Várhatóan hamar megtörténik a csere, ugyanis ez az egyik legtöbbet használt bankjegyünk. 

Most péntektől, vagyis február 1-től már mindenki fizethet az új ötszázassal. A változással fontos időszak ér véget, ugyanis lezárul a 2014 óta tartó forintcsere – írja a Napi.hu.

Az új bankjegyet, Pálinkás György grafikusművész tervezte. Első oldalán II. Rákóczi Ferenc portréja, a hátsón pedig a sárospataki vár látható.

Itt az új 500 forintos, a bankjegy péntektől már használható

Fotó: Magyar Nemzeti Bank

A bankjegy új biztonsági elemeket is kapott, a nyomtatott portré tükörképét ábrázoló vízjelkép az új bankjegyeken kiegészült a portrévízjel mellett elhelyezkedő, vízszintes 500 értékjelzéssel. A hologram A régi ötszázason lévőhöz képest az újon már markánsabb; a számmal és betűvel írt értékjelzések jobban tapinthatóak; továbbá a bankjegy bal szélén található hologramfólián pedig II. Rákóczi Ferenc portréjának tükörképe látható.

Emellett a bankjegy előoldalának közepén egy olyan nyomtatott elem (egy vágtázó ló) található, amely mozgatás hatására liláról zöld színűre változik.

A régi, 1998. decemberében piacra került ötszázassal idén október végéig lehet fizetni. Október vége után a megmaradt régi ötszázasokat 2022. október 31-ig – bármelyik postán és bankfiókban lehet újra cserélni. A Magyar Nemzeti Bank pedig 20 évig – 2039. október 31-ig – ad helyettük újat.

(hvg.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Itt az új 450 forintos. 500 forintos felirattal.
A Kuszaszem megdöglik azért, hogy legalább mégegy módon fennmaradhasson a neve.Azzal a hülye dumával etetnek minket, hogy ezt nehezebb hamisítani. Kérdem én, ki az a hülye, aki erőt, energiát fektet az 500 (írdd és mondd ötszáz) forintos bankó hamisításába? Lassan a papír többet ér. Maholnap már az ezressel is csak a pénzénél van.
Puszta tetszelgés a Matolcsy részéről. Tetszik neki a saját aláírása. Adjanak neki papírt, tollat és szórakoztassa magát.
desiro
@namihami: Ez csak 300. Nagyon optimista vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.