A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek több százan szerdán Budapesten.

„Polt helyett Interpolt” – A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek Budapesten

A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott demonstráción ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum képviselői egyaránt azt hangoztatták:

Magyarország végképp rálépett a diktatúrához vezető útra azzal, hogy az ügyészség nem ítélte jogellenesnek ellenzéki képviselők bántalmazását egy közintézményben, az MTVA épületében.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy erről az útról akkor fordulhat vissza az ország, ha szolidarisak egymással, összefognak az ellenzéki pártok, a szakszervezetek, a civil szervezetek és a választók.

Szél Bernadett „új mélypontról” beszélt az állásfoglalás kapcsán, a DK-s Vadai Ágnes „diktatúrához méltónak” nevezte az ügyészség döntését, a Momentum pedig a Fidesznek tulajdonított bűncselekmény-gyanús ügyeket festette fel a főügyészség Markó utcai épülete elé.

Cseh Katalin, a Momentum politikusa szerint „a festéket lemoshatják, de a bűneiket soha.” „A végén Orbán Viktor, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc is egyedül fog maradni” – idézte a Mérce Cseh szavait.

Hadházy Ákos azt mondta, hétfői döntésével az ügyészség szintet lépett, eddig csak annyit tett, hogy nem nyomozott a magyar történelem legnagyobb korrupciós ügyeivel kapcsolatban, most azonban nem védett meg országgyűlési képviselőket, és „ezzel nyílt utat adott az erőszaknak”

„Polt helyett Interpolt” – A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek BudapestenFotó: Balogh Zoltán/MTI

Szél Bernadett szerint a hétköznapokban kell cselekedni, ellenállni a hatalomnak, ha a helyesen cselekvő emberek tömege tiszta szívvel és erkölcsi érzékkel állnak a dolgukhoz, akkor az Orbán rendszernek nincs esélye, mert ők velejéig korrupt gazemberek.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő azt mondta, az elmúlt évek sikertelensége után három feltételt kell teljesíteni: szolidárisnak kell lennie minden ellenzéki képviselőnek minden ellenzéki képviselővel; szolidárisnak kell lennie minden ellenzéki pártnak minden ellenzéki párttal; zárt egységben egy politikai alakzatot kell felépítenie minden pártnak a következő két választáson.

Bősz Anett liberális képviselő arról beszélt, a rendszerváltás harmincadik évfordulója lesz idén, sosem gondoltuk volna, hogy három évtized múlva újra demokráciát kell követelnünk, de „megtesszük és ebből nem fogunk engedni”.

A DK-s Gréczy Zsolt szerint minden egyes perccel közelebb vagyunk ahhoz, hogy Orbán megbukjon.

„Polt helyett Interpolt”

– mondta el sajátos rigmusát.

Tordai Bence a Párbeszéd képviseletében arra figyelmeztetett, hogy repedezik a Fidesz-rezsim, és egyre erősebb az ellenzéki összefogás.

A demonstráció befejezése után mintegy száz tüntető elfoglalta a Nyugati téri felüljárót, vagyis blokkolták a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti forgalmat.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Ez már régen egyértelmű,hogy diktatúra van,és ezt már nem is titkolják kisebb városokban,élnek is a fidesz adta hatalmukkal.Ez csak rosszabb lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kopacsijanos
Tamas Takacs Miért nem vagy még mindig a börtönben?? Jóbb lenne ga a kölykeidet nevelnéd!!Ahová te is olyan nagyon igyeksuzel az éppen olyan mint az orosz diktatúra!!Az egyesült európa!!Te barom!!!
csak úgy....
@kopacsijanos: látom,ma megint volt egy kis pénzed piára...,jani! :)
karma1
@csak úgy... De ugy latszik, csak fagyallosra... Raadasul meg a cimzest is eltevesztette, mivel Takacs Tamas baratunk mindig a Facebookra ir...:)
papa.49
Vetekedhet a csutival az ,,EGYES SZÁMÚ,, lámpavasért !!!
csak úgy....
@karma1:a kopácsi jancsi jó ember ,néha össze-vissza van zavarodva ,de manapság aki 30.000ft böl tengeti az életét...,na nem csodálkozok! persze,ki fizeti neki a netet...,érdekes.
magyarbakancs
Nem akad egyetlen egy ügyész ki letartoztatási parancsot adna ki a legfőbb ügyész ellen hatalommal való visszaéléssel kapcsolatban.
Befolyásolás büntette végett?
Befolyásolás miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.