Judith Sargentini EP-képviselő azt mondta, a közeljövőben nem tervez Magyarországra látogatni, mert szerinte akár fizikai erőszak is érheti.

Sargentini nem tervez magyarországi utazást, "fizikai erőszaktól" tart – kemény dolgokat üzent a kormánynak

Fotó: MTI/Szecsődi Balázs

Sargentini erről a Magyar Hangnak adott interjúban beszélt.

Jelenleg nem tervezek Magyarországra menni, úgyhogy engem ez most éppen nem befolyásol. Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam.

Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet

- nyilatkozta a lapnak Sargentini.

Sargentini azt mondta, hogy minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak, a magyarokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat. Szerinte éppen ezért kötelességük védeni a polgárokat a saját kormányuk részéről tapasztalható tendenciákkal szemben is. Ezt próbálta meg elérni.

Orbán bűnbakot keres Soros emlegetésével, a magyarok ennél jobbat érdemelnek

- mondta a képviselő.

Hozzátette:

Tudomása van róla, hogy azzal vádolták meg, hogy külső forrásokból (konkrétan Sorost emlegették vele kapcsolatban) támogatták, de „ez nem igaz, ilyen nem történt”.

Judith Sargentini több dolgot is üzent a kormánynak

Például azt, hogy az EU tagság nemcsak előnyökkel, hanem azzal is jár, hogy be kell tartani az összes alapvető emberi jogot.

A demokráciában nem a győztes visz mindent. A magyar kormány téved abban, hogy az emberi jogok egy csoport jogai csupán

- mondta.

Sargentini csalódott, hogy megakadt a Magyarország elleni eljárás

Sargentini csalódott amiatt, mert nem halad a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás, amit a jelentésének elfogadása alapozott meg.

Úgy tűnik, hogy az osztrák elnökség vonakodott a további lépések megtételétől, inkább továbbadták a számukra kínos kérdést a románoknak. Onnan még nem hallottam konkrét intézkedésekről. Közben az Európai Néppárt is csendben maradt a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban. Az Európai Parlament kétharmada nagyon egyértelmű jelzést küldött a tanácsnak: fel kell lépni a magyar demokrácia eróziójával szemben.

Hozzátette:

A magyar polgárok megérdemlik a jó kormányzást

Az európai értékek magyarországi állapotát vizsgáló Sargentini-jelentést tavaly szeptemberben, közel hetven százalékos többséggel hagyta jóvá az Európai Parlament.

Forrás: Magyar Hang, Index, 24.hu, 444.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 11:43

Sargentininek nincs miért szégyenkeznie. Jól látja a magyarországi állapotokat, véleménye. Megítélése tárgyilagos, megalapozott.

Szégyellni valója annak a magyar miniszterelnöknek van, aki megalomán vágyai beteljesülése érdekében, átmossa hívei agyát, hozsannázó zombivá téve őket.
Másrészt semmibe veszi és megalázza a vele egyet nem értő, jogos kritikát kifejtő és indokló polgárokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@colibri:...semmit ámerika csinált még ennél nagyobb marhaságokat is.
Eladott Ország
Ez itt a lényeg: "minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak, a magyarokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat" És így is lenne, ha az EU-s fejlesztési pénzek nem strómannoknál tűnne el, ha O1G és korrupt tolvaj cimborái ,azaz a fidesz el nem adta volna a magyar embereket rabszolgának. De remélem egyszer még felelni fog ezért, újkori történelmünk legnagyobb hazaárulója, és tolvaja! És egy hollandnak kell kiállni a magyarokért, itthon meg meglincselnék...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Sosem vagyok szolgálatban, senkinek nem vagyok kiszolgáltatva, amit teszek önszántanból, saját gondolatom szerint teszem.

Tudom, ha vitázol valakivel, a vége mindig az, hogy az illető hülye, és/vagy még súgnak is neki, hogy mit kell mondania.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...most miért vagy ideges ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ha most látnánk egymást, meggyőződhetnél róla, hogy nagyon nyugodt vagyok.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Soha senkinek nem mondta, hogy hülye ha nem volt az...miért képzelted most azt hogy rád fogom ezt mondani ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.