M. Richárdot péntek reggel vezetőszáron vitték az ügyét tárgyaló bíróságra. Az ügyész 7 év 2 hónap börtönt kért M. Richárdra. A Dózsa György úti balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre két év fogházat kért, három év próbaidőre felfüggesztve.

  "Sajnálom az elhunytakat és a sértetteket" – Elkezdődött M. Richárd pere

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. MTI/Kovács Tamás

A 24.hu azt írja, péntek reggel az előkészítő üléssel megkezdődött a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárd pere.

A tárgyaláson ott volt a tragédiában elhunyt egyetemista fiú édesapja és testvére is.

Az apa, Molnár József úgy fogalmazott,

remélem, jó sokáig rács mögött marad. Biztos vagyok abban, hogy nem fogja elfogadni azt a büntetést, amit az ügyész felajánl majd neki

Tavaly december elején emeltek vádat a Dózsa György úti, két ember halálával végződő közlekedési baleset ügyében.

A baleset mindkét sofőrje ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra az ügyészség. Most pénteken kezdődött meg a baleset tárgyalása, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az első rendű vádlott M. Richárd egy korábbi, testi sértéses ügyét is összevonták a halálos kimenetelű Dózsa György úti baleset tárgyalásával. 

Az életed nem ér annyit, mint a fényezés ezen a kocsin

- kiabálták M. Richárdék egy biciklisre még 2015-ben.

7 év 2 hónapot kértek rá

Az ügyész 7 év 2 börtönt kért M. Richárdra, a balesetben érintett másik sofőrre, N. Józsefre pedig két év fogházat, azt három év próbaidőre felfüggesztve.

A tárgyaláson megszólalt M. Richárd is, egy kerékpárossal szembeni garázdaságáról nyilatkozott.

A garázdaság és a testi sértésben lévő vádiratot elfogadta, azt mondta, indulatos volt, és valóban bántalmazta a sértettet. A közúti veszélyeztetést viszont nem fogadta el.

A Dózsa György úti balesettel kapcsolatban azt állította,

Őszintén sajnálom az elhunytakat és a sértetteket. Semmilyen szándékosság nem volt bennem.

A vádiratban lévő dolgokkal teljesen egyetértek, de azzal nem, hogy direkt gyorsítottam volna a baleset előtt.

A másik sofőr nem ismerte be bűnösségét, ügyvédje pedig védence felmentését kérte, miután egyetértett a vádiratban foglaltakkal, a jogi minősítést azonban nem fogadta el.

M. Richárd védője arról beszélt, hogy védence szívbeteg és a fogvatartása komoly kihatással lehet a betegségére is, kórházi kezelésre szorul, és bármikor bekövetkezhet a tragédia, ezért kérte a szabadlábra helyezési kérelmét.

Végig együttműködtem a hatósággal, de most életmentő műtétre van szükségem

– mondta M. Richárd.

A szabadlábra helyezési indítványt a bíró elutasította, mivel ezzel kapcsolatban már született egy nem végleges bírósági döntés, amit még nem bíráltak el másodfokon.

M. Richárd pere április 15-én folytatódik.

Forrás: 444.hu, 24.hu, HVG, Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.