Budapest körül élénk a forgalom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér megyékben akadnak nehezen járható útszakaszok, az Abaújszántó és Pere közti 3704-es út egy része járhatatlan.

Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon:

- Az 52-es főúton Kecskemét közelében a 78-as km-nél több autó koccant össze, a műszaki mentés idejére a fél útpályát lezárták.

Útinform: vannak nehezen járható utak a hófúvás miatt, egyet le is zártak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

- Élénkül a járműmozgás a reggeli forgalomnak megfelelően Budapest felé az M3-as autópályán az M0-ástól befelé, valamint az M1-M7 közös szakaszán. Lassú haladásra lehet számítani az M2-es autóúton Gödnél, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, a 11-es főúton Szentendrénél, valamint az M0-s körforgalomnál Budakalászon. A 31-esen Mendénél, a 4-es főúton Monor és Üllő között, az 51-es főúton Dunaharaszti térségében az M0-s felhajtóig.

- Hegyeshalomnál az M1-es autópálya határátkelőnél a ki- és belépő oldalon is zavartalan a közlekedés.

- Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok valamint Fejér megyében a korábbi hóátfúvások nyomán többfelé télies útviszonyok nehezítik a közlekedést. Közel 20 alsóbbrendű úton csak nehezen fenntartható a közlekedés, az Abaújszántó Pere közötti út pedig járhatatlanná vált, (3704-es jelű út), azt a 7-es és a 13-as km között lezártak. Elzárt település nincs az országban.

Útállapot:

A Dunántúlon nagyrészt csapadékmentes az idő. Baranya, Tolna és Pest megye környezetében, valamint a Duna vonalától keletre hószállingózást, illetve változó intenzitású havazást jeleztek. Jellemzően a Duna-Tisza közén és északkeleten intenzívebb a havazás.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves, az M3-as autópálya keleti szakaszán lehet hókásás burkolat.

A főutak és a mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén sónedves, illetve száraz. Baranya,Tolna megyében, a Duna-Tisza-közén, a Tiszántúlon, valamint az Északi -középhegység térségében havas-latyakos-hókásás burkolatot jelentettek. Télies útviszonyokra kell még számítani a Bakony útjain is. A Dunántúlon Keszthely és Sárvár térségében erős északi szél fúj, a Dunántúl nagy részén élénk a légmozgás. A látási viszonyok általában jók, de Vác térségében csak 100-300 m közötti a látótávolság.

A hőmérséklet -9 és 0 C fok között változik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.