Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök vasárnap brazil kollégájának, Jair Bolsonarónak a dél-amerikai államban bekövetkezett gátszakadás miatt, amelynek sok áldozata van.

A Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban Áder János azt írta: mély megrendüléssel értesült a Brazília délkeleti részét sújtó, sok emberéletet követelő és nagy károkat okozó zagykatasztrófáról, amelyben több százan eltűntek.

A tragédia híre megrázta Magyarországot, mely 2010-ben maga is hasonló csapást volt kénytelen elszenvedni – írta az államfő a kolontári vörösiszap-katasztrófára utalva.

Áder János honfitársai és a maga nevében őszinte részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket vagy hozzátartozóikat veszítették el a pusztító iszapáradatban, a sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánt.

Tudatta azt is, hogy a helyreállítási munkálatokban szükség esetén Magyarország kész közreműködni.

Brazília Minas Gerais államában pénteken omlott le a Vale SA bányavállalat zagytározónak fala. Hivatalosan eddig 34 ember holttestét találták meg, 23-an kórházba kerültek, de még több száz áldozat heverhet az iszapáradat alatt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gondolom ott is olyan gondosan jart el az allami szerv a zagytarozo ellenorzesenel mint nalunk.
A fideSSes hatosagok 1 hettel a tragedia elott meg rendben talaltak mindent. Aztan BUMM.
Persze probaljak a szart masra kenni, ahogy szoktak.
adernek inkabb a magyar aldozatok hozzatartozoitol kellene bocsanatot kerni, es folyositanai az adomanyokbol osszegyult tobb mint 2 milliard forintot, amit a fideSS bevedett, es azota se tudni hova lett a penz.
Lepényleső
Tragédia,-margójára.
(Olybá tűnik,mint akik Brazíliát a "visszavonulásuk" helyszíneként kezelik?
Déja vu? Ahogy valaha Argentínába a birodalom "krémje" érkezik?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.