Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy tudja, a honvédségnél dolgozó 7200 közalkalmazott 99 százaléka elfogadta a honvédelmi alkalmazotti jogállással járó kötelezettségeket.

Minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltésnek nevezte Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatos vádakat az MTI-nek adott nyilatkozatában. A tárcavezető elmondta, hogy a honvédségnél dolgozó mintegy 7200 közalkalmazott több mint 99 százaléka elfogadta az új jogállást, az azzal járó többletjuttatásokat és egyben kötelezettségeket.

Honvédelmi miniszter: felesleges pánikkeltés folyik a honvédelmi alkalmazottak és a Honvédkórház ügyében

Fotó: Google Street View 2014 július

Benkő Tibor azt mondta, felesleges volt az elmúlt napokban a Honvédkórházzal kapcsolatos hisztériakeltés is, hiszen semmilyen valós alapja nem volt. Közölte: a Honvédkórház mintegy 3000 érintett dolgozója közül 54 közalkalmazott döntött úgy, hogy nem vállalja a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt. Az új státuszt többségében azok nem fogadták el, akik korábban már elhatározták, hogy távozni akarnak az intézménytől – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: ők ezzel a döntésükkel kihasználták a lehetőséget, tulajdonképpen időt nyertek, hiszen ezzel az eljárással a felmondási idő letöltése nélkül tudták megszüntetni munkaviszonyukat.

A miniszter leszögezte: így a Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása. Az ellenzéki politikusoktól önmérsékletet kért, hogy "hamis híresztelésekkel ne kérdőjelezzék meg" a Honvédkórház dolgozóinak elhivatottságát és az egészségügyi ellátás iránti felelősségérzetüket, ezáltal ne nehezítsék a Honvédkórházban dolgozó orvosok és szakápolók elkötelezett munkáját.

Benkő Tibor szerint a honvédséggel kapcsolatos változások nemcsak a technikai eszközök fejlesztéséről és az új jogszabályi környezet megalkotásáról, hanem a katonákról és a honvédségnél dolgozó civil munkatársakról való körültekintőbb gondoskodásról is szólnak. Úgy fogalmazott: a honvédelmi tárca vezetése számára fontos valamennyi dolgozójának – legyen katona vagy polgári foglalkoztatott – megbecsülése, a stabil, megbízható munkahely és a versenyképes fizetés megteremtése. "A mostani döntésekkel a dolgozóink tovább erősítették a tárca és a Honvédség egységét" – mondta a tárcavezető.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz.De ha ezek a dolgozók "honvédelmi alkalmazotti" jogviszonyba kerültek, akkor ezek után akár a határra is vezényelhetők lesznek,vagy akár egy árviznél is bevethetők?Mert a parancs, az parancs!
Commenter
@kereső: Bevethetők ám. És tüntetések alkalmával is.
Eladott Ország
@kereső: A parancsot megb@szni meg nem lehet, mert csak szaporodik.
justhpeter
Miniszter Úr ! Csak két kérdésem van:
- Mit tud, megkapja-e ehhez a szükséges forrásokat ?
- Mennyi időre tervez jelenlegi beosztásában ?
Antionesta
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
desiro
Fityisz tábornok úr!
A betegeket is megkérdezted a véleményükről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.