Judith Sargentini EP-képviselő azt mondta, a közeljövőben nem tervez Magyarországra látogatni, mert szerinte akár fizikai erőszak is érheti.

Sargentini nem tervez magyarországi utazást, "fizikai erőszaktól" tart – kemény dolgokat üzent a kormánynak

Fotó: MTI/Szecsődi Balázs

Sargentini erről a Magyar Hangnak adott interjúban beszélt.

Jelenleg nem tervezek Magyarországra menni, úgyhogy engem ez most éppen nem befolyásol. Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam.

Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet

- nyilatkozta a lapnak Sargentini.

Sargentini azt mondta, hogy minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak, a magyarokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat. Szerinte éppen ezért kötelességük védeni a polgárokat a saját kormányuk részéről tapasztalható tendenciákkal szemben is. Ezt próbálta meg elérni.

Orbán bűnbakot keres Soros emlegetésével, a magyarok ennél jobbat érdemelnek

- mondta a képviselő.

Hozzátette:

Tudomása van róla, hogy azzal vádolták meg, hogy külső forrásokból (konkrétan Sorost emlegették vele kapcsolatban) támogatták, de „ez nem igaz, ilyen nem történt”.

Judith Sargentini több dolgot is üzent a kormánynak

Például azt, hogy az EU tagság nemcsak előnyökkel, hanem azzal is jár, hogy be kell tartani az összes alapvető emberi jogot.

A demokráciában nem a győztes visz mindent. A magyar kormány téved abban, hogy az emberi jogok egy csoport jogai csupán

- mondta.

Sargentini csalódott, hogy megakadt a Magyarország elleni eljárás

Sargentini csalódott amiatt, mert nem halad a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás, amit a jelentésének elfogadása alapozott meg.

Úgy tűnik, hogy az osztrák elnökség vonakodott a további lépések megtételétől, inkább továbbadták a számukra kínos kérdést a románoknak. Onnan még nem hallottam konkrét intézkedésekről. Közben az Európai Néppárt is csendben maradt a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban. Az Európai Parlament kétharmada nagyon egyértelmű jelzést küldött a tanácsnak: fel kell lépni a magyar demokrácia eróziójával szemben.

Hozzátette:

A magyar polgárok megérdemlik a jó kormányzást

Az európai értékek magyarországi állapotát vizsgáló Sargentini-jelentést tavaly szeptemberben, közel hetven százalékos többséggel hagyta jóvá az Európai Parlament.

Forrás: Magyar Hang, Index, 24.hu, 444.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 11:43

Sargentininek nincs miért szégyenkeznie. Jól látja a magyarországi állapotokat, véleménye. Megítélése tárgyilagos, megalapozott.

Szégyellni valója annak a magyar miniszterelnöknek van, aki megalomán vágyai beteljesülése érdekében, átmossa hívei agyát, hozsannázó zombivá téve őket.
Másrészt semmibe veszi és megalázza a vele egyet nem értő, jogos kritikát kifejtő és indokló polgárokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Nem jó a patkányirtó szer, amit használnak.
Csizmás Kond
Szégyellje magát egy európai képviselő aki a hozzánemértésével emberek haragját vonja magára úgy, hogy rettegnie kell a fizikai erőszaktól. Az ilyen nem képvisel hanem uszít és haragot gyűlöletet kelt amiért nem volna amit egy unió parlamentjében keressen.
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 11:43

Sargentininek nincs miért szégyenkeznie. Jól látja a magyarországi állapotokat, véleménye. Megítélése tárgyilagos, megalapozott.

Szégyellni valója annak a magyar miniszterelnöknek van, aki megalomán vágyai beteljesülése érdekében, átmossa hívei agyát, hozsannázó zombivá téve őket.
Másrészt semmibe veszi és megalázza a vele egyet nem értő, jogos kritikát kifejtő és indokló polgárokat.
Csizmás Kond
@Sziszifusz: Az aki még az ország nyelvét sem beszéli honnan a lószarból tájékozódhatott vajon a magyar emberek akaratáról...hacsak nem a nájdermüllerféle padtársai tollbamondásaiból..
...
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 14:48

Nem tudok franciául még sok Verne művet olvastam, és megértettem. Nem tudok angolul mégis több Shakespeare darabot láttam és megértettem. Szerinted ez, hogy lehetséges ?
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ...gondolom neked nem nájdermüller fordított...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az EU szervezeteiben hivatásos fordítók dolgoznak, ők fordítanak minden nyelven.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...de most miről is vitázunk ?
SystemError
@Sziszifusz: Hagyd csak, a szokásos, hogy próbálja elterelni a konkrét ügyekről a felszínes személyeskedésel.. Lassan ott tart a fidesz közerkölcs, higy ellop ezermilliárdokat és, ha rákérdeznek, hogy honnan van, akkor majd valami kidobók összeverik az ep képviselőket.. Ja és persze Csizmási fidesz gerinc retorika az mindig egyírányú. Ternészetesen ők értik és bele us ugathatnak mindenbe.
olivér
@Sziszifusz: Hány olyan esetre emlékszel,amikor magyar jobboldali képviselők estek neki az Europa Parlamentben a saját hazájuknak,"véres" megtorlásra téve ajánlatokat-ötleteket .Innentől az ilyen toprongy emberre normális hazánkfia nem lehet kíváncsi!Ezek nyíltan vállalják,hogy más érdekeket képviselnek!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 15:28

Nem vitázunk, csak azt válaszoltam, hogy vannak hivatásos fordítók, nem pedig " nájdermüller fordított..." Sargentininek. Persze, ha Niedermüller fordítana, azt is el lehetne fogadni, mert ő angolul és németül is beszél.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..arról volt nagybaszó, hogy ha ez a szargentinonéni nem tud magyarul hogy a pichába tudott a jelentéséhez Magyarországon anyagot gyűjteni...most teccikérteni ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Minden írott anyagnak nyoma van, a magyar és az EU anyagokból mindenki okosodhat. Mi is minden ország, minden témájáról tudhatunk, ha akarunk. Ez most új?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Nem új csak mivel ismét előhozták mi ismét megvitatjuk...és mondom amit az a liba írt azt nem Magyarországon az emberektől gyűjtötte...a többi t mellé lehet képzelni.
vacsi
Ő a migránsokat (arabok, négerek) szereti. Ne is jöjjön ide, itt nem szeretjük - bár senki nem venné a fáradtságot, hogy bántsa.
Rockxy
hát jobban jár, ha nem jön ide, mer a szél berni is börtönben ül április óta
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az embereket kellett volna egyenként megszólítania, a hírekből tudsz te is mindenről, amihez hozzá is tudsz olvasni, ha akarsz. Nem mondhatod komolyan, hogy Sargentini minden sokadik embert megkérdezhetett volna. Hivatásával jár, hogy több helyről, több hírből tud tájékozódni.
A képviselőktől is kap értesítéseket, ami természetes. Az ország és az emberek érdekében dolgozó képviselők a mi védelmünkben szólalnak meg, írnak jelentéseket. Nem Orbán védelmére tesznek esküt.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Szerintem nem egy euparlamentáris képviselő kéne beadványokat szavaztasson meg a törvény betartására, hanem nyilt és érthető törvények kellene legyenek...mert ez a hisztike a jőgállamba kapaszkodott bele, holott csak annyit tudott összevakarni, hogy itt nem tartják be a jogállamiságot de nem tudta meg magyarázni hogy az mi és hogy kéne betartani, hogy neki vagy akik megszavazták és persze azoknak is akik nem szavazták meg tetszedjen...mert az ami le van írva hogy egy jogállam kell legyen olyan Magyarország is van ...tehát ha így vesszük akkor néhány képviselő kény kedvére vannak kiszolgáltatva a tagországok...ma ez nem tetszik néhánynak holnap más de mindenki által elfogadott törvény nincs...és ez baj.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem tudom, ki az a hisztike, jobb, ha nevet írsz.
Olvastad a teljes szöveget, egyébként te hol élsz, hiszen a jelentés minden mondatával egyet lehet érteni.
tudode
Nagy szolgálatot tett a JELENTÉS ELKÉSZÍTÉSÉVEL, annak minden mondanivalója igaz!
.
Sajnos az EP-ben is a FRAKCIÓ létszám számít, miközben a FÉLELEMKELTÉSTŐL megfullad az ország, ember embernek farkasa lett!
.
kopacsijanos
Még az is lehet hogy a saját ágyadban ölnek meg!!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ez a szőkepicsa, aki a jelentést írta...és ismételten fentartom, hogy úgy írjon valaki jelentést hogy az mindenkinek tetszedjen ne csak egyeseknek...mert így nem csinált egyebet mint az ellenzékieknek kedvezett úgy, hogy az a többieknek ismét nem fog tetszeni.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Volt már olyan az életben?
Igazad van, mert nálunk csak úgy írnak meg egy jelentést, ha az mindenkinek tetszik, sőt egy törvényt is csak akkor fogadnak el nálunk, ha az mindenkinek a tetszését elnyerte.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Egyébként, ki az a "szőke picsa"?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...rossz a látásod ...vagy te is szőke vagy ?
A törvény az törvény. azt nem azért írják, hogy tetszedjen. A jelentés pedig olyan kéne legyen amit ő személyesen tapasztalt és nem az amit neki a fülébe súgnak.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nincs olyan jelentés, ami mindenkinek tetszik, sajnos nem vagyok szőke.
Aki Én
@Csizmás Kond: Szégyellje magát egy miniszterelnök aki a hozzánemértésével emberek haragját vonja magára úgy, hogy rettegnie kell a fizikai erőszaktól. Az ilyen nem képvisel hanem uszít és haragot gyűlöletet kelt amiért nem volna amit egy ország parlamentjében keressen.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...:)...nem hiszem...:)
és jelentés...te tudnál a kínai népről jelentést írni ?
Aki Én
@Csizmás Kond: 17:25
Ezt komolyan leírtad?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem a szakmám, de, ha egy olyan parlamentben dolgoznék, aminek Kína is mi is a tagjai vagyunk, és az volna a dolgom, hogy írjam meg, biztosan meg tudnám írni. Hiszen ahhoz is minden tudnivaló ott volna.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...és nem kellene ahhoz kollints valamit a kínai nyelvhez ?...vagy azt írnád amit más mondana mert nem tudnál személyesen érdeklődni ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Vannak tolmácsok mindenhol, minden nyelven.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...vannak...de ahogy látom szőkék is...
nem tudom mennyire vagy magadnál de a jelentés szargentini nem tolmácsok segítségével írta...hanem mint mondta saját személyes tapasztalatai vezérelték...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nagyon sajnálom, de most már ki kell lépnek a PC-ből, ma már nem tudok a többi hsz.-re válaszolni.
Aki Én
@olivér: orbanekon kivul senki nem esik sajat hazajanak. Tudatosan felremagyarazzatok, pedig csak orbanekat tamadjak a tarsadalom erdekeben. egyebkent orban ellenzekben folyamatosan kampanyolt a kozerdek es az orszag ellen. Csak egy pelda, de te is talalhatsz ha szandekod van ra.
merce.hu/2018/09/12/orban-2006-ban-meg-az-eu-s-penzek-elzarasat-szorgalmazta-a-hazug-es-csalo-magyar-kormany-miatt/
Papuska1
Igencsak mellé trafált a képviselő asszony. Nem az az oldal verekszik, fenyegetőzik, balhézik. Bár sokan beszólnának neki, de fizikai fenyegetést csak a baloldali provokátorok jelentenének rá. Lehet, hogy erre is gondolt?
olivér
@Aki Én: a büdös anyját erről nem is tudtam,ez komolyan szíven ütött,de tényleg.Ez is csak hatalomra pályázik, mint emezek?Az ítéleted nem objektív persze most sem,de nem bánom,kösz,hogy tájékoztattál !
Csizmás Kond
@colibri:...semmit ámerika csinált még ennél nagyobb marhaságokat is.
Eladott Ország
Ez itt a lényeg: "minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak, a magyarokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat" És így is lenne, ha az EU-s fejlesztési pénzek nem strómannoknál tűnne el, ha O1G és korrupt tolvaj cimborái ,azaz a fidesz el nem adta volna a magyar embereket rabszolgának. De remélem egyszer még felelni fog ezért, újkori történelmünk legnagyobb hazaárulója, és tolvaja! És egy hollandnak kell kiállni a magyarokért, itthon meg meglincselnék...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Sosem vagyok szolgálatban, senkinek nem vagyok kiszolgáltatva, amit teszek önszántanból, saját gondolatom szerint teszem.

Tudom, ha vitázol valakivel, a vége mindig az, hogy az illető hülye, és/vagy még súgnak is neki, hogy mit kell mondania.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...most miért vagy ideges ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ha most látnánk egymást, meggyőződhetnél róla, hogy nagyon nyugodt vagyok.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Soha senkinek nem mondta, hogy hülye ha nem volt az...miért képzelted most azt hogy rád fogom ezt mondani ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.