Nyomozás indult annak a férfinak ügyében, aki Jézus reinkarnációjának vallotta magát. 

Szexet és pénzt kért híveitől a zalai kuruzsló, aki újjászületett Jézusnak adta ki magát

A lap beszámolója szerint a férfi körül egy legalább 400 fős kör alakult ki tanítványokból, hívekből, gyógyulást, tanácsadást remélő emberekből. Hívei a Zalaegereszeg melletti Jánka-hegyen vagy a Nagykanizsához közeli Böhönyén vagy Budapesten találkoztak vele. Tanítványai zárt körébe ajánlás alapján kerültek újabb és újabb emberek, köztük ügyvédek, módos vállalkozók, értelmiségiek, művészek és ismert modellek is.

A férfi 50-60 fős összejöveteleken "gyógyította" a híveit és prédikált nekik, az alkalmak végén a résztvevők egyenként 8-8 ezer forintot fizettek neki készpénzben. A férfi alkalmanként beleszólt hívei anyagi ügyeibe, adománygyűjtéseket szervezett, de értékes ajándékokat is kapott: pénzt adtak neki autóra, házra is.

2018 elején végül kiderült, hogy a férfi több, a tanítványok közé tartozó fiatal (de 18 éven felüli) lánnyal ápol szeretői viszonyt, gyakran párhuzamosan. A Blikk arról írt, a férfi zsarolással és manipulációval vette rá a nőket a szexre, és hogy végül az élettársa mondta el a híveknek, hogy valójában mi történik.

Az Index azt írja, a férfi többeket lebeszélt arról, hogy orvoshoz forduljanak, gyógykezelésre menjenek, antibiotikumot szedjenek, mert szerinte az egészségügyi dolgozók a "Holdról inkarnálódtak". A férfi havonta számla nélkül feltehetően 3-4 millió forintot is összegyűjtött a csoportos "gyógyítások" révén, az adományként gyűjtött pénzt pedig nem mindig juttatta tovább, vagy többektől is pénzt kért ugyanarra.

A puritánságot hirdető férfi a hívei ajándékaiként végül két Audira és két BMW-re is szert tett, egy háromszintes villában élt egy Zalaegerszeg melletti faluban (a Ripost szerint Teskándon), de ajándékként egy balatonmáriafürdői nyaralót is kapott, valamint egy ciprusi villát is használt, amit a nevére akartak íratni.

A férfi azt állította magáról, hogy Miskolcon nőtt fel, az édesapja a lillafüredi kastélyszálló igazgatója volt, és ő már gyermekkorában tündérekkel játszott a kastélykertben, mert már akkor különleges képességei voltak. Később állítása szerint közgazdász diplomát szerzett, Zalában egy karácsonyfa-neveléssel foglalkozó vállalkozásba kezdett, és a helyi földhivatalban is dolgozott, majd 1997-ben szállta meg a Szent Szellem, felhagyott a munkájával, szétosztotta minden vagyonát és gyógyítani kezdett. Elmondása szerint tudását egy nagykanizsai gyógyítónál fedezte fel, akivel egy ideig együtt is dolgoztak. Ezekről az állításokról szintén kiderült, hogy nagy részük nem igaz.

Végül az egyik, a férfi csoportjaiba járó család tavaly augusztusban feljelentést tett ellene csalás és kuruzslás miatt, hogy visszakapják a férfinak adott pénzüket, egy másik tanítvány pedig szintén feljelentést tett, ő több millió forintot követel vissza.

Az Index úgy tudja, a zalaegerszegi rendőrség a két feljelentést egyesítette, és az ügyben nyomozás indult, eddig már több mint tíz embert hallgattak meg tanúként, de vannak, akik továbbra is kitartanak a férfi mellett.

(hvg.hu)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
m.blog.hu/va/varosikurir/image/a_beszed.jpg
Orbán is Isten reinkarnációjának tekinti magát , ki is fosztotta az országot. Ez Orbán Magyarországa, minden nap van lejjebb, de még mindig nem unjuk. És miközben majd a pálinkával szétcsapatott pacalt tolja befele az összkomfortos szaunában izzadva, vagy a medence szélére kikönyökölve, szarrá röhögheti magát, hogy van egy ennyire kretén nép, amelyiket ilyen remekül sikerült beletaszajtani a szellemi nyomorba és a lelki sivatagba, akinek a hátán ilyen remekül sikerült fát vágnia, hogy hamarosan azt is megköszöni, hogy kilopta alóla az országot. vilagnezet.blog.hu/media/image/szent%20ovi.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Ennyi idiótát? akarom mondani fidiótát. "Tanítványai zárt körébe ajánlás alapján kerültek újabb és újabb emberek, köztük ügyvédek, módos vállalkozók, értelmiségiek, művészek és ismert modellek is."
Sok meg vezetett ember, nem számít mennyit szívnak, a zorbán azt mondta ez jó nekünk és vidáman tapsikolnak örömükben.
Aki ilyen birka az megérdemli a sorsát.
A lebutított nemzet benyalja a NÁCI PROPAGANDÁT.
Kristaal
Basszus! Itt zajlott mellettünk, vagyis felettünk. A Zalaegerszegi Jánka hegy alatt lakom. Hegyalja út. Micsoda szeánszok, sex szeánszok folytak itt felettünk. Csak ámulok.
Kristaal
Mondjuk vannak néha nagy dínom-dánom zajok. Viszont ott a Gyuri csárda is. Lehet, hogy nem mindig a Gyuri csárdából jött a zaj?
nezelodo
Hehehe... Ennyi hiszékeny hülyét hol talált? De nézzük a jó oldalát, ez a "gyógyító" pénzgyűjtő "próféta" legalább nem látszik homokosnak... Az ellene lefolytatandó eljárásból viszont kitűnik, hogy alighanem a Gazsi Felház konkurenciája lehet.
papa.49
@nezelodo: Végül is csak 2 ,,p,, betűs szó amit szeretet a pinát, meg a pénzt, és míg lószar van veréb is leszz ))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.