A kávéfőzők mellett az IKEÁ-nak is gyártottak lámpákat.

Befejezte a termelést az ötvenes évek óta működő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., ezt a cég közölte a Klubrádióval.

Bezárt a szarvasi kávéfőzőgyár, 400-nál több ember került utcára

Fotó: YouTube

A cég súlyos likviditási gondokkal küzdött egyrészt a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása miatt, amelyet még a másfél milliád forintos fejlesztésük sem tudott orvosolni.

A zrt. eddig több mint 400 munkavállalójának mondott fel, 60 dolgozót tudtak elhelyezni partnercégeknél.

A cikk szerint a dolgozókkal január 18-án közölték, hogy leáll a termelés a gyárban. A társaság azt közölte, „a vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagy múltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása, és munkahelyet biztosítson az elbocsátott dolgozók egy részének.”

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Úgy SZÁRNYAL A GAZDASÁG igaz csutipatkány, meg gúnármiska !!!
Hát persze BELE A SZAKADÉKBA !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Úgy SZÁRNYAL A GAZDASÁG igaz csutipatkány, meg gúnármiska !!!
Hát persze BELE A SZAKADÉKBA !!!
szaboria1
Már több min harminc éve vettem a kávéfőző gépet igaz volt javítva de mivel alkatrész is volt hozzá így nem volt gond vele. Viszont neves aprítók már a garancia után valahogy azonnal be is döglenek és nem javíthatók. Megdöbbenve láttam decemberben mennyi készülék fajta van belőle és milyen szép árakkal de amikor megnéztem az alját kiderült nagyon sok már Kínában készült.
Clavigo
@Shikari: te,,, bávatag tinó... kiskancsó.
papa.49
@Horizont: Kérdezed ,,mi történhetett,, hát csak annyi már nem érdeke a tulajnak, hogy ,,VIRÁGOZZON,, ennyi !!!
papa.49
@Horizont: Mikor Békéscsabára kell mennem ott megyek el a cég ajtaja, kapuja előtt, és meg kell mondjam már a nyáron se volt nagy sürgés,forgás ott...
A céget meg még a Balkancaros időből ismerem belülről is jártam oda eleget .
Van másik !!!
szaboria1
@Horizont: Ha jól emlékszem nem csak kávéfőzőt gyártottak hanem világítási eszközöket is. Kérdés nem e az dőlt be de nagyon?
kereső
2017-ben 4.792 millió Ft volt a cég árbevétele-és mert 2 milliárdos fejlesztésbe fogtak,ebben az évben 217 milliós veszteségük keletkezett. a négy milliárdos árbevételnek több mint fele származott exportból- kizárólagos beszállitói voltak az IKEA -nak, a lámpáit ők gyártották, ezt kivánták a beruházás segitségével tovább fejleszteni-még 2018 első felében is erről szólt a tulajdonos.
A beruházást saját erőből,és banki hitelből finanszirozták. A hitelezők Budapest Bank, és az FHB.
Nem kivánok összeesküvést gyártani, de a két bankot látva-nem csodálkozom már semmin se.
Nem adta,hát nem adta. Igy járt- meg igy járt 450 dolgozó(család )is!
relatív
Ismert magyar gyártmányú cikkek még világsikereket IS hoztak anno. lehet sorolni a vasúti szerelvényeket,hajókat, hűtőtornyokat, st, stb, manapság sem rádió, sem televízió, sem ...
kávéfőző (?), nem magyar gyártmány.

Látható mennyire bevált a kapitalista környezet országunknak.

Azok, akik ebből az irányváltásból meggazdagodtak büszkék lehetnek ' magyarságukra ' !
kokopelli
@papa.49: Az a beige színű kávéfőző az ő termékük? Mert ha igen,akkor megértem,
hogy a határon túl nem ment el!Olyan kávéfőzőik vannak az ismerőseimnek,hogy a kiválasz-
tott kávé-sorte és csészeszám után őrli a kávét és adagolja a cukrot ill. a tejet,ha szükséges!
Elfogadható áron és látványos formatervezéssel és elektronikával! Én olyan kávés vagyok,
hogy a sütievéshez alibiból iszom! (;-))
vadsanca
Be kell látni, hogy ez a típus már elavult. Egy mai produktumot kellett volna tervezni elérhető áron.
Desischado
@Shikari: Kussolj, te agyatln gyökér! Már megint Horizontot piszkálod?! Megesz reggelire te nyomorék, és még repetát is kér hozzá! Kevés vagy te, a csimpatalpáig sem érsz fel! Dugulj már el, szaladj vissza orbán hátsójába!

Szerintem valakinek kellett a cég, vagy eleget vettek már ki belőle. Ellehetetlenítés+ bedarálás. Valakinek kell!
emerencia
@Desischado: Belebuktak a halálcsillagba: index.hu/gazdasag/2019/01/31/szarvasi_gyar_riport/ @Horizont: jan.25.06:07-kor leírta, hogy honnan ered ez a tragédia. :-(((((((((((((((((((((

A szarkák (döntéshozó vezetők, tulajok) sokat akartak de nem bírta a farkuk. Számukra ez nem probléma, továbbra is kiemelkedő jólétben élnek. Az a kb. 400 ember pedig mehet a levesbe! Legfeljebb a bajban levőknek a NER valóságos és elhülyített reménybeli haszonélvezői a képükbe vágják, hogy van itt munka elég, csak nem akarnak dolgozni. Így szokás belerúgni Magyarhonban azokba akik pórul jártak a felelőtlen potentátok miatt. Legfeljebb majd, ha "szerencséjük" lesz, öregen, fájdalmakkal kínlódva valami strapás munkán ledolgozzák a most kiesett időt...Ez a magyar szép jövő.
emerencia
@Horizont: Nekem volt egy használhatatlan szarvasi kávéfőzőm. A rendszerváltás utáni években Romániából szereztek be egy alkatrészt (kazán) és kiment egy rossz sorozat de ez sem tudta megrengetni a céget mert javítottak. Valahol olvastam, hogy állítólag a vasipari részt talán megmentik mert azt veszni hagyni nagyon nagy butaság lenne. A lámpagyártásnak viszont vége. Szerintem, ha lett volna megfelelő gazdasági és műszaki (pl. robotika) szakmai vezetés, akkor még most is talpon lennének és a magyar boltok büszkén árulnák a termékeiket. Tanúsíthatom, hogy vásárlóerő bőven lenne rá. Nagyon sokan nincsenek oda a méregdrága lámpákért és a csodaszuper, csilivili, gyakran cserélendő kávéfőzőkért. Azon vásárlói réteget, akik többre tartják a hosszú várható élettartamot mint az újmódi szolgáltatásokat, parlagon hagyni nagy butaság.
papa.49
@emerencia: Nincs semmi mozgás a cégnél, kb. 1 hónapja jártam arra...
papa.49
@emerencia: Én még 97. ből ismerem a céget akkor vettek a Balkancartól új targikat én jártam le hozzájuk a szervizekre. Jól működött a cég addig míg az ALAPÍTÓ vezette, aztán kezdődtek a bajok, a lámpa projekt meg eleve halva született ötlet volt egy fémipari szövetkezet esetében, meg az is hogy belekezdtek igazi ,,üveges,, tudás nélkül !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.