A Medosan Kurkuma Plus étrend-kiegészítő gyártóit 14 millióra büntették, a fogyasztók megtévesztése miatt. A forgalmazó elnézést kér. Tizennégy millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a TVBrands Kft.-t, mivel a vállalkozás a Medosan Kurkuma Plus elnevezésű étrend-kiegészítő termékének népszerűsítése során megsértette a termékkategória reklámozásának szabályait. A GVH megállapította, hogy a TVBrands Kft. 2011 novembere és 2013 júniusa között a kurkumaport tartalmazó termékének gyógyhatást tulajdonított, valamint olyan egészségre, emberi szervezet állapotára vonatkozó hatásokkal népszerűsítette, amelyet a vonatkozó ágazati szabályok alapján kellett volna igazolnia. Emellett a társaság egyes reklámeszközein olyan, egészségre vonatkozó állításokat szerepeltetett, amelyek egy orvos ajánlásaira hivatkoztak. A vonatkozó szabályozás szerint azonban élelmiszernek, így étrend-kiegészítőnek nem tulajdonítható gyógyító hatás, és nem lehet a fogyasztói bizalmat...

Forrás: kisalfold.hu
Feltöltő: Levendula
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Egyetlen hatása az volt, hogy gazdagodott a forgalmazó, a birkák meg kajolták !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@division: Kinai szer meg tevedesbol sincs a ferjem szerei kozott - nem csodalom, hogy az ismerosod korhazba kerult! Azokkal valoban vigyazni kell! Remelem, hogy azota kigyogyitottak a mellekhatasbol.
Nem csodalom, hogy Te is allergias vagy gyogyfure - masnak a kamillatea elmulasztja a kotohartyagyulladasat, nekem majdnem vaksagot okozott... Pedig gyerekkoromban rengeteg kamillaviragot szedtem a nagynenemeknel nyaranta, mert o megszaritotta es gyogyteakent hasznalta. Akkor meg ram is jo hatassal volt - csak kb. 10 eve fordult rossz iranyba a hatasa nalam. De csak ez es csak nalam. Egyebkent jo szer a kamilla is...:o))
division
@karma1: A kamillára elég sokan allergiások egyébként, na meg a bélbolyhokat is tönkre tudja tenni ha valaki mértéktelenül fogyasztja.
karma1
@division: Na, megint tudtal nekem ujat mondani - tenyleg tonkre tudja tenni? Neked elhiszem, valoszinu azert nem ismertem ezt az infot, mert elegge kiesett az erdeklodesi korombol a kamilla. (Gyerekkoromban rengeteg kamillaviragot szedtem a nagynenemnel - az jo jatek volt nekem, Neki meg nagy segitseg,,,,:)
division
@karma1: Igen, és ez még nem minden:
"
A kutatások szerint a kamillatea növelheti a vérzés kockázatát, és fokozza a véralvadást gátló gyógyszerek hatását.
Kamillatea fogyasztása után néhány gyermeken az anafilaxiás sokk (az allergia súlyos formája) tünetei jelentkeztek. A kamillatea fokozhatja ez epilepszia elleni gyógyszerek hatását, növelve a nyugtató és a kognitív hatásokat.
A parlagfűre allergiások óvatosan fogyasszák a kamillateát, mivel okozhat bőrkiütéseket és hörgőszűkületet.
Egyes vizsgálati jelentések szerint, ha az ópioid fájdalomcsillapítókat és olyan nyugtató hatású gyógynövényeket, mint a macskagyökér, a kava és a kamilla egyszerre vesznek be, akkor fokozhatják a központi idegrendszeri depressziót.
Jelentettek még allergiás kötőhártya-gyulladást, a szem kamillateával való mosásakor. Előfordulhat, hogy helyi alkalmazáskor a kamilla bőrgyulladást okoz. A gyógyteában a német kamilla pollenje is kelthet allergiás bőrkiütéseket.
A leggyakrabban előforduló mellékhatás a hányás és a hányinger, abban az esetben, ha a tea fogyasztása az ajánlott adagnál nagyobb volt."
karma1
@division: WOW! Nagyon szepen koszonom ezt az infot, most legalabb ismerem az okat is annak, hogy mi nem jo nekem,...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.