Ki fogja ezt majd eldönteni? Ki lesz a halálosztó? Az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a modern gyógyszeres kezelésekből, ha a kormány is rábólint arra a rendeletre, amelynek tervezete nemrég jelent meg az EMMI honlapján. A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint. Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.

Forrás: hitelforum.hu
Feltöltő: görbetükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már csak egy lépés és azt is kiválasztják ki, kivel csinálhat gyermeket, ÜDVÖZLET A ,,SZÉP ÚJ VILÁGBAN,, !!!
Hogy dögöljön meg minden tetves fütyiszes lehetőleg rákban gyógyszer nélkül !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Már csak egy lépés és azt is kiválasztják ki, kivel csinálhat gyermeket, ÜDVÖZLET A ,,SZÉP ÚJ VILÁGBAN,, !!!
Hogy dögöljön meg minden tetves fütyiszes lehetőleg rákban gyógyszer nélkül !!!
namihami
A leendő beteg pedig dönthet arról, hogy a nemjáró ellátást fizeti-e?.
Vagy a semmit fizetni azért mégiscsak kötelező marad?
karma1
@namihami: Mivel mar nem letezik "tarsadalombiztositas", mint olyan, akkor most mire is szamitunk? Az lenne a legjobb valoban, ha az emberek - akik megtehetik - nem fizetnenek TB hozzajarulast.
Minek, ha megbetegedesukkor nem szamithatnak teljes ellatasra?
Es igen, bennem is ez volt a legelso felmerulo kerdes: KI FOGJA ELDONTENI a kerdest, ki milyen alapon NE kapjon megfelelo , szemelyre szabott kezelest?
Es egy masik resze a humanitarius kerdesnek: mindezt KI FOGJA KOZOLNI A RASZORULOVAL, ill. A CSALADJAVAL?
Nessy
Ezek után, ha már a passzív eutanáziát bevezetik, igazán megszavazhatnák már a "kegyes halált" is! Többet segítenének némelyik "halálra ítélten", legalább eldönthetné, hogy vállalja e fájdalmas véget!
solidedge
Kedves kormány. Elmentek az anyátokba a stadionjaitokkal együtt!
namihami
@karma1: Majd kap egy stencilezett levelet, alul az Orbán gumibélyegzős aláírásával, hogy nem jogosult az ellátásra.
Panaszra mehet a levél alábélyegzettjéhez. Oda úgyse engedik, mert a Cinege, a stadion környéke vagy ahol éppen van, az úgyis lezárt, műveleti terület. A TEK-nek régóta csak az a feladata, hogy hermetikusan elzárja a "" zemberek"" elől.
csipetke
Az RTL Házonkívül c.műsorában megpróbáltak hasi ultrahangra időpontot kérni több pesti,és vidéki kórházban.Volt,ahol előjegyzést vettek csak fel,mert nem volt orvos,aki végezte volna,ha lesz orvos,értesítik a betegeket,és majd akkor kapnak időpontot,de a legtöbb helyen július-augusztusra volt hely.Ha a betegnek esetleg valamilyen agresszív daganata van,ezalatt meg is hal.Ha valaki nem tudja megfizetni a magánrendelést,csak imádkozhat,nehogy megbetegedjen.Ez ám a keresztény kormány! Meggyőződésem,hogyha valakinek ártasz,többszörösen visszakapod.Ez a kormány embereket irt,vagy hagy meghalni.Remélem,mindenki megkapja,ami jár neki,odafönt a döntéshozóknál is...
csipetke
@csipetke: Ja,és itt akarnak 1-2 milliárdot spórolni?Miért nem a tehetségtelen csámpáslábú focistáknál kezdik a spórolást,vagy nem kéne 9 külföldi focicsapatot támogatni.Ezekből a dolgokból is látszik,hogy nagy a baj orbán fejében.
Nessy
Itt arról van szó, hogy ezt a költségkeretet csökkentik. Tehát lehet, hogy egy adott beteg esetében is lenne "egészségnyereség", amikor lenne értelme a kezelésnek, lehet, hogy járna neki, de nem jut!
Őszintén sajnálom azokat, akiknek dönteniük kell, hogy kit ítélnek "halálra" idő előtt. Az a dühítő, hogy ugyanakkor a kormány agymacskáíra, a határon túliakra, a kormány propagandára költenek milliárdokat!
karma1
@csipetke: Hmmmm.. By Bodocs Tibor: "Halal ellen nincs orvossag!" (mondja a patikaban az egyik sorbaallo az oreg nenikenek...)
Nehogy azt higgye kasler vagy barmelyik vadbarom, hogy o majd elkeruli a sorsat, es 99 evesen reggelizes kozben fordul le a szekrol, vagy eppen egyik reggel nem kel fel az almabol...
Nem mindenki erdemli ki ezt a gyors es szenvedes nelkuli halalt...
arcmás
Már megint magyar embert ölnek.
Ehhez értenek ezek.
MINDIG VAN REMÉNY!

Van pár képességem - onnan tudom.
Pl. csak azért nem lettem reiki nagymester (grandmaster flash), mert közben rájöttem, hogy ez sátáni cucc.
Mindenesetre testközelből megtapasztaltam Sátán erejét - legalábbis a gyógyítás tekintetében.
Gyógyított rákot, porckorongsérvet, űzött ki szellemeket lakásból, űzött ki kopogószellemet, támasztott fel halottat...
Na itt dobtam be a törülközőt!
Ne támasszál már fel halottat, baszd meg, mert az olyan természetellenes.
Mentek mind a picsába sátánista buzik !!!

Képzeld, meg tudnálak gyógyítani az összes nyavalyádból, de Sátán segítségével nem akarom.
Vágod!?

Ezt a képességemet ugyan elvesztettem, de van még pár...
karma1
Retkerkormu kasler is jobban jarna, hogyha kezeltetne a jobb fule elott levo melanomajat - eleg ronda...
Nadehat nem latott o meg eleg embert, akiket pillanatok alatt vitt el egy borrak? En igen! Es kb. egy ekkora nagysagu! Hat o tudja... Remelem, olvassa eleget a Tizparancsolatot, - na, az majd megsegiti ot is, mert hiszen a halalos betegsegek 80 %-a gyogyithato a Tizparancsolattal... Hat rajta!
arcmás
Mik a megmaradt képességeim?
Szerintem nem akarod tudni - ezt abból gondolom, hogy én sem akarom tudni.
arcmás
Na jó, egyet elárulok: Érzem az embereket.
És fáj.
A bánat.
A szomorúság - még ha ők nevetnek is.
Az öröm? Mondvacsinált, pénznem vett, másokhoz viszonyított.
It's no good.
nevemnick
Itt az idő, válasszatok!
Száz milliárdokat a székelynek, szerbeknek, tótoknak, ukránoknak, és semmibe venni a magyarországi magyar életeket.

Rohadjanak meg azok, akik ezt a kormányt a nyakunkba ültették.
bencemacska
És mikortól lesz kötelező az eutanázia?
Lehet, hogy már kész is a ME rendelet, csak még nem szivárgott ki?
arcmás
@durbincs: Big Mike? Vagy mi a francról szöszmötöltél megint?

Olyan durván tudnék tanítani itten mindenről, hogy berosálnál.
Én tudom mi az élet értelme, te meg nem tudod.
Erre gondoltál?
arcmás
@durbincs: Vágéig megyünk a 66-os úton együtt . Harley Davidsonal?
Te fizeted a repülőjegyet.
De csak egy maradhat - végül.
Én egy geci vagyok. Csak próbáltalak figyelmeztetni.
Nem biztos, hogy mindketten célt érünk.
Desischado
Döglenének meg, de azok is, akik éltetik őket!
division
@karma1: Ez egyébként jó gondolat, ne fizessünk tb - t, hiszen úgyis magánúton gyógyulunk, már amennyiben van remény a gyógyulásra. A gond ezzel lényegében annyi lenne hogy a mi tb befizetéseinkből kezelik a többi beteget is, hiszen lehet olyan beteg is aki még alig fizetett tb - t, teszem fel nem régóta állt munkába. Olyan ez mint az adó, abból fizetik a megélhetési szülők műkörmeit is. Most mondok egy durvát (durvát?) Jó lenne ha törvényesen lenne eutanázia nálunk is, tudok olyan rákos betegekről akik már nem akarnak élni, az az egy-két hónap már mindegy nekik, csak szenvednek a kórházakban, úgy tartják őket életben mert ez az orvosok kötelezettsége. Dönthessenek arról akarják e még azt a pár hét szenvedést.
division
@arcmás: Miért lettél Anima helyett Arcmás? Le sem tagadhatnád.
kereső
Ki lesz korunk Mengeléje? Ki lesz az aki ezt felvállalja,orvosi esküje ellenére? Mert az emmi/kásler/orbán már döntött.Ők "Isten" lettek. Ezeknek menni/pusztulniuk kell!
karma1
@division: Az eutanaziat szigoru formaban en sem ellenzem, de nem indulnek erte harcba, mint aktivista, az biztos.
Valoszinu pontatlan voltam, es pongyolan fejeztem ki magam, de konkretan arra gondoltam, hogy ne a kozponti tarsadalombiztositasba hanem magan egeszsegbiztosito tarsasagokba tereljek az embereket, illetve nekik fizessek be a jarulekokat, mivel az allamtol csak kiszamithatatlan es nagyon minimalis ellatast kapnak az emberek.
Igen, van olyan, aki most kezdett el dolgozni, DE DOLGOZIK, a penzebol levonjak automatikusan az allamkasszaba, de mar mint ado, es igy egeszen mas felhasznalas ala fog esni ez a penzosszeg. Ebbol finanszirozza ez a mocskos rezsim az ukranok, romanok, vajdasagiak INGYENES ellatasat, pedig maradjunk annyiban,- ezt Te is nagyon jol tudod, legfeljebb itt nem emlited - ezek az emberek 95 %-ban egy percet sem dolgoztak Magyarorszagon, nem jarna nekik sem az ingyennyugdij, sem az ingyenes orvosi ellatas. Gyurcsany elkezdte ennek a 63-as torvenynek a reviziojat, de orbanek elfujtak a vizsgalatot, minden maradt a regiben, es Magyarorszag betart egy egyoldalu, raadasul szamara rettenetesen hatranyos szerzodest. ERRE megy el a befizetett jarulek, (most mar inkabb ado), es pont azok nem reszerulnek belole, akiknek a legnagyobb szukseguk lenne ra.
Ha maganegeszsegugyre mehetnenek a befizetesek, akkor azert sokkal tisztessegesebb lenne az egeszsegugyi szolgaltatas - hat nem egyszeru. Itt valaszthatsz eleve, alapfokon mindent megkapsz, de hosszu a varolista, mert keves az orvos, bar a muszerezettseg 21. szazadi, csak eppen nincs, aki teljesen kihasznalva mukodtesse.
karma1
@division: Meg egy: A ferjem 16. eve leukemias, cukros es liszterzekeny. 65 eves koraban behivtak Ot a korhazba, (en is bemehettem vele a doktornohoz, itt mindenkinek szabad bemenni, sot, kerik is az orvosok, hogy legyen ott "support person"), es az orvosno kijelentette kerek perec, hogy az egeszsegugyi nyilvantartasbol olyan formaban torlik, hogy nem hivjak be KOTELEZO szurovizsgalatokra, de amit a ferjem szuksegesnek lat, azokra a vizsgalatokra magatol bejelentkezhet. Mert kozolte a csaj, hogy a health system-nek nincs arra eleg penze, hogy a 65 even felulieket automatikusan a rendszerben tartson!!! Ja, es hogyha ugy erzi, hogy a rakja visszjon, akkor szoljon, mert akkor megkaphatja az ellatast, HA KERI.
Hat elegge fel volt indulva a ferjem, es nem amiatt, hogy kiesik a rendszerbol, hanem AHOGY mondta a csaj ezt, es AMIVEL indokolta! A masik dolog, hogy a ferjem - es ugy altalaban a farmerek jelenleg is, akik aktivak - iszonyu mennyisegu penzt fizettek be adoban es egeszsegbiztositasban is a kozosbe - hat ezert nem ez jarna! Iden felmondta a magan egeszsegbiztositasat is, amit mar vagy 30 eve fizetett, mert sohasem hasznalta fel semmire sem, viszont 16 eve felemelt riziko miatt ez evente 7 000 dollarba (majdnem masfel millio forintba) kerult neki. 16. eve a sajat penzebol veszi azokat az etrendkiegeszitoket, amikkel nagyon jol szinten tartja magat, es amihez egy filler tamogatast sem kap az allamtol. Az allam viszont minden lepesben megprobalja az o, es a hozza hasonlo emberek eletet, es folyamatosan emeli ezeknek a szereknek az arat is, kulonbozo adokkal megterhelve. Minden evben egy fel haz arat fizeti ki a ferjem ezekre a szerekre, de persze megeri, hiszen jo formaban van. De az allamra ilyen szempontbol merges vagyok, mert sok ertekes ember itt sem kapja meg a kello tamogatast a befizetesei aranyaban.
desiro
Most volt a Holokauszt emléknap. Ez az újkori holokauszt. Rühes, bolhás FideSS, NÁCI BŰNÖZŐK.
Dr plágium
Érdekes, majd az orvos dönt arról ki kaphat kezelést...milyen alapon? Értem én aki többet ad annak esélye van az életét meghosszabbítani.
Azt viszont nem értem, ha az orvos halálra ítélheti a beteget, akkor miért ellenzik az eutanáziát?
papa.49
@kereső: Az már meg van a bolondkasler !!!
Dr plágium
prokontra.hu/68-millio-vagy-semmi-a-6-eves-kislany-eselyt-sem-kap-a-jobbulasra/
Azért ha 80 évesen nem gyógyítanak meg szarok rájuk...
DE egy 6 éves kislánynak esélyt sem adnak! Azok akik ezt a döntést hozták hogy tudnak tükörbe nézni?
papa.49
@Dr plágium: Szoktak, de csak egy sejthalmazt látnak, és nem értik mi az !!!
Commenter
@papa.49: ez eddig is nagyjából így volt. Palliatív kezelés gyanánt csak morfiumot kaptak. Belegyógyultak a halálba.
Commenter
@karma1: ki fogja eldönteni? Az "emberminiszter" és emberei...
Commenter
@Dr plágium: ...sajnos, nem ez a 6 éves kislány az egyetlen aki nem kapott esélyt. A segítségnyújtás marad az alapítványoknak és azoknak a civileknek, akik még tudnak adni. A betegségek nem tesznek különbséget, az állam mégis különbséget tesz a betegségek között. A ritka betegségben szenvedőnek, vagy a daganatos betegnek immár esélye sincs...
papa.49
@Commenter: Ez így volt már 1965. ben is mikor Anyám meghalt rákban, morfiumot kapott..
A köznép számára nem változott a terminológia.
Commenter
@papa.49: nem tudom miért nem fogott még össze ellene az orvostársadalom, nekik, és a betegeiknek jó egy ilyen miniszter?
Ez az ember a Hippokratészi eskü minden pontját megszegte már. Árt és öl, az esküvel ellentétben.
papa.49
@Commenter: Hogy miért nem fogtak össze azt nem tudom, de gondolom sok közülük ,,haszonélvezője,, ennek a bagázsnak !!!
Commenter
@papa.49: ja persze, el is felejtettem hogy a nemzet fogorvosa már a turizmushoz is értett...
arcmás
@division: Mert nem bírom sokáig egy név alatt. Légió az igazi nevem, és sokan vagyunk...
Commenter
@papa.49: nem lájkolok, mert borzalmas ez a téma. Aki vesztett már el hozzátartozót rákban az tudja és tapasztalta ezt. A rákkutatás még mindig gyerekcipőben jár,és a ebben vezetjük sajnos a statisztikákat. A miniszter szakterülete pont az onkológia, és erre hol épül daganatos betegeknek csúcskórház? A baráti Vietnámban.
vacsi
@Commenter: Lehet, hogy a miniszternek az onkológia a szakterülete, de hogy alkalmatlan orvosnak, az biztos. Az, hogy valaki orvos, nem szakma, hanem HIVATÁS kell legyen, különben csak kókler. Egy elhivatott orvos meg egyetlen betegéről sem mond le!
division
@arcmás: Az lehet, de szerencsére nem elegen:-)
Commenter
@vacsi: sőt. annál inkább küzd érte...
division
@karma1: Ez az látod, más országokban is vannak gondok nem csak itt. Ami biztos hogy nem túl biztató a gyerekeink számára a jövő képe akármerről is nézem, és itt nem csak az egészségügyre gondolok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.