Elfogadhatatlan az antiszemitizmus bátorítása Európában, így Magyarországon is – hangsúlyozta a Fidesz az MTI-hez a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából, vasárnap eljuttatott közleményében.

Holokauszt-emléknap – Fidesz: elfogadhatatlan az antiszemitizmus bátorítása

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Azt írták: egyetlen nemzedék sem felejtheti a holokausztot, amely a 20. században több millió ember, köztük több százezer magyar megsemmisítéséhez vezetett. Úgy fogalmaztak: "A szabadjára engedett antiszemitizmus terrort, népirtást, és totális háborút hozott Európára és a világra."

A kormánypárt arra hívta fel a figyelmet: a világ azt hitte, hogy ez nem ismétlődhet meg, most mégis sok zsidó ember újra félelemben él Nyugat-Európában, mert "a tömeges bevándorlással együtt az antiszemitizmust is rászabadították a kontinensre".

A Fidesz szerint történelmi bűnt követnek el, akik antiszemita bevándorlók tömegeit engedik Európába és azok a magyar ellenzéki pártok is, amelyek a hatalom reményében képesek "összeborulni" az antiszemita, szélsőséges politikai erőkkel.

Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a hatmillió, túlnyomórészt zsidó áldozatot követelő náci tömeggyilkosságok történetét.

MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
A fidesznek lófasz a seggébe.
A magyarellenességet azt persze lehet bátorítani minden oldalról.
kopacsijanos
Azzal hogy az eu a muzulmánokat hívja be végre hajtja a második holokausztját!!Nem csak a zsidok lesznek kiírtva mert a muzuzlmán vallás pontossan olyan mint a hitler eszme mindenki felett álnak!! Az a cél hogy a rabszolgáik legyünk vagy a házi állatjuk akit akkor ölnek meg amikor csak akarnak! Ilyen egy eszmét akar idehozni a soros nyit társadalma!! Egyenlőek a mocskos hitlrrel!!!
CsipkeRózsa
Nem a bátorítás az elfogadhatatlan, inkább az antiszemitizmus. És mégis ki bátorítja?
arcmás
Az antiszemitizmus egyfajta kirekesztés, üldözés.
Orbán, kirekeszti a magyarok háromnegyedét, és üldözi a felét.
Akkor most vonatkoztassunk el a szó alapjelentésétől, és gondoljuk újra.
Orbán, te antiszemita-e vagy?
arcmás
Az ilyen rendezvények, színház.

A populizmus lényege, hogy megfogalmazzák, és felcímkézik az elégedetlen emberek ki nem mondott kérdéseit, és egyből válaszolnak is rá.
Vagyis az elégedetlen ember nem tudja megfogalmazni - még önmaga számára sem a probléma okát -, ezért fel sem tudja tenni a jó kérdést. De a populisták segítenek ebben.
Persze nem az a probléma fő oka, amit a populisták szajkóznak, de általánosságban a hétköznapi embernek ennyi is elég.
Ez kicsit hasonlít arra, amire ő gondolna, ha szánna időt a gondolkodásra, és ezért úgy gondolja, hogy ez az ő gondolata.
Azonban, mások által irányítottan gondolkodik, vagyis mások gondolkodnak helyette, és ezzel irányítják őt.
A baj, hogy ez a fajta ezt nem veszi észre.
A legfőbb bizonyíték, Amerika.
Elképesztő, hogy Trumpot, egy bolondot elnöknek választották.
Aszem ezzel kezdődött el a világvége.

MOST MÁR ÉL ANNYI HÜLYE A FÖLDÖN, HOGY ELPUSZTÍTSÁK AZ EGÉSZ VILÁGOT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.