Kedd délután a német kancellár és a francia miniszterelnök aláírnak egy megállapodást Aachenben, aminek az a lényege, hogy a két ország ettől kezdve közösen lép fel. Pokoli erő lesz ez! Összehangolják a hadiipart, a gazdaságot.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@olivér: Ez Gyurcsánytól független kérdés, csak ő tette fel.
Nem gondolom, hogy bölcs dolog Európa két bizonyítottan és látványosan vezető hatalmát lefikázni pusztán azért, mert gondolkodás és tájékozódás helyett pusztán az orbáni-propagandára hagyatkozunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivér
Az a baj,hogy a francia-német unió,amibe gondolom Te vezetnéd az országot,már kimutatta a foga fehérjét,azt,hogy csak az ő elképzelései szerint lehet táncolni.Te így is tennél,ezt már bizonyítottad !Mi,Fidesz-pártiak,azt gondoljuk ez nem jó ötlet,így továbbra is Orbánék mellett szavazunk.Igen,igazad van,így továbbra sem érvényesülhetnek a Ti elképzeléseitek ,akárhogyan is gyalázod a hazádat,a többség döntéseit !Itt ilyen a demokrácia,megszoksz vagy megszöksz,de Te a hatalomba vissza soha ne gyere !
Aki Én
@olivér: Ez Gyurcsánytól független kérdés, csak ő tette fel.
Nem gondolom, hogy bölcs dolog Európa két bizonyítottan és látványosan vezető hatalmát lefikázni pusztán azért, mert gondolkodás és tájékozódás helyett pusztán az orbáni-propagandára hagyatkozunk.
Eladott Ország
Úgy látszik ugyanis, hogy Orbán csak a határozott, jól érthető véleményekből ért, mely az ő értelmezésében erőszakot jelent. Nem történt ugyanis más Őcsényben sem, ahol a kormány által felhergelt falusi lakosok előbb halálosan megfenyegettek egy panzióst, majd jelzésképpen kiszúrták autójának kerekeit. Ezek után kérdezem én, mi kell ahhoz, hogy Orbán végre észrevegye, hogy ebben az országban több millió embernek van elege az ő ténykedéséből? Molotov-koktélok, lángoló autók és épületek kellenek ahhoz, hogy az ország vezetése végre megértse, hogy a népnek elege van belőlük? Mert egyre inkább tűnik úgy, hogy efelé tartunk.
"Világossá tettük, egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van." (Orbán Viktor, 2007) www.youtube.com/watch?v=kQld6YVgmDs
olivér
@Aki Én: Nekem jobban tetszik az orbáni lavirozás,helyezkedés,mint a diktátumok alkudozás nélküli teljesítése,amit Gyurcsányék műveltek .Már megint sántít amit írtál,egy szóval sem fikáztam e nagyhatalmakat,tényként közöltem ahogyan én látom a helyzetet.Én azt hiszem,ők is jól felfogott érdekeik mentén politizálnak,a többi habos parasztvakítás.
olivér
@Eladott Ország: A következő választásokon mód és lehetőség lesz kiakólbólintani őket.Azután nyolc év múlva,ahhoz hogy az addigra 215 milliárdra rúgó államadósságot rendbetegyék,mit kell államosítani vagy kisajátítani? Érdemes mérlegelni minden szempontot.
RonaGyuri
@olivér: ha úgy érted, hogy Orbánék - mint 2002-ben tették - sokmilliárdos csapdákat helyeznek el, ha távozniuk kell akkor ebben igazad lehet, hogy kell egy jó-néhány év míg valaki helyreteszi.
Nagyon remélem, hogy ehhez Gyurcsánynak nem lesz köze! =))
relatív
Amint a Föld, úgy a társadalom IS egy evolúciós változáson - változásokon - megy keresztül. a történelem kerekét visszafordítani ( dzsentri világ magvalósítása : a hazugságon alapuló urizálással ) csak a beszűkült elemek kísérelik meg.

Ha ez a francia-német közös politika megvalósul, akkor Európában egy más világ alakul ki, ami a más országokat IS alapjaiban érinti, ha ezt felérik ésszel akkor IS, ha nem akkor IS !

Ebben a helyzetben a helyi kiskirályok, és az uszályokba tartozók nyilván nehezen emésztik fel a következményeit, mert gondolkodásuk beszűkülése miatt felfogni nem tudják a követésre méltó törekvések adta lehetséges lépéseket.

Ezért IS sürgető hazánkban egy politikai váltás, ami mind gazdaságunk, mind emberi értékeink tekintetében alapvető irányokat jelöl ki !

A napjaink hazai közéletünk történései erre némi reményt szolgáltatnak, a regnálók lekezelő véleménye ellenére IS !!!
olivér
@RonaGyuri: Értem a felvetést,visszafele nem ugyanez volt a helyzet,fokozott mértékben ?
Nessy
@olivér: Már az EP választásra is milliárdokért vásárol a fidesz unión kívűli szavazatokat! Az itthoniakra meg még a holt lelkek is szavazhattak levélben. Miután kibicnek semmi sem drága!
Mire észrevesszük, hogy végleg lemaradtunk mindenben, nem lesz mögöttünk már Bulgária sem, addigra késő lesz.
olivér
@Nessy: úgy tudom már nagyon most sincs mögöttünk más.
Yoda69
@olivér: Valasztason? orbanekat?... viccelsz?
Aprilisban meg volt minden esely. Rekordszamu resztvevo volt, vagy lett volna... Aztan lass csodat, delutan 2 oratol este 9-ig nem voltak hozzaferheto adatok ami a valasztas tisztasagat igazolta volna. Csak a bejelentes, hogy a fideSS 2/3-dal nyert. Es az se zavarjon, hogy a vegleges adatok 200.000 szavazattal kevesebbet hoztak ki, mint a delutan 2 orasi adatok, mikozben tomott sorokban alltak az egyetemista szavazok este 9-is a IX-keruletben peldaul.
Szoval lehet a magyarokat hulyenek nezni, de attol meg nem biztos hogy azok is.
Eladott Ország
@olivér: ma, 12:01; Remélem nem várjuk meg a következő választást és polgári engedetlenséggel elzavarjuk a bűnöző, politikai prostituált fidesz bandát! Már nincs hová hátrálni!
RonaGyuri
@olivér: hát mint írtam ők sem voltak piskóták, de imádott Őfeneségédhez képest kismiskák. Magában a fix kamatozású lakáskölcsön + Járai kamat-játékai közel félezer milliárdos kárt okozott a költségvetésnek! =))
olivér
@Eladott Ország: minden lehetséges,mint ahogy meglesznek a következményei is!
RonaGyuri
@Eladott Ország: bocs de ezt nagyon rosszul tudod! Akit nem tudnak Palira venni azokat ők kizárják a magyarság köreiből. Egyébként van egy gyanúm, hogy ez az olivér valójában valamelyik régi fityesz-majom új nickje! =))
olivér
@RonaGyuri: ezek is csúnya dolgok így is van !Én másként látom az arányokat,ezért mások a preferenciáim !
Eladott Ország
@olivér:ma 12:25, A következmény az lesz, hogy a fidesz bűnözőket börtönbe zárjuk. A PREFERENCIÁDAT MEG DUGD MÉLYEN JÓL A SEGGEDBE, A MELEG SZARIG, TE FIDESZES FASZFEJ!
olivér
@RonaGyuri: Látod Gyuri bácsi,ezt a kört egyszer már megfutottátok.Nem is értem miért kellene valakinek nicket váltani ,egyrészről?Másrészről remélhetőleg tisztességben megőszült fejedtől ennél azért többet vártam! Eddig érveltél,tényekkel, de ez a fityesz-majom .Na jó,indulatba jöttél,velem is megesett egyszer korábban,spongyát rá.Ez a nickváltás egyébként itt többek fixa ideája,mondom ,nem is értem ,miért lovagoltok ezen a hülyeségen?
Aki Én
@RonaGyuri: @olivér: ...vagy a mai állampapírok, letelepedési kötvény..., aminek sokkal nagyobb a kamata, mint mondjuk az IMF hitelnek (aminek jó részét orbánék költötték el), vagyis sokkal többe kerül nekünk.
@olivér: Jól értem, te inkább csapódnál orbán új haverjaihoz ( orosz, török, kínai és egyéb diktatúrák) mint a nyugathoz? Nem más ez egy kicsit, mint amit orbán harsogott anno?
Neked az tetszik, mikor a néhai KISZ titkár orbán ott koszorúz kínai kommunista emlékművet, ahol több ezer diákot öltek meg?
BRAVO!!!
kokopelli
@RonaGyuri: Az egymillós kérdés inkább az,hogy a német-francia szövetségnek,amit
de Gaulle és Adenauer nyélbeütött,egy magyar "naptáron a légyß@r" állásfoglalás jelent-e valamit !?
olivér
@Eladott Ország: Most erre megint milyen választ várnál?A múltkor ezt már eljátszottuk egyszer,köszönöm elég volt a moslékszájúságból annyi,a gorombaságaidat tartsd meg magadnak !
tudode
Ahhoz képest, hogy az EU "is" tudatában van azzal, hogy a magyar állampolgárok beérik egy "falusi gyerek" szintű handabandával, valamit tenniük kell, mivel TISZTELETBEN TARTJÁK a magyar nép döntését, hogy TÚLJÁRJANAK ennek a MARIONETT BÁBUNAK az spéci észjárásán, annak ellenére, hogy VIKTOR, és JANCSI bá' foglalja el KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL a "tűzes" trönt!!!
.
Lássuk csak! Ma már nem az OLDALAK, a TISZTESSÉG és a TISZTESSÉGTELENSÉG "izmozik" egymással
.
----- Orbán Viktor nem miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Ha egyáltalán "értelmezhető" a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN jogi meghatározás!
.
Ami szégyene a JOGÁSZ társadalomnak, JÓL ÉLNEK ebből a vircsaftból, és átmentek NYOLCADIK ÉVE kustiba, annak ellenére, hogy ELŐTTÜK bomlik le az ÁLLAM minden visszatartó ereje, miközben a SZAKBARBÁR, gyűjtöető "falusi gyerek"-et RÁNGATJÁK a hozzáértők bel-, és külföldön, mint egy MARIONETT BÁBUT!
tulipan
REMÉHETŐLEG, Európa, azaz mindannyiunk számára ez a szövetség, legalább olyan eredményes és gyümölcsöző lesz, mint az előző a de Gaulle és Adenauer nyélbeütötte volt!!! Nagyon nem szeretném, ha elterjedne ez a most kiakulóban levő, keleti despotizmus! Rengreteg buktatóval járna, megint lerázni!
olivér
@Nessy: A gazdaság általános helyzete szerintem magasabb jövedelemszínvonalat indokolna,de az unortodox megközelítés egyik sajátosságaként a GDP egy része célirányosabban kerül elosztásra mint máshol,feltételezem.Ezzel a lojális gazdasági szereplőket hozzuk helyzetbe,ezzel talán segítve a hatalom megtartását és a kormányváltás utáni boldogulást.
RonaGyuri
@olivér: hát ha nem szereted a moslékszájat, akkor jobb ha kellő távol rohansz a Fidesztől! =))
olivér
@RonaGyuri: ebben jelenleg nem tudunk megegyezni,nekem nincsenek szép emlékeim az előző érából.De nincs harag ,mondom!Gyuri bácsi is máshogy élte meg a dolgokat,meg én is,ennyi.
kereső
@olivér: "de az unortodox megközelítés egyik sajátosságaként a GDP egy része célirányosabban kerül elosztásra mint máshol,feltételezem.Ezzel a lojális gazdasági szereplőket hozzuk helyzetbe,ezzel talán segítve a hatalom megtartását és a kormányváltás utáni boldogulást."- de szép körmondatban irtad le a lopást!
RonaGyuri
@olivér: gyanús vagy nekem ezzel a nem akarom érteni dumával, volt már egy-két derék fityesz-alkalmazott aki aztán bevadult, s mostanság eltűnt! =))
Nem arról a bizonyos emút-nyolc évről van szó, hanem a komcsi szülők és MSZMP-KB - paraszt-káderképzős, majd vadszájú liberális elvtársaid 30 évéről. S ha nem szereted a mocskos szájat, akkor miért viseld el, sőt ajnározod a derék Bayer elvtársadat és barátait???
olivér
@kereső: Nem lopás ez,hanem beavatkozás a piaci folyamatok normális menetébe.Eddig én is lopásról beszéltem,de tényleg a gazdaság szempontjából igazán nem az,a pénz a rendszerben marad,csak nem a legolcsóbb vagy legalkalmasabb szereplőhöz kerül,hanem némi felárral a baráti társasághoz.A hétköznapi emberhez ez csapódik le talán,a felárazás és a verseny hiányának a következményei,a látszólagos beavatkozási mérték a HVG egyik korábbi elemzése alapján nagyobb,mint az európai átlag,de nem sokkal.
kereső
@olivér: ne má''.Teljesen hülyének képzeltek mindenkit? Ollyan beavatkozás a piaci folyamatokba, hogy a közpénből megtermelt???jövedelmet magánositják, majd az újabb projektet újabb közbeszerzésből finanszirozzák- a vásárlásaikat meg a házi bankjaik által folyósitott keretjelzálogos hitelekből. És nem, a megtermelt jövedelem nem kerül visszaforgatásra- lásd vajna kaszinóinak jövedelmét- egy csomó külhoni pff shore céghez került.Vagy mondhatnám tiborczot is.Mert ugyanezrt a metódust követve tünt el a megtermelt!!közpénzből származó jövedelem 5-6 cégen keresztül.A kastélyok, meg ingatlanoK az Andrássy úton ,hitelből. - igy jön létre a "nemzeti tőkésosztály"?!.
Ezért történik a pénzkivonás folyamatosan az oktatásból, eü-ből a kutatásból, a szociális ágazatból (az meg már olyan kicsi,hogy nem is látszik!)-miközben arról cikkeznek a szomszédban,hogy 200 millás fizetések vannak a felcsut fc.-nél.
Nincs korrupcuió? Miért lenne, hiszen minden szinten ők vannak, és a legutóbbi rendelet szerint -700 millia fölötti beruházást mindent a miniszterelnökség!!!ellenőriz- még a kicsik lopása se lehetséges,hiszen ebből csak és kizárólag a nagyoknak futja. A 2014-2018 között beérkezett eu-s támogatások 93%-a landolt valamilyen formában mészáros/orbánnál!
tulipan
@olivér: Hát persze, Te bolond narancsoködös! Olyan beavatkozás a piaci folyamatok normális menetébe, ami minden létező pénzeszközt a narancsos hiánák zsebébe irányít! Ugye? Neked ez tetszik! Közékük tartozol!
olivér
@kereső: a HVG megközelítőleg sem ilyen arányokról írt,de azt jól írod,hogy a nemzeti tőkésosztály szépen gyarapodik ebben az egyébként zsíros forrásokban gazdag időszakban.Ez a tökönszúrással egyenértékű az ellenzék üzleti kapcsolatrendszere számára,hiszen,ha nem szerepeltetik le magukat,akkor ennek ők élveznék az anyagi áldásait.Mondjuk Te meg én abból sem kapnánk semmit,ebben talán megegyezhetünk.
olivér
@tulipan: Szerinted nekem az egészből jut bármi is?Aztán hogyan?Gondolod,ha bennfentes lennék ,itt írogatnék?Üldözési mánia,ha azt hiszitek,a propeller számít annyit,hogy ide fizetett bértollnokot delegáljanak.Azért járok ide vissza,mert nincs tömeg 500 hozzászólás írásonként,szerintem agitátor sincs,csak frusztrált,általában orbángyűlölők.
tulipan
@olivér: Nem tudom, de biztosan juttatnak neked is megfelelő részesedést, ha ennyire nyeled a dumájukat és elnézed a nép KIRABLÁSÁT!!! iTT nyilván elszórakozol!
olivér
@tulipan: Tény,hogy jól múlatom az időt ,de szerintem Te is azért vagy itt és látod,nem hányom a szemedre,amiért nem szimpatizálsz a kormánnyal.Beszélgetni vagyunk itt,nem szidni egymást,szerintem.
Eladott Ország
@olivér: ma, 13:39 Írod : "Nem lopás ez, hanem beavatkozás a piaci folyamatok normális menetébe" Ezt a hülye dumát a fidesz pártszemináriumán add elő. Nos ezért van az ország Bulgária előtt, holott az EU csatlakozáskor Csehország mögött álltunk. Erre b@zdmeg lehet büszkének lenni! Börtönben rohadtok meg!
olivér
@Eladott Ország: Akkor ez nem egy 30 éves folyamat következménye? Egyébként,ha bűnös ott is a helye,ezt is megbeszéltük már.Ezt a helyzetet nem az utóbbi évek 4%-os gazdasági növekedése hozta,korábban csúsztunk le,szerintem.
kokopelli
@Eladott Ország: ...nem is tudtam,hogy a FITYISZ-nek egy "soft" tagozata is van!
Olyan beszélgetős,szidástól mentes,kávé zsúros angol-kisasszonyos tagozat! Ez
egy új szín a "politpalettán"? A végén még a Bayer is ministráns lesz! Kiosztották
a báránybőrt is nekik!?
tulipan
@olivér: Enyhe kifejezés, hogy nem szimpatizálok, ezekel a szemét hazaáruló, népnyúzó rablókkal, utálom, őket és hámynom kell a hazug disznóktól,sót, azoktól is, akik őket bármilyim formában is támogatják!!! Sajna, kezdettől fogva láttam hogy is etetik a népet!!! Undorító!!!
Gyáva ostobák!
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szijjarto-peter-afrika-migracio.677298.html
tulipan
@kokopelli: Ez lenne a legújabb taktika?? :)
olivér
@kokopelli: azt is látni jól,hogy itt nemigen akad a másik oldalról soft tagozatos,csak elkeseredetten örjöngők,akiknek azért annyira jól megy az átkos Orbán rezsim alatt,hogy egész nap itt lebzselnek-velem együtt :)
Eladott Ország
@olivér: ma, 15:05; Ez a fidesz bűne! A többi volt szocialista országok jóval nagyobb sebességgel növekedtek! Vajon miért?! Azért mert nem olyan velejéig rohadt tróger bűnöző,korrupt, prosti banda, vezette az országot! A jól teljesítést nem lehet eladni! Már bérszínvonalban is a keleti blokk ánuszrózsáját csókoljuk. A degenerált csúti skizofrén barom meg Ausztria utol éréséről hadovál, ahelyett, hogy Grazban kezeltetné magát. Száz szónak is egy a vége ezért felelni kell ennek a tróger bandának! Írod: "korábban csúsztunk le." Lóf@szt! Arról nem beszélve, hogy a fidesz telibeszarta a demokráciát, szétb@szta a jogállamot, kiépítette a diktatúrát, már csak az éjszakai sikitófrász és a fekete autó hiányzik. Ismerős? "Érted jöttünk elvtárs, nem ellened." ( Mi a f@szért kell adatszolgáltatás ki- kivel, mikor, hol-mennyi ideig van szállodában, miért nem elegendő csak a statisztikai darabszám, miért kellenek személyes adatok) Ebből nem kérünk!
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Ettore/Nagytestver_Orban.jpg
kokopelli
@olivér: ...lehet,hogy már nem dolgoznak?..."igen" vagy "nem" !... tippelhetsz,mert egy
átlagos fideszkommentelő másodszorra eltalálja!
olivér
@Eladott Ország: Figyu,tudod,hogy lélekben Veletek vagyok.Ha sikerül valamelyiket elszámoltatni,megbeszéljük később.
olivér
@kokopelli: ha megérem ,én is szeretnék ilyen szép nyugdíjaskort.Á nem,én inkább valami értelmesebb dologgal múlatom majd a napjaimat.Mi a rossebnek mérgelődtök állandóan,a legszebb korban vagytok?
kokopelli
@olivér: Rossz helyen kopogsz! Én megengethetem magamnak azt,amit nagyon sokan
itt nem! Miért mérgelődnék?Aki ellentmond az mérgelődik? Önigazoló filozófia!?
Ende der Durchsage!
Eladott Ország
@tulipan:; 15:27 Támogatjuk mi már az egész világban a kereszténységet , Afrikán át Mexikóig, közben a seggünk kilóg a likas gatyából és hozzá ér a hideg falhoz. (mert a magyar emberektől még az Uniós támogatást is ellopták, hogy energetikailag korszerűsítse a lakását , sőt a korrupció felszámolására adott pénzeket is )
Eladott Ország
@olivér: ma, 15:39; Akkor kinevezünk téged az Olajos Pintér Sanya, vagy a "Polpotpéter" helyére.
tulipan
@olivér: Dehogy is vagy vagy "velünk"! Te mocskos opportunitsa vagy!!
Inkább örületnél, hogy VANNAK (még?), akiket érdekel a hazájuk állapota!!!
olivér
@kokopelli: megtörted a jól felépített konspirációs stratégiámat,nyertél.
olivér
@tulipan: bukta,kiismertél,te nyertél
Eladott Ország
@olivér: ma, 16:01; Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örök érvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
kokopelli
@Eladott Ország: milyen többségről prédikálnak a Fideszesek? Csak nem a 2/3-os
parlamenti többségről,ami kb. az 1/3 és az 1/2 között lehet,a nem bizonyítható hamis-
részvételeket elhanyagolva!Nagy pofa kell az ilyenhez! Még nyugaton is bejátszottak-
hangfelvételeket a "barom" buszsofőröktől,akik még büszkék is voltak arra,hogy hány
helyen voksoltak az utasok fiktív neveken!
Commenter
Ezt a kérdést a magyar kultúra napján tette fel Gyurcsány Ferenc, ráadásul nem is először célzott rá, hogy döntsük már el európai polgárok vagy "csutik", kirgizek, azeriek szeretnénk-e lenni. Szerintem sajnos ebben a kérdésben a fidesz 8 év alatt már döntött helyettünk, és ezt már csak nagy áldozat árán lehet(ne) korrigálni. De ne legyen igazam...
kokopelli
@Commenter: ...ha mégis korrigálni kell valaha,akkor Orbán mosni fogja kezeit,
mert ő megmondta! Amennyiben a két említett országban a jövőben két keményebb vezető
jut hatalomra,akkor megeszik Orbánt és kiß@rják! A német szélsőjobbosokban sem remény
kedhet,mert azok átgázolnak mindenen,ami külföldi és ami nem nacionalista beállítottságú!
A francia nagyasszonytól sem várhat szolidaritást,mert a magyar Sárközi is nagyon nyomta a
gyomrát! )
Mi maradhatna?...a Visegrádi Egyek!?
Eladott Ország
@kokopelli: ma 16:27; Csak a bizonytalanok száma 50 % ! + az ellenzék , a fidesz 23 %-on áll.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/12/2018_12_ppef-768x579.png
fidesz lufi a kétharmad! m.blog.hu/sz/szeka/image/lufi.jpg
verőce21
Német-francia közös fellépés?
Háááááá…Háááááááááááá…Háááá…!
kereső
@olivér: 14:16 láthatóan nem sok mindent értettél meg abból,amit irtam.Semmi gond.És,hogy világos legyen én nem az ellenzéket sajnálom,hogy kimarad a "nemzeti tőkésosztály vagyongyarapodásából",hanem az országot ,az ország lakosságát akiket meglopnak ezek a bűnözők. Mert azért ezeket ne nevezzük már vállakozóknak.A vállakozó a maga hasznára-a maga kockázatára vállakozik( ez a klasszikus megfogalmazás). Ezeknél hol van a "maga kockázata"? Hm??? Mert a maga haszna megvan,na de a másik fele???
verőce21
Megegyeznek abban, hogy a hajóba beömlő vizet szétosztják a kabinokban? – és nem fognak elsüllyedni?
olivér
@kereső: persze jogos,így van,de mint írta a HVG a gyanús esetek száma alig magasabb,mint az uniós átlag,de nyilván van és ami van is sok,hiszen egy tökéletes világban ilyesmi nem fordulhatna elő.Hát ilyen nincs sehol.Biztos érdekes olvasmány lenne a közbeszerzések nyerteseinek áttekintése a tulajdonosok pártkötődései alapján is,úgy 2000-től kezdve mondjuk.
kereső
@olivér: őszintén szólva nem érdekel,kinek mi a pártkötődése. Ne lopj!!-ez a tizparancsolatban is benne van,mindenkire vonatkozik felekezet és párthovatartozás nélkül.De ezt a törvényseitett!!!-éés ezen van a hangsuly, a szocik/gyurcsány még csak meg se kisérelte.Ez orbán/simicska találmány. 2010-ig korrupció volt,még 2013-ban is.2014-től azonban elszabadult a ló.Azóta csak lopás van,a korrupció megszünt.
verőce21
He? Hogy összehangolják a hadiipart?
Franciaország elvesztette szerepét a világban, s ennek történelmi oka és magyarázata van.

Egy francia tábornok beszámolt arról, hogyan írta alá ő is Berlinben 1945 májusában a német fegyverszüneti okmányt... A beszámoló őszinte és különös. A francia tábornok elmondja, hogy amikor a németek feltétel nélkül megadták magukat, De Gaulle őt delegálta Berlinbe, mert a nagyhatalmak beleegyeztek, hogy az egyezményt írja alá a ”győztes” Franciaország nevében egy francia is…A tábornok elvergődött valahogy Zsukov orosz marsall főhadiszállására, ahol nem nagyon álltak vele szóba, a francia zászlót sem akarták a szövetségesek kitűzni a falra, a maguk zászlai közé, s a francia ”győztes” addig könyörgött, amíg az oroszok kegyesen fabrikáltak valamilyen trikolórt. Amikor Keitel belépett a terembe, ahol a szövetségesek előtt be kellett jelentenie a feltétlen német kapitulációt, és megpillantotta a francia zászlót, odaszólt kísérőinek: ”Mit, még a franciák is itt vannak? Ez már aztán sok.”
verőce21
A tábornok elmondja még, a díszvacsorán, amely az aktust követte, senki nem dicsőítette Franciaországot. Végül a francia katonatiszt kérésére Malinovszkij súgott valamit Zsukovnak, aki aztán kegyesen, egyféle utószóban megemlítette Franciaországot is.
Mindez oly gyászos, torz, komor és nevetséges egyszerre, olyan kísértetiesen emlékeztet az adomabeli alakra, aki Darf ich mir auch einige Stösschen erlauben?... közbeszólással vesz részt az orgiában.
verőce21
Franciaország elvesztette szerepét a világban, s ennek történelmi oka és magyarázata van.
De ha egy nagy nép szerepet veszít viselje azt méltósággal.
dk(degenerált kretének) akarnak ilyen néphez idomulni.
olivér
@kereső: ez puszta indulatoskodás,amitől nem lettem okosabb.
kereső
@olivér: Nem vagyok indulatos.Csak igyekszem látni,és nem csak nézni.A tényektől az nem lesz okosabb, aki csak néz, de nem lát.
olivér
@kereső: megint csak kioktattál,de nem léptünk előre
kereső
@olivér: ha rászolgálsz a kioktatásra-tőlem megkapod. Az, hogy nem jutottunk előbbre nem rajtam múlik.
olivér
@kereső: kapj a fejedhez,így értelmetlen folytatni
Aki Én
@olivér: Egészen elképesztő amit itt összehordasz.
Szerinted az nem lopás, ha közpénz milliárdokat visznek haza pusztán politikai döntések alapján tehetség és verseny nélkül, amiből kastélyokat, yachtokat, palotákat, szállodaláncokat, óceánparti villákat vesznek, a maradékot pedig külföldi számlákon tartják?
Most komolyan kérdezem: Te fogyatékos vagy?
Még az is lopás, ha valakitől valamit elveszek, és az egészet odaadom valakinek jótékony célokra.
Te tényleg nem vagy százas baszki. NA, ilyen a jó fideszes, fordítva jár az agya.
kokopelli
@Aki Én: ...attól függ,hogy melyik oldalról nézi a narancsos-katona!
-...2x2 mennyi is?
- Ha kapom ,vagy ha adom?
Aki Én
@kokopelli: Őszintén mondom, ezek szimplán buták.
verőce21
Úgy tűnik, megegyeztek abban, hogy a hajóba beömlő vizet szétosztják a kabinokban – és úgy nem fognak elsüllyedni.
Rockxy
A németfrancia világ intézte el nekünk trianont.
kokopelli
@Aki Én: ...ami nem tartja vissza őket,hogy hülyeségeket írjanak!
(Már az ovisok is rajzolhatnak! ..naugye?) (;-)
verőce21
Magyarország az 1700-as évek legelején volt utoljára jóban a franciákkal - akkor is csak családi kapcsolatok révén -, amikor a későbbi II. Rákóczi Ferenc XIV. Lajos (a Napkirály) udvarában kártyázott naphosszat.
A Napkirály aztán rábeszélte, hogy Rákóczi robbantson ki szabadságharcot Magyarországon a Habsburgok ellen, mert le akarta kötni az osztrák haderőket magyar honban. Ő ugyanis a spanyol örökösödési háborúval volt elfoglalva, ahol a Habsburgok is felléptek követeléssel. Ezért is tudott a Rákóczi-szabadságharc 8 évig elhúzódni.
kokopelli
@Aki Én: Az sem zavarja őket,hogy a németek és a franciák régóta egymással szemben
álltak a "Szárvidék" miatt, a keleti részek miatt ("Szilézia") a lengyelekkel,és a "Szudéták"
miatt pedig a csehekkel! Az Osztrák-Magyar Monarchia szétválásáról sem a németek,sem
a franciák nem tehettek,mert a csonka M.o. majdhogynem belügy volt! Lehet komplikálni,de
az egykori térképek bizonyítják a ß@rkenést !! A Trianont mindig elő lehet húzni,mert az o-
lyan, mint a "mit ugattok ,nálatok meg verik a négereket"!!
Eladott Ország
@olivér: tegnap, 12:01, Mellékelem az államadósságot a Kádár rendszerben. A magyar bruttó államadósság 2,1 milliárd dollárról 20,4 milliárd dollárra nőtt 1973 és 1989 között. Azóta csak nőttön nő, mint Lenin elmélete -áprilisi tézisei- a szocialista forradalomról, vagy úgy nőtt, mint a bolsevikok száma a téli palota ostrománál. A fidesz valagba rúgásánál ( írod: "mérlegelésénél") ez is latba esik a többi mellett, így például a demokrácia szétverése is, stb.
www.portfolio.hu/img/upload/res/orig/untitled_1-20160122a.png
kokopelli
@Eladott Ország: Gondolod,hogy hatása van az adatoknak?Ők igazi tanítványai a "Nagy Angolnak",aki kijelentette,hogy "csak annak a statisztikának hisz,amit ő hamisított!"Én is mérlegelek mindíg! Azonos árúból nem azt veszem meg,ami hangzatos nagy hasonlatok-
kal,tökéletes tulajdonságokkal kínálja magát,hanem azt amelyiknek a műszaki adatai egy
szerűek és érthetőek! Nem kell szinezni,holott a narancs szín elég szép,ha a valóságot
fedné le!!!
verőce21
Ferenc testvér politikai éleslátásánál, csak a prímszámokban való jártassága legendásabb!
www.youtube.com/watch?v=Ut4qdJ7M90A
kereső
@Eladott Ország: 15:06, tegyük már hozzá ahhoz a bttó-hoz, a nettót IS!: 14,6 milliárd!+ egy ország vagyona. Mostanra csak adóssága van az országnak , kb.400 ezer embernek meg vagyona+ mészáros lölö.
olivér
@Eladott Ország: ok. de mérgelődéssel semmire sem megyek, amikor ismét az urnákhoz kell állni,ott valakit be kell ikszelni,bár nyilván a távolmaradás is egy lehetőség.
tulipan
@olivér: Há' persze, tudjuk, jól látszik! Hülye narancsnyik! Neked és a környzeteben élőknek,most minden nagyon szép, minden negyon jó, mindennel meg vagytok elégedve, hiszen nyilván ezért fizetnek!
olivér
@Aki Én: nyilván máshonnan látod az összképet,mint én.Az én vidékemen érzékelhető a jövedelmeknek és a jólétnek a növekedése.A stressz szintje nem lett kisebb ezt elismerem.
olivér
@tulipan: igen az én vidékemen láthatóan fejlődtek a dolgok sok szempontból,ezért a haragod ellenére,ez elégedettségre ad okot számomra.Nem Svájc most sem persze,de ki akar visszatolatni?Márpedig előtte csak ígérgetést hallottunk nemigen történt semmi!Bizony sokat számítanak a szubjektumok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.