Azt ígéri a kormány, hogy végül jobban járnak a teátrumok, mint a korábbi rendszerrel.

Az eddigi támogatásoknál magasabb összeget kapnak a fővárosi fenntartású színházak, a korábban megszüntetett TAO-támogatások helyett – ezt Gulyás Gergely jelentette be.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a 2017-es 2,6, a tavalyi 3,3 milliárd forint után várhatóan 3,5 milliárd forint, fix összegű előadóművészeti támogatást kapnak a színházak. A támogatások elosztásáról Tarlós István dönt majd. A pénzt a fővárosi fenntartású 11 színház között osztják majd szét.

Magasabb állami támogatást ígér a kormány a fővárosi színházaknak a TAO-pénzek helyett

Fotó: MTI

A budapesti városházán tartott sajtótájékoztatón Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, a Vígszínház igazgatója mellett, Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, a fővárosi Örkény István Színház igazgatója és Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színész, a budapesti József Attila Színház igazgatója is ott volt. 

(ATV)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
persze a szolgálat alapján pofára osztva! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
persze a szolgálat alapján pofára osztva! =))
Nessy
Amelyek meg nem Fővárosi fenntartásúak, azok így jártak.
Commenter
A képen Mácsai Pál és Nemcsák Károly. Előbbi az Örkény utóbbi a József Attila színház igazgatója. Nem kérdés, hogy melyik színház fog több pénzt kapni.
kereső
Ez a kormány igérni mindig is tudott.Aztán az igéretet kapó legtöbbször felébred és rájön ,hogy bilibe lóg a keze. Kivéve ez alól az aranylábúakat.Ott nincs igéret, ott csak pénzeső van.Meg a határon túl.
papa.49
@Commenter: A legtöbbet a Vágási Feri )))))))))))))))))))
CsipkeRózsa
Mi lesz a függetlenek és a magánszínházak sorsa?
Commenter
@CsipkeRózsa: Bezárnak. Az Átrium már most ott tart.
Commenter
@papa.49: ja. jó szomszédja a csutinak.
papa.49
@Commenter: Meg a ,,danászó,, társa Székesfehérváron !!!
Commenter
@papa.49: mindettől függetlenül azok a művészek, akik ezt a kurzust kiszolgálják a saját munkásságukat nullázzák le. Érdekes, csak nagyon kevesek nem vették át eddig a magas állami kitüntetést.
cikicakk55
Na az ilyen kezdetű hírekből van elegem:" Magasabb jövedelmet ígér az Állam" Magasabb adókedvezmény ígér az Állam" " Olcsóbban étkezhetnek a gyerekek a nyári szünetben, ígéri az Állam" "Kedvezőbb nyugdíjakkal rukkol elő a kormány,ígéri az Állam" Én az ilyen hírek helyett szívesebben olvasnám azt,hogy Még az idén tavasszal lemond az egész Fidesz kormány,vissza adják a lenyúlt pénzeket, megnevezik a titkos bankokat ahol a dollármilliárdok pihennek,Orbán Viktor Önként és dalolva vonul be Vácra az életfogytiglan tartó büntetésére. Viszi magával az egész Holdudvart. Unokáit,akik nem tehetnek a papa mocskos dolgairól,majd a következő kormány valamelyik Teréz Anyája felneveli.Persze,tudom,hogy ez csak egy álom,de amit előtte írtam,az is mind csak álom és ígéret marad,mivel ígéretnek is van írva.
tudode
Azért az leszögezhető lenne, ha nem ez a KI TUDJA MILYEN kormányra bízták volna, na jó, a választók 1/4-e az állam MŰKÖDTETÉSÉT, tagállamként a HATÁSKÖRÉBEN lévő feladatok ellátása kutya kötelessége lenne többek között a KULTÚRÁHOZ tartozó színházak bizonyos szorzó alapján való finanszírozása!
.
A TÁRSASÁGI ADÓ valójában a DIVATBA JÖTT, törvényesített korrupció melegágya!
.
Például mennyi TÁRSASÁGI ADÓT fizetnek be a MARKUKAT nyújtogató vállalkozások ahhoz, hogy
.
---- Évi négymillió forint közpénzbe kerül egy felcsúti akadémista
.
www.origo.hu/gazdasag/20150831-felcsut-utanpotlas-puskas-akademia-labdarugas-taotamogatas-kozpenz.html
.
És ezen kívül még TÁRSASÁGI ADÓT illetően is
.
----- Itt a lista, mire költi Felcsút a döbbenetes összegű taopénzt
.
adozona.hu/tarsasagi_ado_innovacios_jarulek/Itt_a_lista_mire_kolti_Felcsut_a_dobbenetes_YCNRU2
.
Őrült ötlet volt Felcsúton kültérre a Makovecz stílusú stadion építése, amelynek a FA SZERKEZETÉT három évente le kell kezelni őrült összegekért. Ahhoz képest, hogy falvak népesednek el, ez a RONGYRÁZDA halálos vétek!

.
Commenter
@cikicakk55: unokái Braziliában fognak felnőni...
human
Ha már Mácsai Pál, akkor Dicsőséges nagyurak (gyönyörű előadás)
youtu.be/5UxjWISWslg
human
Na még egyet
József Attila: Thomas Mann üdvözlése - Mácsai Pál
www.youtube.com/watch?v=YW6I3axGAoo
RonaGyuri
A derék (jól)Vágási Ferike fellégezhet

nyilatkozata nem csak nem egyértelmű, de árulkodó is

Mottó:

„Aki nem lép egyszerre,
nem kap rétes estére”

Mint ismert ártunk és qurmányunk megszüntette a TAO-t, legalább is (többek között) a budapesti színházak nem kaphatnak belőle. Alig titkolt indok az, hogy olyanok is kaphattak támogatást, ami kulturális vezetésnek nem tetszettek.
Most bejelentették, hogy (ennek kompenzálásaként) „Az eddigi összegnél nagyobb előadóművészeti támogatást kap majd tizenegy, budapesti fenntartású színház.”! A támogatásokról Tarlós dönt.
A József Attika színház vezetője szerint „A sajtótájékoztatón úgy vettem észre, hogy mindenkiben megnyugvás van, végre fellélegezhetünk.”!
Majd hozzáfűzte: „Akik becsületesen dolgoztak, azoknak ezután sem lesz félnivalójuk”! Nemcsák karrierje ismeretében ezt nyugodtan fordíthatjuk arra, hogy aki megfelelően paríroz, az megkapja a támogatásokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.