A hétvégén is folytatódik a hideg, szeles, télies idő, többfelé napközben is fagypont alatt alakul a hőmérséklet.

Zordabbik arcát mutatja felénk a tél, de mi lesz hétvégén?

Többször várható csapadék is, ónos esőre, havas esőre, havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken kezdetben még szórványosan hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd egy kisebb szünet után elsősorban a déli megyékben havazás, hószállingózás, délkeleten, keleten továbbra is vegyes halmazállapotú csapadék lesz a jellemző. Főként a Dunántúlon erős, viharos lesz a szél. A Bakonyban, majd később a délnyugati vidékeken a szél hordhatja a havat. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton reggeltől mérséklődik a légmozgás. Délkeleten, keleten elszórtan havazás, északnyugaton, nyugaton szórványosan hó, havas eső, ónos eső várható. A minimumhőmérséklet mínusz 12 és mínusz 4, a maximumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett elszórtan alakul ki csapadék; keleten hó, nyugaton eső, ónos eső valószínű. Több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 10 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.