Azonnali hatállyal felfüggesztette egy pusztaföldvári vágóhíd működését az ott tapasztalt élelmiszerbiztonsági problémák miatt a Nébih.

Amikor az ellenőrök a Soni Hús Kft. üzemében jártak, annak vágócsarnokában nem működtek az eszközfertőtlenítők és a kézmosó, a fém berendezési tárgyak pedig több helyen rozsdásak voltak. Az árukiadó mennyezetét penész borította, az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták.

A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek volt.

A súlyos higiéniai hiányosságokat tetézte, hogy az egységnél az állati eredetű melléktermékek égetését lejárt ideiglenes működési engedély birtokában végezték, az élelmiszer-előállítás során a darabolási tevékenységet pedig engedély nélkül folytatták.

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését, a fellelt 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivonta a forgalomból.

Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét.

(HVG)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A döglött rovarok is ismeretlen eredetűek voltak?
egyember
@CsipkeRózsa: Nem. Azok ismert migráncsok voltak. Soros-bérencek.
CsipkeRózsa
@egyember: Akkor azokat is kivonták a forgalomból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.