A Tesco nem számít munkahelyek megszűnésére annak kapcsán, hogy kilenc áruházban bezárják a műszaki osztályt és helyükre a MediaMarkt elektronikai áruházlánc által kialakított árusítóhelyek kerülnek.

„Nem számítunk munkahelyek megszűnésére a kooperáció kapcsán” – közölte a Magyar Idők megkeresésére a Tesco Globál Áruházak Zrt. azzal kapcsolatban, hogy pénteken a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azt közölte:

nem jár káros versenyhatásokkal a MediaMarkt irányításszerzése egyes Tesco-áruházak elektronikai üzletága felett.

Ez azt jelenti, hogy a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. a jövőben kilenc helyszínen (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltethet eladótéren belül kialakított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-áruházakban.

Fontos bejelentést tett a magyar Tesco

A multinacionális cég úgy fogalmazott: örülnek, hogy a GVH jóváhagyta a partnerségi együttműködést, mert ez lehetővé teszi számukra, hogy a MediaMarkttal közösen a vásárlóknak szélesebb, megfizethető árú, minőségi elektronikai eszközkínálatot biztosítsanak. Azt azonban nem árulta el a Tesco, hogy az üzleteken belül más cég által kialakított árusítóhelyek mekkora területcsökkenéssel járnak számukra, holott a fúzióval értelemszerűen szűkül a legnagyobb piaci szereplő részesedése a műszaki fogyasztási eszközök kereskedelmében.

Szakszervezeti körökből a Magyar Idők úgy értesült,

a kínálat szűkítését a munkaerőhiány idézte elő, mivel a műszaki eszközök értékesítéséhez szakképzettség szükséges, márpedig a kiskereskedelemben a képzett eladókból van a legnagyobb hiány.

A láncnál az utóbbi időben egyre szűkült ez a termékkínálat, ám azokban az üzletekben, ahol még külön műszaki osztály üzemel, megszűnik az ott dolgozók aktuális megbízatása.

A napilap megkérdezte a céget a győri irodaközpontban sztrájkhelyzetet hirdető 40 munkatárs esetéről is. Azt írták, decemberben tájékoztatták arról a kollégákat, hogy több száz új specialista pozíciót hoznak létre a Budapesten felálló közép-európai üzleti szolgáltatóközpontban.

Minden győri érintettnek felajánlották, hogy az új központban vagy a vállalat egyéb területein helyezkedjenek el.

Emellett a párbeszéd folyamatos a dolgozókkal, és a lehetőségekhez képest minden támogatást megadnak nekik. A Tescónál minden technikai háttér és emberi erőforrás adott ahhoz, hogy a fizetések utalása továbbra is időben megtörténjen – szögezték le.

A Magyar Időket több dolgozó arról tájékoztatta, a tescósok szolidaritásukat fejezték ki a győri bérszámfejtők felé, akik eleddig a javadalmazásuk technikai lebonyolításáért feleltek. Információik szerint jelenleg azt szervezi a multivállalat, hogy

16 ezer munkavállalójuk megkapja a pénzét februárban is, ha nem sikerül megegyezniük a sztrájkolókkal.

Cikk- és címlapkép: AFP

(Magyar Idők)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Épp itt volt az ideje már
T-otálisan
E-lbaszott
S-ok
c-ucc
O-lcsón
Helyett valami minőséget is rittyenteni.
Ha belegondolok hogy ehhez kellet majd 20 év,akkor a ködös albonban sem az eszükért lesznek szatócsok a népek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A Tesco enblokk lement mint a ,,Samu nadrágja,, nem csak a műszaki osztály !!!
kamazuka
Épp itt volt az ideje már
T-otálisan
E-lbaszott
S-ok
c-ucc
O-lcsón
Helyett valami minőséget is rittyenteni.
Ha belegondolok hogy ehhez kellet majd 20 év,akkor a ködös albonban sem az eszükért lesznek szatócsok a népek.
Donáld Tramp
Kevés az a kilenc, Komlón sincs már műszaki részleg !
Rockxy
Kéne egy új szlogen.
"Teszkó, mert hülye vagyok!"
Eladott Ország
Javasolom, hogy Mészáros mangalicaszerelő vásárolja fel a Tescót. Öröm lesz élni egy országban, ahol Mészáros gondoskodik mindenről, a kiskereskedelemtől az infrastrukturális beruházásokon át a médiáig, ja és természetesen már nem a balkáni, hanem bangladesi bérezéssel.
Flashianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.