésre ráb@sztunk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Vásárolsz 1 hobbi kertet aztán fél év múlva a tiéd, kösz o1g.
Amikor 10 évvel ez előtt vásároltam az enyémet 1 hónap volt az átírási idő.
tudode
Még egy.. J O G á s z ..MINTAPÉLDÁNY, akinek halvány gőze nincs az ÁLLAMIGAZGATÁSRÓL , van bátorsága elfogadni HÁLÁBÓL olyan feladatot, amelyet ugat, mint KUTYA A HOLDAT!
.
EZEKHEZ hasonlóak ássák meg az ÁLLAMIGAZGATÁS sírját!
.
Szégyenletes, hogy ALAP TUDOMÁNYUKRA is szégyent hoznak azzal, hogy a KUPOLDÁVAL együtt ennyi jogszabályellenes cselekedetet a HON FOGLALÁS óta nem követtek el, mint ez a KÖZJOGILAG "OO" rafcsi csipet csapat!
Eladott Ország
És igen! A sikersorozat folytatódik. Csak szólok, hátha Tuzson még nem értesült róla: az államnak alapvető feladata az infrastruktúra, az oktatás, az alapvető ellátás, az egészségügyhöz való hozzáférés biztosítása is. Egyszerűbben fogalmazok, hogy a kormány is és a fideszes szervilis seggnyaló Szóhurcoló Bence is értse: kell a falvakba internet, normális út, tiszta ivóvíz, posta, bolt, távolsági busz, vonat, iskola, óvoda, orvos, gyógyszertár. Először. És persze munkalehetőség. A földhivatali online ügyintézés az előzőek hiányában nem lett volna olyan sürgős.De közben ketyeg az óra, Tuzsonbé! A tied is, nem csak a Rogáné. Tartok tőle, hogy senki nem fog hálát rebegni, amiért hajlott gerinccel védted a védhetetlent.
Qqberci
Eddig még minden egyszerűsítésre ráb@sztunk...
kissé felnőttem
Aztán 1-2 év távlatából majd megtudják hogy már rég nem is ők a tulajdonosok?
Ez éppen olyan, bejelentkezhet bárki az én INGATLANOMBA a tudtom és tájékoztatásom nélkül, Besenyő Pista bá szokta kérdezni hát normális?
bravó maximálizálva a lenyulás? aki nézi a fickót már láthatók a kényszeredettség jelei.Semmi rögtönzés leírt szöveg stb.
Eladott Ország
@kissé felnőttem: A fidesz a pártkatonákkal feltöltött közigazgatási bíróságokon keresztül,
törvényesíti az ingatlan ellopását is, és aki nem NER tag mehet a Jóistenhez panaszra, ami az ÁSZ-on keresztül már napjainkban is kemény valóság, lásd a pártok büntetése, vagy az ügyészség politikai határozatai.
egyember
@Cicamama55: Nagyon sok (termő)föld van nem fide$$(es) tulajdonban.
Lepényleső
Ahogy mindent? A kormányé minden? A bán dönt mindenben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.