A fél országban hófúvásra kell készülni; két megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a hófúvás miatt Baranya és Veszprém megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben az erős szél magas hótorlaszokat emelhet.

Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére a hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Veszprém megyére az erős szél veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: a déli órákig fokozatosan alábbhagy a csapadék, a legtovább északkeleten, északon eshet a hó.

Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás, amelyből tovább mintegy 2 centiméternyi hó hullhat. Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső is előfordulhat.

Napközben a Dunántúlon várható egyre nagyobb területen hófúvás, estétől pedig a középső tájakon is hordhatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, főként a Dunántúli-középhegységben, valamint a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat – tették hozzá.

A hőmérséklet napközben mínusz 2 és plusz 2 fok között várható. Késő estére általában mínusz 1 és mínusz 6 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.